Beloven….

Gepubliceerd Monday, 27 November, 2006 in Weblogs · Weblogs Bart 3 Comments

Jeruzalem, 28 November 2006. Enkele dagen geleden liepen we met een klein clupje over de muren toen we werden ingehaald door een Joods gezinnetje. Nieuwsgierig naar wat die rare buitenlanders nu aan het doen waren bleven ze een beetje dralen…

Ik vertelde hen dat we God's beloften voor Israel aan het proclameren waren uit 'zijn' Tora en Tenach. De vader van het gezin keek me een beetje meewarig aan en zei: "Ja, beloften heeft God genoeg gedaan, Hij laat ze alleen niet uitkomen…" We keken elkaar aan. Mijn reactie dat we juist op de muren lopen om God te vragen om zijn Woord waar te maken, maakte niet veel indruk. De reactie van deze Joodse vader is zo exemplarisch voor de sfeer die hier in Israel hangt. De mensen die we spreken zijn moedeloos. Ze zien er geen gat meer in. Een Joodse journalist die ik verleden week sprak verwoordde zijn gevoel met een woord: Apathie. Stilte voor de storm, over het algemeen verwacht men hier een heel onrustig nieuwjaar. De omstandigheden zien er zo dreigend uit. De Gazastrook is een chaos. Hamas en Fatach kunnen niet samen door een deur. Spanje en Frankrijk knutselen aan een 'vredesregeling' zonder Israel daarbij te betrekken. Iran, Syrie, Libanon (Hizbullah) willen maar een ding; Israel de zee in drijven.

Gelukkig weten we uit God's Woord dat er een ander scenario klaar ligt. God Zelf zal ingrijpen. Dagelijks proclameren we talloze teksten die spreken van herstel, troost, overwinning en bevrijding. Jij en ik zijn de aangewezenen om voor Israel in de bres te gaan staan. Het moet me van het hart dat Joke en ik wel heel erg bemoedigd worden door de mensen die met ons mee de muur op gaan. Vol vuur worden beloftevolle Bijbelgedeelten geproclameerd. In mijn fantasie zie ik honderden (jonge) mensen naar Israel komen om hun plek in te nemen. Wellicht zullen toeristen wegblijven uit Israel maar juist als de omstandigheden lastiger gaan worden zullen geestelijke wachters besluiten om naar Israel te komen.

Overigens, op de site hebben we een groot aantal proclamaties geplaatst. Ze zijn eenvoudig te downloaden. Proclameer ze hardop.

Nog even dit, 25 Januari komen Joke en ik voor een dag of veertien naar Nederland. Als je het interessant vindt om ons uit te nodigen om iets te vertellen over onze proclamatiewandelingen, neem dan gerust contact met ons op.

Tot op de muren

3 reacties op “Beloven….

 1. 1
  Anneke van Maasdam zei: op 3 December 2006 om 00:27

  Shalom Bart,
  “Zie, zij zeggen: Onze beenderen zijn verdord en onze hoop is vervlogen; het is met ons gedaan.Daarom profeteer!”
  “Want Ik zal niet altoos twisten noch voor eeuwig toornig zijn, anders zou de geest voor mijn aangezicht bezwijken, terwijl Ik toch zelf de levensadem heb gegeven…” (Ezech.37:11-12a/Jes.57:16)
  Daarom profeteer! In het eerste stukje van Ezech.37 lezen we zeven maal een vorm van het woord profeteren: Profeteer, geprofeteerd, profeteerde, “zodat zij herleven.” “…en zij herleefden!” Ik geloof Bart, dat jullie geroepen zijn om hen tot “naijver op te wekken”, zoals Rom.11:11 zegt. Mijn gebed is dat heel Israël jullie zal zien en horen en dat het hen tot naijver opwekt. Ik heb al eens geschreven dat Hosea 6:2 ‘levend’voor mij geworden is. Laten wij bidden dat de woorden uit Hos.6:1-3 ‘levend’ worden voor het volk Israël en zij door de Geest zullen zeggen: “Komt, laat ons wederkeren tot de HERE! Want Hij heeft verscheurd, en zal ons helen; Hij heeft geslagen, en zal ons verbinden. Hij zal ons na twee dagen doen herleven, ten derden dage zal Hij ons oprichten, en wij zullen leven voor zijn aangezicht. Ja, wij willen de HERE kennen, ernaar jagen Hem te kennen. Zo zeker als de dageraad is zijn opgang. Dan komt Hij tot ons als de regen, als de late regen, die het land besproeit.
  Ik hoop dat deze woorden voor het volk Israël spoedig net zo’n bemoediging worden, als ze nu voor óns al zijn….

  Hartelijke groeten en véél zegen,
  Anneke v.M.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2

  Hallo bart en joke.
  Hier even de hartelijke groeten vanuit den helder, ik vind het geweldig dat we via de site jullie belevenissen kunnen volgen daar.
  En daarom nodig ik jullie bij deze uit om als jullie weer in NL zijn langs te komen in Den helder.Groeten van joel viisser.
  ps. ik denk nog vaak terug aan de geweldige tijd die ik tijdens de CVI jongerenreis naar Israel met bart heb mogen meemaken.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Marloes zei: op 28 November 2006 om 22:21

  Abba, Vader, is verlangens in het planten in mensenharten he om die muren op te gaan. Wat heerlijk!

  Goede reis terug naar ons NL.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>