Terug op de muren

Gepubliceerd Sunday, 2 July, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 5 Comments

Jeruzalem, 3 Juli 2006. Joke en ik zijn weer terug in Jeruzalem na een korte vakantie in Nederland. Heerlijk om even thuis te zijn bij kinderen en kleinkinderen. Ook de twee bruiloften die we meebeleefden waren prachtig. Yaron Noorman die met zijn droom Lydia trouwde en op huwelijksreis, hoe kan het anders, naar Israël afreisde. En dan David van den Brandt die trouwde met Deborah. David en Deborah zongen elkaar hun trouwbelofte toe. Echt heel prachtig. Wat een feest! Mazzel tov. En beide ouders zijn nu echt op elkaar aangewezen. Geen kinderen meer thuis. Een nieuwe, uitdagende fase!

Gijsbert Spijker heeft die twee weken alleen de wandelingen op de muren gelopen. Nou, alleen… Hij werd meestal vergezeld door medewandelaars. Gijsbert is nu twee maanden in Jeruzalem zonder zijn geliefde Nelleke, maar… volgende week komt zij ook. Uit Australië. We zien ernaar uit! Nog even geduld, makker.

We zijn de derde maand ingegaan. Deze eerste drie maanden beschouwen we als een periode van toetsing. Aan het eind van de maand (Juli) zullen we elkaar diep in de ogen kijken en besluiten wat we doen; doorgaan of terugkeren. Totnogtoe zijn we heel erg onder de indruk van de dagelijkse wandelingen. We hebben het idee dat we in Gods plan wandelen. Iedere dag proclameren we zijn beloften over 'de bergen van Israël', doen voorbede voor zijn volk en land. Medewandelaars reageren eigenlijk allemaal enthousiast. Het is een onvergelijkbare ervaring om Gods woorden uit te roepen over de stad Jeruzalem. Moet je echt meemaken.

We kunnen alleen maar constateren dat we in beslissende dagen leven. Ik heb de indruk dat God mensen op strategische posities plaatst. Ik zie het om me heen. Mensen worden geroepen om zich toe te wijden. Het zijn niet de massa's, het is als in de tijd van Gideon. Zorg dat jij ook klaar staat. Hij ziet je echt niet over het hoofd.

Het valt ons op dat de meeste toeristen die Israel bezoeken, vooral komen om de 'heilige plaatsen' te zien. De plekken die voorkomen in de Bijbel. Plekken waar Yeshua (Jezus) geweest is. Dat is natuurlijk best interessant. Er is echter maar een heel klein percentage dat zich voelt aangetrokken tot het Israël en het Joodse volk van vandaag. Alsof het huidige volk en land er niet echt meer toe doen. Het zijn de enkelingen die begrijpen dat juist het tegenwoordige Israël zo broodnodig hunkert naar onze vriendschap en gebed. Ik doe niets af aan de prachtige geschiedenis van Israël maar het heden en de nabije toekomst doen er nu toe! In het verleden maar zeker in het het heden zullen de beslissende ontwikkelingen zich hier in Israël gaan afspelen. Wij zijn met hen verbonden. Het zou mooi zijn als meer gelovigen zich dat gaan realiseren. We zullen er alles aan doen om elkaar wakker te schudden op dat gebied…

Zo is het wel weer welletjes voor vandaag. Fijne dag en voel je vrij om te reageren.

5 reacties op “Terug op de muren

 1. 1
  Repko zei: op 23 August 2006 om 13:23

  Lieve kinderen. Een deel van de middag, en heel de avond heb ik in het boekje gelezen Om Sions Wil niet zwijgen. Maar ik vond het heel duidelijk een bemoediging voor jullie, de laatste regel was.”Staan wij , Als wachters op de muren van Jeruzalem, die Om Sions wil niet zwijgen.”Ergens midden in het boekje schreef hij ook dat al de gelovigen dat biddend zouden moeten doen. Misschien toch de rede dat ik zo oud word.Lieverds omhelsd mammie.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  marleen van der kooi zei: op 9 July 2006 om 05:03

  Het was echt een mooie ervaring om een morgen met jullie mee te lopen op de muur! Toen ik thuis was heeft God me echt weer een hoop duidelijk gemaakt over zijn plan met Zijn volk! By the way: Jullie zijn echt lieve mensen! Heel veel zegen!
  Liefs Marleen

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Anneke van Maasdam zei: op 7 July 2006 om 10:29

  Beste Bart en Joke,
  Het is fijn jullie via de weblog te volgen en vol verwachting uit te zien naar wat de HERE gaat doen. Moge Hij jullie spoedig bevestigen en verder leiden. Heel veel zegen gewenst in Jeruzalem!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Marloes (gekke_looney@hotmail. zei: op 5 July 2006 om 13:43

  Het was bijzonder om vorige week met jullie mee te lopen. Heel gaaf. En uiteraard nog bijzonderder :) dat we met elkaar in contact kwamen op het vliegveld. Zegen in jullie werk en tot ziens in Jeruzalem

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Ruben zei: op 3 July 2006 om 11:06

  Lees Psalm 110:3 en je ziet dat de Heere een jonge generatie aan het klaarmaken is voor de strijd om Jerzuzalem. Ik zal in oktober komen en meegaan met jullie. Jullie zijn `Gezegenden des Heeren`

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>