Israel freaks

Gepubliceerd Wednesday, 7 March, 2007 in Columns · Publicaties 3 Comments

Je kent ze wel, helemaal vol van Israel. Ze kunnen nergens anders over spreken. Te pas en te onpas proberen ze de rest van de gemeente ervan te overtuigen dat wij, de ‘gelovigen uit de heidenen’ verbonden zijn met het Joodse volk. Ze willen de shabat inruilen voor de zondag, de Joodse feesten vieren. Leggen uit dat die Joodse feesten eigenlijk Bijbelse feesten zijn. Ze worden vaak dweperig genoemd.

Het valt op dat ook in de Bijbel met grote regelmaat ‘overdreven enthousiast’ over Israël wordt gesproken. Neem Zacharia 1:14:

“Dit zegt de HEER van de hemelse machten: “Brandend van liefde neem Ik het op voor Jeruzalem en Sion”.

En in hoofdstuk 8:2 wordt het nog eens dunnetjes overgedaan:

”Ik brand van liefde voor Sion; met vurige liefde neem Ik het op voor Jeruzalem”.

En wat te denken van Jeremia 31:2:

”In de woestijn kreeg Ik Israël lief,” (3)” Ik heb je altijd liefgehad, mijn liefde zal je altijd vergezellen”.

Wie spreekt die woorden? Jazeker, God Zelf. En dan worden wij in vers 7 opgeroepen om ons ook nog te verheugen over Israël:

”Juich van vreugde over Jakob, jubel om het hoofd van alle volken, roep het uit, zing een lofzang: “De HEER heeft zijn volk gered en wat er van Israël nog overbleef bevrijd”.

Probeer dat maar eens stilletjes te lezen. Dat gaat niet lukken. Je kunt er niet omheen; de profeten staan boordevol uitbundige teksten over Israël’s herstel!

Toegegeven, veel Israël freaks hebben niet altijd even slim gehandeld. Ze isoleerden zich dikwijls van de rest. Dat is jammer. In veel gemeenten is Israël zodoende in de hoek gezet. Dat is niet handig. Op die manier werd het kind met het badwater weggegooid!

Voorgangers en leiders, verschuil je niet langer achter oneigenlijke argumenten! Die tijd ligt achter je. Israël zal weer op de kaart gezet moeten worden. Niet in de marge, één dag per jaar. Nee, zoals het hoort; in het midden der gemeente. We zijn immers geent op het Joodse volk (Romeinen 11). We kunnen niet langer om Israël heen. Zeker, Israël heeft de boosheid van God over zich heengeroepen, maar er komt een eind aan zijn gerichten over Israël. De tijd van Gods genade met Israël is begonnen! Dit is de tijd (Psalm 102: 14). Barmhartigheid overwint het oordeel! Jakobus 2:23).

Nogmaals Zacharia 1, maar dan vers 14:

“Ziedend van woede ben Ik op de zelfgenoegzame volken. Ik had mijn toorn immers al weer laten varen, maar zij hebben mijn volk steeds harder aangepakt”.

Lees de profeten! Ontdek Gods bewogenheid met Israël. (op onze site staat een lijst met toepasselijke teksten). De tijden zijn heel ernstig. Niet alleen voor Israël, ook voor de kerk. Israël komt volledig alleen te staan.

Wie zal er in de bres gaan staan? (Ezechiël 13:5 en 22:30)

Wij, gelovigen ‘uit de heidenen’ zijn de enigen die als wachter op de muren niet langer zullen zwijgen (Jesaja 62). Andere vrienden heeft Israël niet. Wij, gelovigen uit de heidenen zijn geroepen om Israël te troosten, geroepen om stenen op te ruimen! Het zijn niet zozeer de Israël freaks die uit pas lopen, nee, in veel gevallen zijn het predikanten, voorgangers en andere leiders die zullen moeten ontwaken. Lees en studeer over het herstel van Israël. Je kunt je niet verschuilen achter onwetendheid. De Bijbel staat vol over zijn volk. Merk op dat je in al die teksten de onbegrensde compassie van de Vader tegenkomt. God zoekt leiders die diezelfde bewogenheid voor zijn volk kennen. We kunnen niet volhouden dat Israël zoveel gedoe geeft in de gemeente. Wat een misvatting!

Tot ziens op de muren van Jeruzalem.

3 reacties op “Israel freaks

 1. 1
  Henk Vermeule zei: op 4 January 2009 om 12:08

  Alleen God’s geest schut ons wakker!
  Als in de dagen van Noach zag ik een raaf uitgaan, deze ging wat heen en weer, daarna een duif, deze vond geen rustplaats.Tenslotte een tweede duif:Die kwam met een vers olijfblad in haar snavel.De ‘UITLEG’van de eerste en tweede vogel laat ik even voor wat het is..Die derde(israelfreak) komt terug met een mond vol over Israel!Dé Olijfboom!!!
  Kerk in Nederland:Mogen we even?
  Mijn ogen werden door de Heilige Geest geopend, door gebed van ;Israelfreaks” die er goed mee om leren gaan…Ik zou zeggen Bidden voor de Broeders en Onze Oudste Broer:Israel!!!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Menno zei: op 22 April 2007 om 06:26

  Beste mensen, wat een fantastische artikelen staan er op jullie site, ik hoop dat vele kerkleiders direct danwel indirect door (o.a.) jullie site eye-openers krijgen en inzien dat de Joodse wortels niet simpelweg één enkel puntje in de ontstaansgeschiedenis van ‘het christendom’ zijn maar dat ze tot op de dag van vandaag regelrecht met ons in verbinding staan. Velen weten het alleen niet of, erger, willen het niet weten. Vele gelovigen staan pal achter ‘het christendom’ en willen graag datzelfde ‘christendom’ verspreiden onder ongelovigen. Ondanks hun goede intenties zie ik hier inderdaad de sluier (Ineke zei het al in het vorige commentaartje op dit artikel) waarmee de kerk/veel christenen hun eigen ogen toedekken, zonder het soms door te hebben.
  Ik hoop dat mensen in leren zien dat we als volgelingen van Yeshua (Jezus) niet aanhangers van ‘het christendom’ zijn maar dat we onafhankelijk van religie in de G’d van Israel geloven en Yeshua als de enige Weg naar Hem toe, via de Verlossing die G’d ons via Hem heeft doen toekomen. Dat staat vér boven religie of ‘christendom’… het is de Ene Waarheid! Ik zou willen dat ikzelf wat meer praktische invulling zou kunnen geven aan de acties en proclamaties die jullie doen, ook zou ik graag naar Israel komen. Ik zit er ook aan te denken om eens naar Jacob Damkani te gaan en mee te doen met hun werkzaamheden. Hebben jullie daar ervaring mee/kennen jullie elkaar?
  Ik hoop, wanneer dan ook, liefst z.s.m. iets die kant uit te plannen.
  Veel zegen toegewenst van de Almachtige!

  In Yeshua verbonden,

  -Menno, A’dam

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  ineke zei: op 8 March 2007 om 08:19

  het lijkt er wel op of veel christenen ook een bedekking hebben opgetrokken, over zich zelf, en daardoor de werkelijk heid niet kunnen of willen zien, zo makkelijk als ze over Gods woord heen walsen. Ben heel dankbaar voor de vasthoudend heid van jullie. De heer zegene jullie en hij zal jullie behoeden De hele bijbel is en blijft Gods woord. Ik houd heel veel van jullie. M. p.s. ik weet niet waar het begin is gebleven, echt iets voor mij dag lieverds

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>