Wonderlijke figuren

Gepubliceerd Thursday, 22 February, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart

Regelmatig kom je in Jeruzalem wonderlijke figuren tegen. Logisch, van deze stad met haar enorme geschiedenis gaat een enorme aantrekkingskracht uit. Ontelbare pelgrims bezoeken deze stad om te wandelen door de straten waar Yeshua zijn voeten gezet zou kunnen hebben. Met uitzicht op de Olijfberg, het Tempelplein, de oude muren (die eigenlijk door de Turken zijn herbouwd in de 16e eeuw). Het zindert in deze stad.

Een Joodse vriendin zei me eens: ”Alle vervloekingen en alle zegeningen van deze wereld rusten op deze stad, geen wonder dat je die druk kunt ervaren.”
Deze stad trekt ook dwazen en mensen aan die wat in de war zijn. Wat te zeggen van deze dame. Ze heet Tova, komt uit Polen en is ervan overtuigd dat ze de Messias is. Dikwijls loopt ze parmantig rond met een scepter in haar hand. Ze draagt een spierwit gewaad met gouden Hebreeuwse teksten. Als ze zich echt op haar gemak voelt neemt ze zelfs wel een ezel mee op sleeptouw. Ik maakte mee dat ze, in het zwart gehulde geestelijken, de huid vol schold. Echt vriendelijk is ze niet. Veel kwaad doet ze ook niet.
Mensen kijken wat geamuseerd op als ze weer haar ronde doet.

Er is in Jeruzalem zelfs een speciaal opvangcentrum waar mensen met het ‘Jeruzalem syndroom’ even op adem kunnen komen ….

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>