Bezoekje aan Sderot

Gepubliceerd Saturday, 29 July, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 29 Juli 2006. Allereerst bedankt voor de reacties n.a.v. mijn laatste log. Hartverwarmend. Jullie bemoedigen ons om vooral door te gaan met de wandelingen. Vanochtend hadden we weer zo'n mooie wandeling met 9 jonge leiders uit de Evangelie gemeente te Zwolle en een trouwe 'wachter' Marloes, die haar stage in een ziekenhuis hier in Jeruzalem volbrengt, Dan ervaar je hoe krachtig het is om met een aantal geestelijke jonge mensen over de muren te wandelen. Dat is de generatie die een verschil zal gaan maken. Zij zullen hun plek aan de fronten gaan innemen, niet bang om keuzes te maken. Dat nu juist die jongere generatie Israël bezoekt en zich open opstelt om te ontdekken welke plek Israël in de kerk/gemeente zal moeten krijgen is zo hartverwarmend. Weer zo'n mooi moment was dat. Je kunt God's glimlach bijna horen…

Het dutten, dolen en dwalen van de kerk wordt voor een belangrijk deel verklaard door hun ambivalente houding t.o.v. Israël. Natuurlijk gebeuren er goede dingen, toch moeten we elkaar in deze beslissende dagen wakker houden/maken! De bruidegom roept… De schaapjes valt niets te verwijten, het zijn de herders die verantwoordelijk zijn voor koers en inhoud. Zij zullen die roep moeten horen en beantwoorden. Een preek van een alinea, moet kunnen.

Gisteren nam Joke de honneurs op de muur waar, ook zij had een geweldige wandeling. Ze werd verrast door de komst van twee lieve bekenden, Kees Huigen met vrouw en hun twee kids. Ook nog vier mensen uit Joure, vaste NeverBeSilent internet bezoekers. Ook zij beleefden een prachtige tour. Trots op Joke, dat kun je je voorstellen!

Zelf was ik uitgenodigd om met een groepje van 'Christenen voor Israël' een aantal plekken te bezoeken die direct te lijden hebben onder het conflikt met de arabische bevolking. We bezochten het gebied rond de strook van Gaza. Vlak voor ons bezoek waren juist weer een aantal Kassam raketten neergekomen. Op de achtergrond kon je de explosies van Israëlisch geschut goed horen. Je staat er bij, je kijkt er naar. Zo onwerkelijk allemaal. De bevolking daar leeft onder een nooit aflatende spanning. Het is niet uit te leggen dat er door de arabische leiders in al die jaren nauwelijks geinvesteerd is in enige vorm van economische opbouw. Terwijl ze toch omringd worden door zo'n 600 miljoen moslim broeders. De haat ten opzichte van de Joden moet bevredigd worden. Dat is het enige dat telt. Hun eigen slachtoffers worden niet geteld. Slechts een doel staat hen voor de door haat vertroebelde ogen; de totale vernietiging van de Joodse staat. Een beklagenswaardige drijfveer. En de media drijven gewillig met hen mee.

Wat een geweldige troost om te weten dat de God van Israël andere plannen heeft met zijn volk. Israël zal niet van de kaart worden geveegd. Integendeel, de omringende volken zullen zich ernstig zorgen moeten gaan maken. Psalm 83 kan je wellicht helpen om inzicht te krijgen in het werkelijke toekomst scenario. De laatste versen 17,18 en 19 prikkelen de fantasie. God heeft plannen van heil met zijn volk. Lees Jeremia 31 nog eens helemaal door, dan krijg je inzicht in de hartsgesteldheid van jouw God t.o.v. Israël.

Wel, weer even bijgepraat. Blijf reageren. Fijne zondag!

Bart

Eén reactie op “Bezoekje aan Sderot

 1. 1
  Richard Zevenhuizen zei: op 1 August 2006 om 04:35

  Bart, dankjewel voor je inzet en voorbeeld om daadwerkelijk een wachter op de muren te zijn. Uiterlijk lijkt het misschien niets, een paar mensen die wat lopen te roepen, maar geestelijk is het net als Mozes en AAron denk ik, zolang Mozes zijn handen geheven had, kon Israel zegevieren. Dit is de taak van de goyim om voorbede en geestelijke strijd te voeren op de muren van Jerusalem. Nogmaals, ik hoop dat er veel jonge mensen zullen komen om dit te ervaren. A.s. donderdagavond zijn we als christenen in ieder geval bijeen in Nijkerk bij CvI.
  Shalom,
  Richard Zevenhuizen

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>