Wandelen in de regen

Gepubliceerd Sunday, 29 October, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 4 Comments

Jeruzalem, 29 oktober 2006. Goed om weer terug te zijn. Inmiddels is de regentijd echt begonnen. Gisteren en vanochtend liep ik in m'n eentje over de muren. In de regen. Dat blijft toch ook een aparte ervaring. Jeruzalem in de regen. Het land snakt daar ook naar. Zoals ik al eens eerder schreef, zo aan het eind van de zomer kleeft de stad. De straten zijn bedekt met een laag olie, op de voetpaden ligt een laag vastgetrapt vuil, alles is gort droog, en dan begint het opeens te regenen… Heerlijk!

Verleden week hebben we een week opgetrokken met 6 buren van ons. Nieuwsgierig geworden door onze enthousiaste verhalen besloten ze om zelf eens een kijkje te gaan nemen in Israël. Met je buren wandelen over de muren…dat is toch geweldig! We hebben echt een heel bijzondere tijd gehad.

Mijn broer Friso heeft de afgelopen weken de wandelingen waargenomen. Een goede vriend, Sjaak van der Steen heeft hem de laatste week vergezeld. Hartelijk dank mannen! Zo blijven elke dag Gods woorden klinken over de muren. Steeds krachtiger raak ik overtuigd van het belang van deze proklamaties. Die dagelijkse wandelingen houden je geestelijk scherp. Inmiddels hebben heel wat gelovigen met ons meegewandeld. Zonder uitzondering worden deze strategische proklamatie wandelingen als heel bijzonder en krachtig ervaren. Je ervaart Gods nabijheid. Je realiseert je dat we in beslissende dagen leven. Dit is de tijd om te ontwaken uit je religieuze winterslaap. Tijd om 'geestelijk zaken te doen'. Het is de hoogste tijd om je plek in te nemen. Inmiddels zijn we begonnen met de voorbereidingen van de eerste 'NeverBeSilent Bootcamp' We nodigen jonge mensen (20- 30+) uit om veertien dagen naar Jerusalem te komen. Het wordt een tijd van training en toerusting. Jong volwassenen zullen onderricht worden in strategische, profetische onderwerpen en het geleerde onmiddellijk in praktijk bkunnen brengen op de muren van Jerusalem. Jerusalem is onbetwist het centrale strijdtoneel waar de geestelijke strijd zich toespitst. We nodigen kerken en gemeenten uit om te investeren in hun jong volwassenen. Aarzel niet om informatie in te winnen. Binnenkort zul je meer gedetailleerde informatie kunnen vinden op de site.

4 reacties op “Wandelen in de regen

 1. 1
  christien zei: op 5 November 2006 om 02:04

  Shalom Joke en Bart,
  Vandaag weer regen in Jerusalem, zie ik op de webcam.
  Goed, dat jullie weer terug zijn.
  ….dat Zijn goedheid en genade nu ook weer jullie deel mag zijn……..
  Met een hartelijke groet en shalom vanuit Friesland

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Elsbeth zei: op 3 November 2006 om 12:48

  Gaaf om te lezen dat jullie jonge mensen willen uitnodigen om naar Israel te komen! Afgelopen zomer ben ik met een kleine groep jongeren in Jeruzalem geweest. Van een gids vingen we wel wat op over mensen die gebedswandelingen maakten op de muur. Naderhand ben ik toch meer gaan opzoeken over Israel. Toen kwam ik jullie tegen, via Isreality getipt. Ik ga probeer de site in de gaten te houden hoor! Ik zou echt super graag terug willen naar Jeruzalem. Volgend jaar in Sion dan maar?! Zegen!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Marloes zei: op 1 November 2006 om 09:00

  Ha lieverds,

  Lang verwacht en gekomen, jullie eerste webbericht weer vanuit Israel. Dikke zegen en veel ‘regen’ om die rollades te ontbinden :-)

  Loesje

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Pieter zei: op 30 October 2006 om 02:05

  Dag beste Bart & Joke!

  Nogmaals hartelijk dank voor vorige week, waarin we heel veel mochten herkennen. Herkennen van wat in Gods woord staat. Prachtig hoe jullie vol passie voor Israel en Jeruzalem zijn en enorm bemoedigend om zoveel teksten te lezen die tot leven zijn gekomen voor mij/ons! :D Never – Be – Silent… ik deel jullie verwachting dat dit door de jongere generatie van christenen zal worden opgepakt! Heel gaaf om van jullie te horen over jullie stap om ‘never to be silent’ te zijn… daar wordt ik stil van :)

  Zal de foto’s van vorige week aan Joke geven.

  Mvgr,

  Pieter (alias hossend Joods mannetje)

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>