Jongetje komt bij!!

Gepubliceerd Sunday, 27 August, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart

Jeruzalem, 27 Augustus 2006. Niet te geloven, vanochtend nadat we over de muren van Jeruzalem hadden gewandeld werd ik gebeld door Ria Doekes. Opgetogen riep ze door de telefoon: "Bart dat Arabische jongetje is wakker geworden!!" Ik kon m'n oren niet geloven, dat jongetje wat minutenlang op de bodem van het zwembad gelegen had en als dood naar de oppervlakte werd getild…? (lees m'n vorige log)

Zo'n vijftien minuten had de Joodse vader van de tweeling die met dit leuke Arabische joch gespeeld hadden, mond-op-mond beademing toegepast. Ten slotte begon hij weer te ademen. Z'n hersenen reageerden echter niet meer. En nu dit telefoontje…We hebben geroepen naar God, Heer geef leven aan dit jongetje. Laat z'n hersenen weer functioneren. Het leek niet te gebeuren. Ria vertelde dat de Joodse vader de Arabische vader van het jongetje gebeld had in het ziekenhuis. Het jongetje was net bijgekomen en had net z'n eerste woordjes gesproken. Eigenlijk te gek voor woorden dat ik zelfs z'n naam nog niet weet. Ook verdere details ontbreken nog. Vanavond gaan de Joodse tweeling met hun vader op bezoek in het ziekenhuis. Ze hebben speelgoed voor hem gekocht. Fantastisch. Moet je nagaan; een Arabisch jochie van een jaar of tien, speelt enthousiast met een Joodse tweeling van dezelfde leeftijd. Het gaat mis, de Joodse vader past mond-op-mond beademing toe, een 'christen' houdt het jochie vast en bidt samen met drie anderen voor leven (Chai) en het wonder gebeurt! Alle lof voor de God van Israël! Dit moet gevierd worden. Dank U Vader.

Ik hoor net dat de televisiezender CBN gebeld heeft. Ik houd je op de hoogte. Zodra ik meer info heb zet ik het op de log.

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>