Wachters naar Jeruzalem

Gepubliceerd Tuesday, 5 September, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 5 September, 2006. Nu de scholen weer begonnen zijn beschouwen ze de zomer als voorbij, hier in Jeruzalem. Wij Nederlanders glimlachen dan. De zon schijnt volop en de temperatuur is heerlijk. Het prachtige weer is een mooie bijkomstigheid tijdens ons verblijf hier. Vanaf 1 Mei, de dag dat we begonnen met de dagelijkse wandelingen over de muur, hebben we nog geen druppel regen gezien. Schaduwzijde is wel dat de stad kleeft, zal ik maar zeggen. De eerste regenbuien zullen als een feest verwelkomd worden. Maar, die zullen zeker nog even op zich laten wachten…

Ik begrijp dat de Hollandse Augustus de natste zomermaand ooit was?

Kom naar Israël!

Ik ben de laatste dagen druk doende met het uitwerken van een idee om jongeren voor twee weken naar Jeruzalem uit te nodigen om als wachter de muren op te gaan. Daartoe willen we de kerken en gemeenten oproepen en uitdagen om te investeren in hun jonge leiderschap. Zoals Nederland haar ‘beste’ (lees jonge) mensen uitzendt om als militair te dienen in een ‘peace keeping force’ in Irak of Afganisthan, zo willen we predikanten, voorgangers en oudsten uitnodigen om hun ‘beste’ jonge leiders voor twee weken uit te zenden naar Israël om deel uit te maken van een ‘peace making force’.

Onder ‘beste’ verstaan we vooral jongvolwassenen die gepassioneerd de Heer willen dienen. Ouderen worden zeker niet uitgesloten. Integendeel, zij zijn natuurlijk ook van harte welkom. Toch focussen we in het bijzonder op de nieuwe generatie leiders. Zij zullen het verschil gaan maken! …Jullie zullen veel onderweg zijn. Er zal veel onderwijs zijn betreffende de rol van Israël in de bijbel en de relatie tussen Israël en de kerk. Er zullen ontmoetingen zijn met Joodse mensen, zowel in Jeruzalem als in Samaria (de zgn.’westbank’) Ik beloof je dat het een boordevol programma zal zijn en dat je voldaan maar bekaf terug zult keren naar Nederland. Vol van liefde en compassie voor de God van Israël en zijn volk.

In Oktober komen Joke en ik voor een paar weken naar Nederland. We zullen tijdens die periode een vergadering plannen waar we met geïnteresseerde leiders willen nadenken over dit initiatief. De leiders die we tot nu toe gepolst hebben reageerden heel positief op dit initiatief. Mocht jouw dominee of voorganger ook belangstelling hebben, mail me zijn gegevens dan via ‘contact’ op onze site, dan sturen we hem een uitnodiging.

Blijf de site volgen. Zodra we meer details kennen zullen we ze publiceren.

Eén reactie op “Wachters naar Jeruzalem

 1. 1
  Gerard Boersma zei: op 9 September 2006 om 05:09

  Ik las erover in Charisma en Uitdaging en het lijkt me een heel goed initiatief: wachters op de muur.
  Ik wil zelf graag volgende week mee.
  Vanaf volgende week vrijdag ben ik beschikbaar – daarvoor van dinsdag t/m donderdag ben ik deelnemer aan de gebedsconferentie van ‘Towards Jerusalem Council-II’.
  Kun je me concrete info geven, hoe ik je kan ontmoeten?
  Kan ik je nog ergens mee zegenen?

  Mijn @: GKB@God-is-goed.nl

  Sjaloom,
  Gerard

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>