Zomer

Gepubliceerd Wednesday, 22 August, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 2 Comments

Soest, 22 augustus 2007. Visum perikelen dwingen ons om iedere 3 maanden Israël te verlaten. Lastig natuurlijk, maar geen straf. Zo houden we toch de ontwikkelingen in Nederland een beetje bij.

(Klein)kinderen, vrienden, de Nederlandse christelijke media…Het enorme aanbod van alles belovende conferenties valt ons op. Wat zijn we actief met elkaar. Als deze flitsende advertenties representatief zijn voor de kwaliteit van de Nederlandse kerk in het algemeen dan lijkt er niets aan de hand te zijn…Het ziet er zo voortvarend uit. Toch knaagt bij mij een unheimisch gevoel dat die spetterende ads de geestelijke lading niet dekken. Ligt het Nederlandse geestelijke schip werkelijk op koers?

De verleiding is groot om hier wat op door te mijmeren maar het is vakantie…andere keer misschien.

De muurwandelingen worden op dit moment waargenomen door een aantal Duitse vrienden. Ik kreeg net een enthousiast mailtje van ze. (Volgens mij willen ze niet meer terug…) Aan het eind van deze week zullen ze toch echt terugkeren naar Duitsland. Dan zullen er geen georganiseerde wandelingen plaatsvinden maar, mocht je toch in Jeruzalem zijn….aarzel niet en beklim de muren. Je kunt de (aangevulde) proclamaties van deze site downloaden. Heel handig! (Ook voor thuis, veel wachters gebruiken de proclamaties inmiddels). Mail je ervaringen. Ook je opmerkingen en/of aanvullingen worden op prijs gesteld.

We hebben echt de indruk dat er langzamerhand steeds meer mensen overtuigd raken van het belang van deze muurwandelingen. Heb je zo'n proclamatiewandeling eenmaal meegemaakt….dan wil je terugkeren. Wat let je…

Dikwijls krijgen we verzoeken van mensen die voor langere tijd bij ons willen verblijven. NeverBeSilent is echter maar een heel simpel en kleinschalig initiatief. We beschikken niet over een eigen kantoorruimte. We doen maar een ding; iedere dag beklimmen we de muren van Jeruzalem en proclameren Gods beloften voor Zijn volk, en land. Meer is het niet. Het zal me overigens niets verbazen als dit avontuur zich uiteindelijk zal gaan uitbreiden maar dan zien we wel weer…Dus nee, we hebben (nog) geen plek voor 'vaste medewerkers'. Wel zoeken we enkele vrijwilligers.

We zijn op zoek naar een vertaler/ster Ned.-Engels. Iemand die werkelijk vloeiend en perfect engels spreekt/schrijft. Onze engelse site ligt al een poosje op apegapen. Zoals je weet zijn we drukdoende met het produceren van de duitse site. De engelse moet ook weer tot leven gebracht worden. We zijn op zoek naar iemand die regelmatig nederlandse teksten wil vertalen.

Ook zijn we op zoek naar een computerfreak. Iemand die thuis is op het gebied van websites (Joomla) en regelmatig de site technisch kan bijhouden. We zoeken geen ontwerper maar een techneut.

Het spreekt vanzelf dat deze vrijwilligers zich moeten kunnen vinden in de identiteit van NeverBeSilent.

Als je je aangesproken voelt mail dan naar Bart Repko, NeverBeSilent@bezeqint.net

2 reacties op “Zomer

 1. 1
  Piet Luiten zei: op 24 August 2007 om 07:19

  Inderdaad als je dit eenmaal hebt meegemaakt verlang je terug…
  Ik zou nog op zoeken, waar dat in die oude berijmde psalm staat; 130: vers 4.
  Is Israel in nood
  er zal verlossing komen:
  Zijn goedheid is zeer groot.
  Hij maakt op hun gebeden
  gans Israel een vrij
  van ongerechtigheden;
  Zo doe hij ook aan mij.
  groeten
  Piet en Jeanie Luijten

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  j.Hoogendoorn zei: op 24 August 2007 om 06:21

  Amen, inderdaad Bart. De notzrim zijn niet-Joden die tot Sion worden gebracht. De profetische teksten verbinden ons in de slogan: “Let’s go up to Zion”. Beiden zullen hun leider aanstellen, richting Jeruzalem, Hosea 1:11. Over Efraim, de 10 stammen, zullen meer duidelijkheden komen. Zij worden heidenen genoemd of ook wel Lo-Ammi. Zie Hosea 1. In de beroemde tekst Rom. 11:20 komt de volle zegen eerst over hen tot herstel van Israel. De volheid der volken heeft verband met de zegen van Jakob aan Efraim, de Notzrim. Over aansluiten gesproken; wat staat er in de Griekse vertaling, de Septuagint, die Jezus en de apostelen gebruikten? “En veel heidenen zullen te dien dage vluchten naar de Heere om beschutting te vinden en zij zullen in het midden van u hun tent opslaan”, Zacharia 2:11. Bart, ik weet niet aan wie ik het anders kwijt kan. Veel sterkte in ondernemen en verwachten, Sabbat sjaloom.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>