Wim en Ria DoekesWim en Ria Doekes

Eerste Maand

Gepubliceerd Monday, 29 May, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 28 Mei 2006. Dagelijks een weblog bijhouden zit er nog niet in. We zijn zo druk met allerlei onduidelijke dingen. De wandeling op de muren duurt zo'n twee uur gemiddeld. De zon doet haar werk met verve. Op de muur zijn eigenlijk geen schaduwrijke plekken. We klagen niet, we genieten elke dag. De teksten die we citeren spreken zo krachtig hier in Jeruzalem. Alsof ze een extra dimensie krijgen. Soms ingetogen dan weer luidkeels proclameren we Gods beloften voor Sion en Jeruzalem over de stad uit. We lopen nauwelijks met z'n tweeën, Gijsbert en ik. We worden elke dag wel vergezeld door een of meerdere medewachters. Freek en Maaike Noordzij en Ria en Wim Doekes behoren tot de 'harde kern'. Natuurlijk is dat voor ons heel stimulerend. We hebben echt het gevoel dat Gods glimlach rust op dit initiatief.

Ik ben er van overtuigd dat we in heel belangrijke dagen zijn aanbeland. Het speelkwartier is voorbij. We zullen ernst moeten maken met ons leven in dienst van God. Maar eigenlijk is dat toch geweldig? Dan kom je toch tot je bestemming? Wij genieten ervan. Natuurlijk betaal je een prijs. Weg van de kinderen en kleinkinderen, weg van m'n vrienden. Dat is niet leuk. Toch ben ik zo blij om Zijn stem te kunnen gehoorzamen.

Gijsbert gaat ook heel goed. Een echte aanbidder en strijder Gods. Zijn vrouw zit helemaal in Australie… Petje af. Deze eerste drie maanden beschouwen we als en toetsingsperiode. 1 Augustus besluiten we definitief of we doorgaan. Tot nu toe zijn we overtuigd!

Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet en reageer.

Tot ziens op de muren!

Bart

Eén reactie op “Eerste Maand

 1. 1
  Corne zei: op 14 June 2006 om 12:40

  Hi fighter Bart. Mooi te lezen van je ervaringen op de muur!

  Zegen, kracht en Shalom bij je strijd in Sion.

  Corne

  Ps. Laat je niet kisten he!?

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>