In m’n eentje op de muren …

Gepubliceerd Wednesday, 6 June, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 7 juni 2007. Vanochtend liep ik sinds lange tijd weer eens alleen over de muren. Dat blijft een speciale ervaring. Ingeklemd tussen de stenen muren loop je over een onregelmatig smal pad.

Vanochtend besloot ik om een bepaald traject van de muur met olie te zalven. In gedachte denkend aan het gedeelte in Ezechiël 36:26 "Ik zal je versteende hart uit je (Israël's) lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven. Ik zal jullie Mijn Geest geven en zorgen dat jullie volgens Mijn wetten leven….enz". De bijbel spreekt over het herstel van Israël. Wij als wachters roepen dat dagelijks van de muren. De heerlijke geur van olie verzengde de lucht.

Terwijl iedereen de overwinning op de Arabische vijanden viert, 40 jaar geleden tijdens de 6-daagse oorlog, wordt Israël op het ogenblik weer omringd door vele vijanden. Hamas strijdt om de macht tegen Fatach in Gaza . De verwarring is compleet. Niet zo gek als je bedenkt dat Psalm 83:18 dat al voorzegt: "Laat hen (de vijanden van Israël) beschaamd staan, in verwarring raken…" Ik maak er geen geheim van dat we bijna dagelijks verwarring uitroepen in het kamp van de islamitische tegenstander. Misschien wijd ik daar nog eens een speciale blog aan.

Ook Hizbollah is zich weer aan het herbewapenen in het zuiden van Libanon. Het laffe buurland Syrië aast weer opvallend op de herovering van de Golan vlakte en wat te zeggen van de Iraanse dictator Achmedinejad die maar één doel voor ogen heeft; de vernietiging van de staat Israël. Velen in Israël verwachten deze zomer een treffen.

Dan is daar het 'vredesinitiatief' van Saudi-Arabië. (zelf een islamitische zero-tolerance staat). Dat plan gaat er vanuit dat Samaria en Judea (zgn.'Westbank') weer wordt 'terug' gegeven aan de Palestijnen. Datzelfde geldt voor Oost-Jeruzalem, ook dat moet worden 'terug'gegeven aan de Palestijnen. Vergeten wordt dat de zgn. Palestijnen die gebieden nooit in bezit gehad hebben….Lees je geschiedenisboekje maar; het was Jordanië dat in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 zowel Samaria en Judea als Oost-Jeruzalem bezette…In Israël vieren we juist dat in 1967 Israël die gebieden terugveroverde op Jordanië. Ooit gelezen in de media?

Enfin, als dat Saudische vredesplan wordt aanvaard, dan zou dat betekenen dat onze dagelijkse wandelingen over de muren van Jeruzalem tot het verleden zouden behoren. Die muren liggen nl. voor een groot gedeelte in "Oost-Jeruzalem". Ik zal het nog gekker vertellen; iedere keer als we op onze wandeling de Damascus Poort passeren betreden we de zgn. 'Westbank"…nl. 'Oost-Jeruzalem". Maar maak je geen zorgen. Er is werkelijk geen haar op mijn hoofd die serieus rekening houdt met het scenario dat een gedeelte van Jeruzalem wordt overhandigd aan de zgn.Palestijnen.

Gods beloften zullen letterlijk vervuld worden. Een schitterend gedeelte kun je lezen in Jesaja 54. Een prachtig hoofdstuk over het 'eer'herstel van Jeruzalem. Ik ben benieuwd naar jouw reacties dus aarzel niet en reageer!!

Overigens, ben je al lid van de 'NeverBeSilenthyves' hyve?

Tot ziens op de muren!

Eén reactie op “In m’n eentje op de muren …

 1. 1
  Marloes zei: op 12 June 2007 om 03:29

  Gods bazuinen klinken luid, wachters op de muur zie uit: Een hand die het ‘Zwaard’ hanteert, de ander die de Heer vereert. Kom met Uw pracht en Uw luister, kom met Uw Naam vol van kracht, kom zend Uw licht in hetduister. Heer U bezit alle macht!

  Ha lieve Bart en Joke,

  Ik kan me er altijd hoogst over verbazen dat er mensen zijn die vinden dat stukken Israelisch grondgebied moeten worden ‘teruggegeven’ aan de Palestijnen. Ten eerste heb je dan een geweldig bord voor je kop, je snapt er werkelijk niets van en Gods land moet inderdaad teruggegeven worden, maar wel aan Hem en Zijn volk. Dus schort die grenzen maar op naar Damascus en een stukkie naar het oosten.

  Het is opmerkelijk en zorgelijk tegelijk dat er ook binnen christelijk NL een soort van humanstisch denken ontstaat. Heb je sommige reacties gelezen van jongeren op de EO-jongerendag. De tendens dreigt te vallen dat mensen wel geloven, maar dat er een soort van universeel geloof komt. Mijn haren gaan daar altijd recht van overiend staan. Wat je dan krijgt is dat mensen gaan kijken naar wat mensen doen en niet meer wat Gods standaard is.

  God regeert in Israel! en over de hele wereld.

  P.S. Een stevige wandeling over de muren staat weer hoog op mijn verlanglijstje :-) Ik denk met eerbied en plezier terug aan die keren dat we met z’n tweeën, dan wel drieën over de muren gestruind hebben :-)

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>