We hebben een eigen plek!

Gepubliceerd Monday, 14 August, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 12 augustus 2006.Te gek voor woorden dat ik zolang geen blog geschreven heb. Spijt me. Terwijl er zo veel gebeurt. De oorlog tegen Hizbullah verloopt niet zoals verwacht. De verliezen zijn groot. Iedere dag staan de foto’s van de gesneuvelde soldaten in de krant. Jongens die een islamitische vijand bevechten die maar één doel hebben; zoveel mogelijk Joodse mensen doden.

Of dat nu burgers zijn of militairen, dat doet hen er niet toe. De haat is onbeschrijfelijk.

De angst neemt erg toe. Inmiddels kennen we veel ouders waarvan hun zoon in Libanon is. Ze doen geen oog meer dicht.

Deze oorlog drukt een zwaar stempel op onze wandelingen over de muren. Ik heb het gevoel dat dit conflict wel eens uit zou kunnen groeien tot een heel groot vuur. Meer dan ooit zijn Joke en ik overtuigd van het belang van onze wandelingen. Onze mede ‘wachters’ reageren eigenlijk unaniem positief. Velen laten het niet bij één wandeling. Ze komen terug!

Joke en ik zijn deze week ook fanatiek op zoek gegaan naar woonruimte in Jeruzalem. Gisteren zijn we geslaagd! We hebben een prachtig plekje gevonden met terras op het westen (ondergaande zon) een stille wens van ons beiden…We ervaren echt Gods hand daarin. Morgen gaan we verhuizen. We kunnen bijna niet wachten. Het appartement staat helemaal leeg. Wij hebben drie koffers ‘verhuisspullen’ en een paar dozen met boeken en administratie. That’s all. Dus morgen gaan we een bed kopen en een ijskast. Ja ja, we beginnen weer vanaf scratch. Maar we genieten ervan.

In ons nieuwe onderkomen zal ik eindelijk een eigen computerverbinding hebben. Dan kan ik dagelijks mijn blog schrijven. Nu maken we steeds gebruik van de computer van vrienden.

We blijven verbonden. Blijf waakzaam want we zijn een beslissende tijd binnengegaan! De God van Abraham, Isaak en Jakob zal Israël niet aan haar lot overlaten. De profetieën staan daar vol van. Maar jij en ik zullen wakker moeten blijven. Tot binnenkort.

Eén reactie op “We hebben een eigen plek!

  1. 1
    Anneke van Maasdam zei: op 14 August 2006 om 12:04

    Shalom Bart en Joke, Gefeliciteerd met jullie appartement! Fijn dat jullie nu een eigen plekje hebben en wij in Nederland nu regelmatig kunnen uitzien naar jullie belevenissen via de weblog.Vandaag is het bestand ingegaan, maar het blijft spannend! Wat was het leuk om de mooie kaart uit Jeruzalem van jullie te ontvangen, bedankt!! Hartelijke groeten, Ko en Anneke van Maasdam.

    Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>