Joke’s laatste weblog

Gepubliceerd Tuesday, 2 January, 2007 in Weblogs Gastschrijvers 7 Comments

Jeruzalem, 2 Jan. 2007. Allereerst wil ik vanuit Jeruzalem een iedereen die ons dit afgelopen jaar gevolgd heeft via onze website bedanken en een heel bijzonder 2007 toewensen.

Ik wens jullie in dit nieuwe jaar nog meer van Vader’s liefde en trouw toe. Laten we met elkaar op de bres gaan staan voor zijn Volk en zijn Land.

Het jaar 2006 is voor mij een heel bijzonder jaar geweest en ik verwacht dat er in 2007 nog veel meer gaat gebeuren. Toch was 2006 ook geen éénvoudig jaar. Het achterlaten van de kinderen en kleinkinderen is een moeilijk moment geweest. Ook verdere familie en vrienden vaarwel zeggen was niet makkelijk. Vaak gaan mijn gedachten naar de kinderen en kleinkinderen.

Gelukkig heb ik veel foto’s om regelmatig te bekijken en dan besef ik weer hoe een geweldige rijkdom het is om moeder te zijn van z’n prachtig stel kinderen.

Het jaar 2006 is voor mij een jaar van rijke ervaringen geweest. Ik heb gezien dat Vader trouw is en zorgt voor de juiste dingen op de juiste tijd, zoals op tijd een mooi appartement. Zoals veel van jullie die mij kennen weten is voor mij een eigen “holletje” heel belangrijk.

De wandelingen (bijna elke dag) hebben mij heel erg dicht bij Vader gebracht. Door de proclamaties hardop te lezen en te beseffen wat er staat in zijn Woord en door te staan op strategische plekken (Sionsberg in Jeruzalem), is voor mij een hele bijzondere ervaring.

Ik had nooit gedacht dat er zoveel kracht van uit zou gaan. Vorig jaar om deze tijd stond ik kleding te verkopen in een damesmode zaak en nu sta ik op de muren van Jeruzalem de beloften voor Gods Volk hardop te proclameren. Wat een verschil van dagtaak, maar ik geniet er zo van. Zoveel verschillende mensen ontmoeten, jong en oud, die met ons meewandelen. Ontzettend leuk, mensen die regelmatig meegaan en collega-wachter van je zijn geworden. Geweldig. Met heel veel mensen hebben we daardoor ook een speciale band gekregen, het verrijkt je leven.

Regelmatig lopen Bart en ik ook samen en dan voelen we het echt als een voorrecht om dit te mogen doen.

Dus lieve mensen ik zou jullie allemaal wel hier naar toe willen “slepen” om met ons mee de muur op te gaan.

Ik heb in dit nieuwe jaar ook besloten om niet meer een aparte weblog te schrijven, ik moet jullie zeggen dat ik geen schrijverstype ben en het mij heel veel moeite kost om iets “op papier” te zetten. Ik zal in het vervolg zo nu en dan een stukje schrijven op de weblog van Bart en proberen om persoonlijke kontakten via mijn eigen hotmail adres te hebben.

Dus dit was mijn laatste “eigen” weblog en ik hoop jullie gauw een keer op de muur te verwelkomen.

Veel liefs en Gods zegen.
Joke.

7 reacties op “Joke’s laatste weblog

 1. 1
  christien zei: op 14 February 2007 om 00:09

  Lieve Joke,
  Toch nog even een berichtje op je weblog..mis je emailadres vanwege computerproblemen!
  Dank voor de tip om het boek ‘De Koninklijke weg’ van Frans Horsthuis te gaan lezen. ‘k Vond het heerlijk om te lezen, als bemoediging en lering.
  Weer terug in Jerusalem bid ik jou Zijn vrede toe onder alle omstandigheden, He is faithfull……..
  christien

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Wiesje zei: op 18 January 2007 om 11:00

  Lieve Joke,
  Eergisteren zag ik dat je morgen jarig bent en een kaart sturen duurt naar Israel wel 10 of meer dagen. Daarom een e-mailgroet. Goed dat er ook snelle post bestaat.
  Lieve Joke, van harte gefeliciteerd, een mooie, gezegende dag in Jeruzalem. En volgende week zul je het vast dunnetjes over doen met kinderen en kleinkinderen. Gods zegen toegebeden in alle dingen: gezondheid, gezin en familie, plannen voor de toekomst, moge over alles wat jou aangaat zijn vrede liggen.
  En tegelijk wens ik jullie een goede tijd in Nederland.
  Als mensen jullie wilden zien, konden ze dat laten weten. Wel, ik zou jullie wel willen zien, maar lieve schatten, je hebt zoveel bijtepraten, intehalen, Geniet van je gezin. Maar blijft er een gaatje over, dan welkom, om in het Harderwijkse bij mij een hapje te eten.
  Je bent een bijzonder mens, Joke.
  Veel liefs
  Wiesje

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Christien zei: op 15 January 2007 om 00:44

  Shalom Joke,
  Een goede en gezellige tijd in Nederland toegewenst!
  Toch ben je een ‘warme’ columniste….en een schat van een vrouw(jammer, dat je stopt, maar ik begrijp het ook wel weer, als het je zoveel tijd en moeite kost)
  Shalom, shalom-peace be with you.
  christien

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  henk hekman zei: op 6 January 2007 om 04:11

  Beste Joke en Bart,
  Bedabkt voor jullie hartelijk onthaal afgelopen maand. Het was bijzonder om zowel in het klooster te bivakkeren en bij jullie vriendsschap en een warme hap te krijgen.Vertrek nu voor de zeiltocht naar Martinique, dus gaat toch door! Vertrek nu gelijk naar Canaries

  Veel liefs, shalom en veel mazzeltov

  Henk

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Sonja zei: op 5 January 2007 om 07:04

  Jou weblogs zijn juist zo leuk om te lezen. Dat moet je overwinnen. ;0) Dat heb ik nou met dichten, maar de overwinning is nabij. Ik hou van jullie!
  Liefs en een dikke knuffel van mij.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Marloesje zei: op 4 January 2007 om 00:09

  Wel graag een column in Bart z’n weblog dan hoor :-)

  Dikke knuffel en genietse!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7
  Pieter zei: op 3 January 2007 om 13:36

  Dag beste Bart & Joke,

  bij deze ook jullie een heel mooi 2007 gewenst! Nu jullie vergeleken met een jaar terug een heel andere dagvulling hebben, is het natuurlijk enorm spannend hoe het er over een jaar uit ziet.

  Who knows… wens jullie ook vooral veel zegen en succes (jaja, die gaan hand in hand) in het plannen van de bootcamp(s)!

  Vriendelijke groet uit Soest, ook namens mams,

  Pieter.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>