Zon, Zon, Zon.

Gepubliceerd Wednesday, 29 November, 2006 in Weblogs · Weblogs Gastschrijvers 5 Comments

Jeruzalem, 29 november 2006. Het wil hier nog geen winter worden. Het is elke dag weer genieten als je opstaat. Die mooie blauwe lucht met die stralende zon lachen je elke morgen weer toe. Ik geniet ervan.

Deze maand hadden we een record aan mensen mee de muur op, heel erg bemoedigend. Het is een voorrecht om “wachter” te zijn. Vaak word ik bepaald bij een tekst uit Psalm 131: “Heer, niet trots is mijn hart, niet hoogmoedig mijn blik, ik zoek niet wat te groot is voor mij en te hoog gegrepen”. Zo voelt het echt. (zonder vroom te zijn).

Deze week maakten we na afloop van de muurwandeling met vrienden een tocht door Judea en Samaria. (zgn. ‘Westbank’). We genoten van de woestijn en de grote stukken land die beplant zijn met dadelpalmen, druiven, bananen en allerlei verschillende groenten. We vervolgden onze weg en kwamen na een half uur bij een checkpoint. Je kon de spanning voelen. Een oud barrel van een auto met 3 Arabische jongemannen werd gechecked. Ze werden onder schot gehouden door een Israelische soldaat. Een andere soldaat was de zooi aan het onderzoeken. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt bij een checkpoint. De militair met geweer gericht op de Arabische mannen wenkte ons dat we door konden rijden. Behoedzaam passeerden we het checkpoint. Militairen moeten hier echt op alles voorbereid zijn. Ze kunnen hun aandacht niet laten verslappen. De kans dat er geprobeerd wordt om een terroristische aanslag te plegen is heel reeel. Iedere week worden er wel aanslagen verijdeld.

Een paar kilometer verderop stopten we om van het uitzicht te genieten. Wel met nog een beetje de schrik in de benen. Ja dit land zit vol met tegenstrijdigheden.

Hoe moet het verder met Gods volk. Als wachters op de muren van Jeruzalem bidden we elke dag dat God Zijn beloftes voor dit volk bespoedigt. Dat het niet langer in spanning, onzekerheid en angst hoeft te leven, want ze zijn moe en hebben eigenlijk geen hoop meer. Het Israelische volkslied gaat over hoop, maar die is heel ver te zoeken onder de bevolking. We verwachten dat velen in de komende tijd naar Israel zullen komen om ook als wachter Gods beloften te proclameren!

Ik wens jullie allemaal veel liefs en zegen toe en ook alle “mee-wachters” van de afgelopen 7 maanden bedankt voor jullie support.

Shalom, Joke.

5 reacties op “Zon, Zon, Zon.

 1. 1

  Miss you!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Anne en Petra Tilma zei: op 3 December 2006 om 09:14

  Hallo Bart en Joke,

  We denken nog heel vaak terug aan de fantastische tijd in Israel! En dan zeker ook aan de muurwandeling! Dat was echt geweldig!
  We willen zo wel weer terug…haha!

  Maar we wensen jullie heel veel zegen toe!

  Liefs Anne en Petra

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Anneke van Maasdam zei: op 3 December 2006 om 01:31

  Lieve Joke (en Bart),
  Deze keer iets persoonlijks. Ik heb geen (e-mail)adres van jullie, dus schrijf ik het maar hier zodat iedereen die deze stukjes leest, mee kan genieten… Eerst bedankt voor jullie lieve kaart. Ja, het zou zeker leuk én bijzonder zijn, om een keer samen met jullie over de muur te lopen. We weten niet of het er ooit van komt, maar het leven met de Heer is in elk geval vol van verrassingen. Vrijdagochtend werd ik op een grappige, onverwachte manier weer eens verrast en ik wil dit jullie niet onthouden, omdat het alles met jullie en jullie bediening te maken heeft…
  Onze dochter Joëlle, die 20 jaar is en nog bij ons thuis woont en tweedejaars studente is op de Azusa-bijbelschool in Amsterdam, kwam bij me om mij iets te vertellen. Ze had duidelijk een beetje binnenpret. Een paar dagen eerder had ik wat met haar zitten praten over jullie bediening, visie en verlangen om vele (jonge) wachters op de muur te zien proclameren. Ze zei toen zoiets als: “Nou, voor mij zou het niets wezen hoor. Trouwens, ik heb er ook niet eens geld voor…” Ik moet er even bijvertellen dat onze beide dochters tot nu toe wél visie hebben voor zending en evangelisatie, maar Israël en d

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  marija en henri zei: op 29 November 2006 om 13:33

  groeten van ons uit amersfoort, veel zegen op jullie werk, ook wij voelen ons erg verbonden met het joodse volk.
  dat kan niet anders toch??

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Marloes zei: op 29 November 2006 om 10:27

  ….from one generation to another, Your Name will be remembered! Yeshua, tavo malchutcha, Halleluja, Amen!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>