We gaan verhuizen

Gepubliceerd Thursday, 2 August, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 5 Comments

Jeruzalem, 2 Aug.2007. Dat was wel een tegenvaller; onze huisbaas besloot ons huurcontract niet te verlengen. Dat hield in dat we binnen drie weken een ander plekje moesten zien te vinden. De verleiding is dan zo groot om heel nerveus te worden. Maar we besloten om God te vertrouwen. Hij heeft ons echt nog nooit laten vallen. Eergisteren was het raak…we hebben een nieuw appartement gevonden. Wat een opluchting. We komen net terug van het makelaarskantoor en hebben onze handtekening geplaatst.

Naar Nederland

{mosimage width=150}

Zondag verhuizen we. Kort daarop, de 14e Augustus vertrekken we naar Nederland. Onze Duitse vrienden, Markus Neumann en zijn vrouw Verena arriveren de 11e Augustus en zullen, samen met een aantal vrienden, twee weken de wandelingen waarnemen.

Ook na deze periode raad ik je aan om zeker een wandeling te maken! Meestal verzamelen andere wandelaars zich rondom 09.00 uur voor de Jaffa Poort. Laat, als je Jeruzalem bezoekt, die kans niet aan je voorbijgaan.

Ik ben er van overtuigd dat we nog gaan meemaken dat we met meerdere groepen wachters de muren zullen beklimmen. Op verschillende tijdstippen. Stel je eens voor, een voortdurende, onophoudelijke stroom van wachters die Gods woorden van de muren roepen. Toekomstmuziek, ik weet het maar….het zou wel eens eerder kunnen gebeuren dan we denken. Ik zie er in ieder geval naar uit. Misschien heb ik dat al eens genoemd, maar laatst liep er een aantal predikanten mee. Na afloop vroeg een ven hen me of ik ven mening ben dat elke gelovige naar Israël zou moeten komen. Ik kan daar heel kort over zijn; absoluut! We zijn in het westen zo oneindig ver afgedreven van onze Joodse wortels dat een reis naar Israël voor elke gelovige een onvoorwaardelijke 'must' is. Dus spaar, organiseer, boek en kom! Een betere investering in de ontwikkeling van je geestelijk leven kan ik zo een, twee, drie, niet verzinnen…"God is opgestaan om zich over Sion te ontfermen…"(Ps.102:14) Slechts hier in Israël kun je dat werkelijk aan den lijve ervaren! (Als jullie net in Israel geweest zijn….reageer!)

Mensen op de muur

Deze maand hadden we weer zoveel leuke, veelkleurige, bijzondere mensen op de muur; Italianen (ongelovige journalisten) een Canadees die bezig is aan zijn proefschrift over 'De aanwezigheid van gelovigen in Israël' , mensen uit Engeland, een N-Ierse ex-paramilitair…Je kunt het zo gek niet verzinnen of we ontmoeten ze. Maar allen zijn onder de indruk. Ik heb het al eerder gezegd; op de muren van Jeruzalem vallen muren weg…De profetieën zijn zo krachtig en onthullend soms. Je kunt er niet omheen…

Proclamaties

Overigens, Remi, onze webmanager, heeft gisteren de laatste , uitgebreide serie proclamaties op de site geplaatst. Nogal wat mensen downloaden deze proclamaties voor hun eigen privewandelingen in Nederland. (Thuis of onderweg) Als jullie daar wat over te vertellen hebben, laat het even weten. Regelmatig zullen we passende proclamaties toevoegen.

O.k. ik ga verhuizen! Tot ziens op de muren.

5 reacties op “We gaan verhuizen

 1. 1
  Tabitha Verbaan zei: op 30 September 2007 om 06:17

  Lieve Bart!
  Vanuit Zwolle wil ik je even de hartelijke groetjes doen!Ik kijk menig maal terug naar onze ontmoeting en heb het als geweldig ervaren, het heeft me echt geraakt!Dank je wel voor je boodschap!Ben nu zelfs bezig met de studie Leergang Israel vanuit de VEZ!:)
  Wens je heel veel kracht weer toe samen met Joke en dat vele je mogen volgen op de muur!!
  liefs van Tabitha

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Nita Keizer zei: op 26 September 2007 om 11:20

  Hallo Bart en Joke,
  Via Yadlami bij jullie site gekomen.
  Met chr. voor Israel in mei naar israel geweest, onvergetelijk!We bedenken van alles om zo snel mogelijk weer terug te kunnen, maar met een georganiseerde reis , moet je je aan het programma houden. Tips voor ons om het volk te leren kennen? het is vreemd om heimwee te hebben naar een land waar je maar 10 dagen bent geweest.
  Gods zegen met jullie werk,
  Nita keizer

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Ada van Soest zei: op 18 August 2007 om 06:10

  Welkom terug in Nederland Bart en Joke!
  De koffie is klaar maar (ofcourse)….family first

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  anneke van maasdam zei: op 6 August 2007 om 05:24

  Ja, zó zal het zijn Bart: meerdere groepen wachters, zullen op verschillende tijden de muren opgaan, een onophoudelijke stroom van wachters, zodat Gods woord in vervulling gaat: “Op uw muren, o Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld, die de ganse dag en de ganse nacht nimmer zullen zwijgen….”(Jes.62:6)

  Groeten, Anneke.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Ruchamah@chello.nl zei: op 4 August 2007 om 04:21

  Hallo Bart.
  Sterkte met verhuizen,
  dank aan Vader die voorzien heeft in nieuwe woonruimte.
  Heb net een stukje geschreven naar het info adres, ik hoop heel erg dat je er nog toe kunt komen om het te lezen.
  Het gaat over Jesaja 40: 9-11.
  Hoop heel erg dat dat nog zal lukken.
  Groetjes Els Bos.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>