Ik ga naar huis…

Gepubliceerd Friday, 15 September, 2006 in Weblogs Gastschrijvers 2 Comments

Jeruzalem, 15 september 2006. Jeruzalem, ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht.

Ja, dat is wat we elke dag nog steeds doen. Ikzelf ga niet elke dag mee. Maar zodra ik met Bart meega de muur op, merk ik hoe belangrijk het is om wachter te zijn.We hebben regelmatig leuke gesprekken. Zoals deze week met 2 Joodse jonge mannen. Bart en ik raakten aan de praat en beiden vroegen ons wat we hier in Israël deden. We vertelden hun dat we elke dag de muur opgaan en de beloften voor ‘jullie volk’ proclameren. Beiden waren ontroerd en kregen kippenvel op hun armen. Zodra je persoonlijk contact hebt met de mensen hier, is er meteen heel diep contact. De mensen zijn heel direct en stellen hele directe vragen. Eén jonge Israëli woonde zelf al 8 jaar in Nederland, hij was hier op vakantie en kon ons ook goed vertellen waarin Nederlanders zo verschillen met Israëlisch, alhoewel hij veel vrienden heeft in Nederland.

Ook zag ik in de bus een vrouw die in gesprek raakte met een voor haar onbekende man. Ik begreep uit haar vraag (met mijn kleine beetje kennis van Ivriet) dat ze die dag nog niet de gebeden had gelezen uit het gebedenboek. De man die tegenover haar zat had zijn gebedenboek in zijn hand en gaf het de vrouw. Ze begon er hardop uit te lezen. Er ontstond een heel gesprek tussen deze twee mensen. Ik dacht; dit kan alleen maar hier in Israël. In Nederland zal je nooit zo gauw iemand met een bijbel in zijn hand de bus in zien stappen en aan een tegenover hem/haar zittende persoon uitlenen. Wat is het toch een ander land, Israël. Vanaf dag één voel ik me thuis hier en ik geniet elke dag van ons mooie plekje in Jeruzalem.

De 17de september ga ik naar Nederland om familie en vrienden weer te zien.

Het zal wel even gek zijn om na ruim 2 ½ maand weer in ons huis in Nederland te verblijven. Ik zie er wel heel erg naar uit!

2 reacties op “Ik ga naar huis…

 1. 1
  Anneke van Maasdam zei: op 15 September 2006 om 12:17

  Shalom Joke, Vanmiddag las ik je verhaal van vandaag. Toen ik las over de ontmoeting met de twee jonge joodse mannen, was ik op mijn beurt ontroerd! Een van mijn gebeden voor jullie is, dat jullie een “stralend licht en een heerlijke geur van Christus mogen zijn, een geur ten leven voor Zijn volk.” En dat is precies wat jullie zijn! Als zij jullie ontmoeten, hebben ze ook een ontmoeting met de God van Israel. Ik weet niet of de jonge mannen in Hem geloofden, maar hun ontmoeting met jullie, heeft hen dan toch zeker tot nadenken gestemd (zij kregen niet voor niets kippenvel…) En als zij geloofden in Hem, dan had hun ontroering een diepere betekenis…zij werden met Zijn liefde voor hen geconfronteerd! Ook heeft het weer een steen weggenomen, om de broers (Joden en Christenen) dichter bij elkaar te brengen. Ik heb na het lezen van jouw log ook nog eens jullie visie doorgelezen, waar ik o.a. dit las: “We willen proberen de weg vrij te maken voor Gods volk. We willen daadwerkelijk stenen opruimen. Niet slechts met onze woorden maar in een actieve houding van dienstbaarheid en liefde”. Dat is precies wat nu gebeurt!En dan nu Hosea 6:1-3… Sinds kort is dit gedeelte uit Gods woord levend voor mij geworden. Voor de HERE is “duizend jaar als een dag en een dag als duizend jaar”. Daarom geloof ik dat er “twee” dagen voorbijgegaan zijn en de “derde dag” is aangebroken. Zo geloof ik dat Hij spoedig zal komen om “Zijn volk op te richten en zij zullen leven voor Zijn aangezicht!”.Hartelijke groeten, een goede reis en een heel fijne tijd gewenst hier in Nederland. Anneke van Maasdam.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  christien zei: op 15 September 2006 om 11:45

  Lieve Joke,
  Een hele fijne vakantie toegewenst, genietse! Het weer is lekker in Holland, dus je kunt fijn buiten zitten met een hollands kopje koffie en van je familie genieten.
  Veel zegen.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>