Tegen terreur, voor een veilig Israel http://cidi.nl/pers/2006/pr190706.htmlTegen terreur, voor een veilig Israel http://cidi.nl/pers/2006/pr190706.html

Actie in Nederland

Gepubliceerd Thursday, 20 July, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 20 Juli 2006. Vanochtend op de muur werden we verrast door Herman Esselink en Jan van den Akker uit Heerde. Zij dachten van de week; "Juist op dit moment zouden we in Israel moeten zijn, nu er zo gevochten wordt. Nu hebben ze behoefte aan support." Ze hebben direct een ticket gekocht en vanochtend liepen beiden mee op de muren. Prachtig. Samen hebben we luidkeels Gods beloften van herstel voor zijn volk Israël geproclameerd.

Waren er tot nu toe veel toeristen, op het ogenblik is het weer behoorlijk stil op straat. Toeristen laten het massaal afweten. Begrijpelijk, het is niet echt relaxed vakantievieren. Maar van harte hoop ik dat er een ander leger van bezoekers besluit om juist in deze spannende dagen op te trekken naar Jeruzalem. Israël heeft niet veel vrienden. Jij behoort tot dat kleine legertje mensen dat steun zou kunnen betonen. De kerk zal zichtbaar moeten worden hier in Israël. Niet door de aanwezigheid van kerkgebouwen en klokgelui, nee, doordat gelovigen vanuit allerlei geestelijke achtergrond daadwerkelijk naar Israël komen. Je zult merken hoe prachtig het kan zijn om in actie te komen en naast Israel te gaan staan in deze moeilijke tijd.

Het is heel bemoedigend dat er in Nederland actie wordt ondernomen. Vanavond, (donderdag, de 20ste) wordt er een manifestatie gehouden op het Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam. Aanvang 19.30 uur. Klik op onze homepage de site van Christenen voor Israël aan. Zij behoren, samen met vele andere organisaties, tot de initiatiefnemers. Ik had er zelf ook wel bij willen zijn. Koud zal het in ieder geval niet zijn, heb ik begrepen.

Groet vanaf de muren!

Bart

Eén reactie op “Actie in Nederland

 1. 1
  Angelique Bril zei: op 28 July 2006 om 11:29

  Hoi Bart,
  Geweldig dat je door gaat met bidden op de muren van jeruzalem. Laat vaak iets van je horen ook evt specifieke gebedspunten. We hopen nog steeds in oktober te komen zo God het wil.
  We bidden!!!
  groetjes Andre en Angelique Bril

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>