Sneeuw in Jeruzalem, altijd weer bijzonder. (Zie ook fotolog)Sneeuw in Jeruzalem, altijd weer bijzonder. (Zie ook fotolog)

Gezegend Nieuwjaar!

Gepubliceerd Monday, 1 January, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 8 Comments

Jeruzalem, 1 Januari 2007. De eerste jaarwisseling in Jeruzalem zit erop. Geen vuurwerk, geen rellen, geen brandjes, geen 'vuurwerkdoden'. Telefoneren met de kinderen. We missen hen wel nu. Goede wensen uitgewisseld. 2007 belooft een 'interessant' jaar te worden.

Wij kijken dankbaar terug op een heel spannend en mooi jaar. Afscheid van ons vertrouwde Nederlandse leven om in Israël een heel avontuurlijke opdracht te vervullen. Iedere dag de muren op. (Inmiddels zo'n 200 maal) Ongelooflijk om dagelijks God's beloften te mogen proclameren over de stad Jeruzalem. Om iedere dag op de bres te mogen staan voor God's geliefde volk. We voelen ons enorm bevoorrecht. We werden bijna dagelijks vergezeld door 'medewachters' die na afloop meestal superenthousiast waren. We zien uit naar jou, lezer!

Ach, we kwamen wel eens christenen tegen die ons trachtten te overtuigen van onze 'onbijbelse' handelingen. Ik hoor die Amerikaan nog vijandig snauwen; "Stop reading about the restoration of Israel and Jerusalem… They need Jesus….!" Een andere (Duitse) vrouw schreeuwde ons (Joke en mij) toe dat "We christians do not have to remove stones… Don't mention the Holocaust… Behind the wall in Bethlehem, that's where the Jews organize their Holocaust for the Arab people…" Dan sta je wel even te klapperen met je oren. Maar… zoals gezegd, het zijn de uitzonderingen. Het stimuleert ons juist om voortvarend door te gaan met deze fantastische wandelingen!

Dit jaar zullen we van start gaan met de NeverBeSilent Bootcamps, veertiendaagse trips, georganiseerd rond de dagelijkse wandelingen. Ook weer een spannend initiatief. Waarschijnlijk komende week meer hierover op de site. Ik ben druk doende met de organisatie van deze 'bootcamps' (dat verklaart mijn nalatigheid betreffende het schrijven van logs.) Lieve lezer, Joke en ik wensen jou een heel goed en gezegend jaar toe. Val geestelijk niet in slaap, stimuleer elkaar om op de bres te gaan staan. Dit is de tijd waarin jij mag leven. Leven met God. Verwacht veel van je Vader! En geloof me of niet…..Yeshua komt spoedig! Luister maar goed. (kun je zijn voetstappen horen…)

Bart

P.S. Aan het eind van deze maand (de 25ste) komen Joke en ik voor twee weken naar Nederland. Mochten jullie ons willen spreken, mail ons dan even…

8 reacties op “Gezegend Nieuwjaar!

 1. 1
  Mavis Kolf zei: op 8 January 2007 om 05:17

  Beste Bart en Joke,
  Ook een vruchtbaar jaar toegewenst met Koning Jezus.Het is toch geweldig om Zijn stem te verstaan, en Zijn Wil te doen.Ga door.
  Mavis

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Marianne Willems zei: op 7 January 2007 om 03:10

  lieve vrienden, te gek jullie werk in Israel. Jullie droom is uitgekomen en zal nog verder uitbotten dit komende jaar. Hierbij wil ik jullie uitnodigen om lekker te komen eten, als jullie in nederland zijn. Ben 11-18 feb. in Israel bij RAchel. Daarna te bereiken via mijn mailadres. Sjalom

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Marianne Willems zei: op 7 January 2007 om 03:08

  lieve vrienden, te gek jullie werk in Israel. Jullie droom is uitgekomen en zal nog verder uitbotten dit komende jaar. Hierbij wil ik jullie uitnodigen om lekker te komen eten, als jullie in nederland zijn. Ben 11-18 feb. in Israel bij RAchel. Daarna te bereiken via mijn mailadres. Sjalom

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Dochterlief ;0) zei: op 5 January 2007 om 07:00

  Lieve papa en mama,
  Ik kijk al naar jullie (terug)komst uit. Als ik jullie weblogs lees, gaat het verlangen om weereens langs te komen wel erg branden. Wie weet?!
  Heel veel dikke zoen van Zon

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Gerard Boersma GKB@God-is-goed zei: op 3 January 2007 om 12:20

  Heel gaaf, wat jullie doen.
  Ik wens jullie Zijn sjaloom en voorziening voor dit nieuwe jaar.
  Als je in Nederland bent, ben je van harte welkom.
  Is het een idee, om in onze gemente iets te delen hierover?

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Lex Ernst zei: op 3 January 2007 om 07:34

  Hoi Joke en Bart,
  Ik volg jullie al een tijdje op de site. Houd moed, later meer, nu groeten, Lex en die andere Joke.
  aernst@hetnet.nl

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7
  r.v.hal@filternet zei: op 2 January 2007 om 04:43

  Ook voor jullie veel zegen en wijsheid voor dit nieuwe jaar! We verlangen erna om naar Jeruzalem te komen maar eerst gaan onze mannen ( er ligt een voorzichtig plan…)Veel liefs,
  Lidy en Carla

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 8. 8
  Marloes zei: op 2 January 2007 om 02:39

  …als mensen er tegenin gaan. Als je iets ‘slechts’ doet, krijg je nooit commentaar wat dat betreft, dus….vooral blijven volhouden het juiste en goede te doen. Jullie ook alle zegen! Die Rootcamps lijken me wel wat :-) Op Gods tijd zal ik mogen en kunnen terugkeren naar en in het beloofde land!

  Bij deze een virtuele nieuwjaarshug!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>