Sabbat

Gepubliceerd Tuesday, 15 May, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 2 Comments

Soest, 15 mei 2007. Een kort bericht vanuit Nederland. Volop genietend van de heldere luchten, de groene natuur maar bovenal van kinderen & kleinkinderen, vrienden …

Joke en ik hebben gesproken op een dag van Christenen voor Israël. Hartverwarmende reacties. De proclamatiewandelingen op de muren van Jeruzalem leiden bij velen tot enthousiaste reacties. Het actief betrokken zijn bij Gods plan met Israel en de wereld maakt bij velen iets los. De behoefte om zelf betrokken te zijn is groot! Ik kan je alleen maar aanmoedigen om zelf te ervaren wat het is om als wachter te wandelen over de muren van Jeruzalem. Jouw aanwezigheid maakt een verschil! God handelt niet zonder jou en mij… Eigenlijk is dat een ongelooflijke gedachte. Hij heeft er voor gekozen om samen met ons Zijn plannen uit te voeren. Raak betrokken bij Zijn plannen!

We zijn nu precies een jaar bezig (lees de logs van een jaar geleden) met de wandelingen over de muren. Iedere dag beklommen we de hoge trap die leidt naar de muur. Vanaf volgende week zullen we niet op de sabbat de muur beklimmen. Dat wil zeggen; Joke en ik zullen dan niet van de partij zijn. We hebben echt begrepen dat ook wij, als wachters de sabbatsrust in acht moeten nemen. Waarschijnlijk zullen anderen op de sabbat onze plek innemen, zodat werkelijk iedere dag de proclamaties opklinken vanaf de muren. We zullen zien hoe dat gaat verlopen.

We zullen ook in het komende jaar voortvarend doorgaan met de proclamaties. Binnenkort plaats ik weer een nieuwe, aanvullende collectie proclamaties op de site. Ook zijn we aan het onderzoeken of we een grotere betrokkenheid met jullie, de lezers en bezoekers van onze site, kunnen realiseren. Blijf reageren en je ideeen spuien!

Tot ziens op de muren!

2 reacties op “Sabbat

 1. 1
  carla van Hal zei: op 20 May 2007 om 04:36

  fijn dat jullie weer op je plek zijn, Gods zegen!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  J. Hoogendoorn zei: op 16 May 2007 om 00:31

  Sabbat is een deel van de gehoorzaamheid aan het verbond van God met Israël waarvan ook wij, christenen een deel zijn (10 stammen!). In deze eenheid kunnen we tot zegen zijn voor onze Joodse broeders voor wie het heil in Yeshoea centraal staat. Dit zal leiden tot erkenning en herkenning van Jezus de Messias.

  email: jhoogendoorn@aliyah.nl

  Sabbat sjalom!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>