Eerste maand zit er op

Gepubliceerd Saturday, 3 June, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 4 Comments

Jeruzalem, 3 Juni 2006. De eerste maand wandelen over de muren van Jeruzalem is omgevlogen. We hadden geen idee wat we moesten verwachten. Zouden we alleen wandelen? Zouden er zich al medewachters melden? We zijn zeker niet teleurgesteld; We hebben al heel wat medestrijders mogen verwelkomen. Met Pinksteren (Shavuot) werden we echt verrast. Een stel Messiaanse (Joodse) gelovigen meldde zich. Voordat we de muur opgingen wilden zij ons 'officieel' welkom heten in Jeruzalem. Al heel lang hadden ze gebeden of er werkelijk wachters naar Jeruzalem zouden komen die de profetische woorden uit Jesaja 62:6 zouden realiseren. Gelovigen die 'niet langer zouden zwijgen' en Hem, de God van Israël, niet 'met rust zouden laten'. Ze zongen een zegebede over Gijsbert en mij uit. Een heel indrukwekkend slotaccoord van de eerste maand…

Ook werden we heel erg bemoedigd door de plotselinge verschijning van twee jeugdige 'Soulsurvivors'. Maarten van Vliet en Caroly aan de Wiel bezochten Israël en wilden perse met ons de muur op. Wat een prachtige mensen. Ze aarzelden niet om na afloop, zittend op een terrasje, een zegen voor ons te vragen. Dat is nou die nieuwe generatie waar ik steeds aan denken moet. Jonge mensen, vol van God, bereid om de barricades te beklimmen. Jongens, jullie waren een enorme bemoediging! (Hier had ik natuurlijk foto's van hen moeten plaatsen maar ik ben zo onhandig met dat digitale gedoe…ik beloof, zodra ik in Nederland ben om dat kunstje onder de knie te krijgen. Heb geduld, Remi, onze webmaster zal het me haarfijn uitleggen)

Vandaag liep Foppe mee. Een verhaal apart. Hij zou wel even met de fiets van Friesland naar Jeruzalem fietsen om een cheque te overhandigen bestemd voor een gaarkeuken. Zo'n idee wordt geopperd op een zwoele avond maar, zoals ze in het engels zeggen: 'Between the dream and the realization falls the shadow…' Twee heren en twee dames vertrokken parmantig op weg naar het Beloofde Land. In Duitsland kregen de dames al last van hun kuiten en keken verlangend uit naar de voorbijrazende treinen. Je begrijpt het al… Ze zijn in Israël, de check is overhandigd… maar vraag niet hoe ze hier gekomen zijn. Moraal van het verhaal: Bezint eer gij begint. Maar de wandeling over de muur met Foppe was mooi. Fryslan Boppe! Trouwens, z'n naamgenoot doet het aardig met Jong Oranje.

Het valt ons op dat er weer veel Nederlanders in Israël zijn. Dat wordt door de Israëlische bevolking heel erg op prijs gesteld. Nog steeds zijn ze heel erg gesteld op die Hollanders.

Ik hoop van harte dat veel gelovigen uit ons land zullen besluiten om naar Israël te komen. Jullie horen hier gewoon een beetje.

Wij zijn inmiddels begonnen aan de tweede maand. We gaan door met het lezen van Gods krachtige woorden van herstel voor Israël. We roepen het van de muren. Zijn beloften zijn eeuwig.

Ben je niet in staat om hierheen te komen, neem dan je plek als geestelijke wachter in! Stand in the gap!

Tot ziens op de muren.

Shalom,

Bart

4 reacties op “Eerste maand zit er op

 1. 1
  jafeth & judith zei: op 12 July 2006 om 22:46

  he jullie daar, wat geweldig om te horen dat julie zo bezig zijn met God zijn plannen en zijn werken die hij voor jullie heeft, we wisten dat jullie weg waren maar besefte niet dat jullie ook “echt” werk aan het doen waren, als ik dit zo lees is het zeker een bemoediging voor ons om te staan in God’s licht met waar we ook geplaatst zijn (bedankt voor het kaartje)

  jafeth & judith

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Marianne v.d. Werf zei: op 28 June 2006 om 10:08

  shalom! Wie weet iets van de webcam? Ik krijg sinds een tijdje geen geluid meer.
  Hoorde van de inval gisteren, bid Israel, Jeruzalem en jullie de vrede toe die alle verstand te boven gaat.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Sonja zei: op 12 June 2006 om 23:19

  Mooi om dit te lezen. De zegeningen in combinatie met frisse verhalen. Het leven hier is zo anders als ik jullie verhalen lees. Ik denk aan jullie en kijk uit naar 14 juni. Dikke zoen van Zon!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  hans van dalen zei: op 4 June 2006 om 13:45

  Hele Beste Bart,
  Je weblog gelezen en gezien dat er werking in de lucht zit. ‘k Ga morgen naar Dolf op de Opwekkingconferentie in Walibi. Hij wacht daar op de juiste mensen, die willen bidden en kunnen helpen. Effe bijpraten en er gewoon even zijn.
  ‘k Ben nog aan het uitzoeken hoe ik financieel in Jeruzalem moet komen. ‘t Zit in de lucht en maar zien of God het een zetje verder brengt.
  Bid en loop verder.

  De enorme zegen uit Numeri 6 voor jou en je vriend Gijsbert.

  Zie je en hou vol.

  Hans en Harma

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>