Terug in Jeruzalem

Gepubliceerd Saturday, 10 February, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 3 Comments

Jeruzalem, 10 febr.2007. Na twee weken Nederland zijn Joke en ik weer terug in Israel. Het was een intensieve periode volgepland met mooie ontmoetingen. Weerzien met onze kinderen en kleinkinderen. Altijd weer een feest en tegelijkertijd emotioneel beladen. Er hangt een prijskaartje aan het wonen in het buitenland.

In Nederland namen we ook een belangrijke besluit; de ‘NeverBeSilent Bootcamps’ komen te vervallen. Het was onze bedoeling om speciale reizen te organiseren rondom de wandelingen op de muren van Jeruzalem. Een prachtig idee. Het werd ons echter duidelijk dat wij die reizen niet zelf moeten organiseren. Wij moeten ons houden aan de opdracht die God ons gegeven heeft; de dagelijkse wandelingen over de muren van Jeruzalem om Zijn beloften en profetieen te proclameren. Geen zijpaden betreden.

Er zullen wel reizen worden georganiseerd door anderen. (o.a. Isreality). We zullen die reizen op onze site vermelden. Joke en ik richten ons volledig op onze dagelijkse wandelingen. Ook zal ik regelmatiger dan voorheen logs schrijven.

Je kunt overigens altijd je opmerkingen en/of vragen naar ons mailen.

Toen we terugkeerden uit Nederland leek Jeruzalem wel een versterkte burcht. Politie en leger hadden de stad hermetisch afgesloten. Er worden werkzaamheden verricht om een nieuwe loopbrug naar de ingang van de tempelberg te bouwen. Niets aan de hand, zou je zeggen. De realiteit is dat de arabische bevolking dit aangrijpt om een nieuwe ‘intifada’ uit te roepen. De media, CNN voorop rennen er weer als robotten opaf. We verbazen ons er eigenlijk niet meer over. We realiseerden ons wel dat we het heerlijk saaie Nederland weer verlaten hadden en weer in het centrum van deze aarde waren aanbeland.

We houden je op de hoogte!

3 reacties op “Terug in Jeruzalem

 1. 1
  Bianca zei: op 21 February 2007 om 22:50

  Hi Bart,

  gewoon een klein nieuwsgierig vraagje; hoe regelmatig is regelmatiger precies :-)!

  Take care & tot ziens

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  mieke uit Leiden zei: op 20 February 2007 om 02:38

  Geweldig, wat jullie voor passie hebben voor Jeruzalem, ik geniet ervan om elke keer te lezen over jullie belevenissen en de opdracht die jullie uitvoeren naar Zijn Woord!!

  Jammer dat er gesproken word over
  ” saai Nederland”….!? Ik wil me uitstrekken hier in dit land om Zijn Grote Daden te doen verkondigen ik wil hier het zendingsbevel uitvoeren door en in Zijn genade.
  Ik wil me uitstekken naar het Goede wat God geeft!!
  Ik bid voor de Vrede van Jeruzalem, wauh!!
  Bid met ons mee!!!

  Je hebt gelijk, ‘saai’ is niet goed gekozen. ‘geordend Nederland’ is misschien beter.
  Altijd voor Nederland blijven bidden maar….vergeet Jeruzalem niet! Bart

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Dik van den Dool zei: op 16 February 2007 om 12:20

  geweldig wat jullie weer gaan doen. Gisteren kreeg ik een mailtje van rabbijn Abraham Israel mijn goede vriend die oprichter is van Hazon Yeshaya gaarkeukens van Jeruzalem. In Eilat is pas ook een gaarkeuken geopend, tekenend voor de situatie. Vorig jaar mei hebben mijn vrouw Elly en ik samen met 2 goede vrienden een ochtend in de keuken gewerkt. Adres 60 Rashi Street, Mekor Baruch neighbourhood. Als jullie een kijkje willen gaan nemen, kan ik bemiddelen. We heen ook op de muren gelopen. Mijn emailadres: d.dool1@chello.nl
  We bidden voor de Vrede van Jeruzalem.
  Shalom.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>