‘t Wordt weer spannend.

Gepubliceerd Tuesday, 9 October, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 5 Comments

Jeruzalem, 9 okt. 2007. Volgende maand wordt er weer onderhandeld over de toekomst van Israël en Jeruzalem. Premier Olmert is de komende conferentie in het Amerikaanse Annapolis druk aan het voorbereiden, samen met zijn arabische ambtgenoot Mahmoud Abbas.

De kranten staan er vol van. De westerse wereld is er van overtuigd dat er een ‘Palestijnse Staat’ moet komen. Zelfs veel kerken zijn het erover eens… Ook over de status van Jeruzalem wordt heftig gediscussieerd. De arabieren eisen Oost Jeruzalem en het Tempelplein op. Israël lijkt toe te willen geven. Compromis zou zijn dat het Tempelplein ( waar volgens Gods Woord de Joodse Tempel zal moeten worden herbouwd) onder gezag van Jordanië zou komen te vallen. (Ook een gedeelte van de muren waar wij dagelijks onze proclamatiewandelingen op maken ligt binnen Oost Jeruzalem…!)

Tot veler verbazing leggen veel Israëlisch zich neer bij zo’n oplossing. Bijbels gezien klopt er helemaal niets van. Israël is het land van Gods Volk. In Ezechiël 36 kun je bv. lezen: “Mijn volk Israël zal jullie (bergen van Israël) weer in bezit nemen, jullie worden voorgoed hun eigendom…” Zoals je weet bestrijken de ‘bergen van Israël’ de zogenaamde westbank. De politieke naam voor het Bijbelse Samaria en Judea! En wat te denken van deze tekst in Psalm 132: “De HEER heeft Sion verkozen en als woonplaats begeerd: ‘Dit is voor altijd Mijn rustplaats, hier verlang Ik te wonen…’” Met Sion wordt toch echt Jeruzalem bedoeld en meer specifiek, het Tempelplein. Ik hoop dat je geestelijke ogen hebt…Het is zo helder als kristal; het is de vijand te doen om de belangrijkste lokatie in deze tijd; het Tempelplein. Dit is een geestelijk conflict. Dat heeft in feite bar weinig met politiek te maken. Gek genoeg is het geestelijke aspect voor de ‘andere’ kant heel helder. Sheik Hassan Nasrallah, de ‘geestelijk’ leider van Hezballah laat er geen onduidelijkheid over bestaan: “Wij voeren een geestelijke oorlog tegen Israël.” Wanneer dringt deze werkelijkheid bij jou en anderen door? Blijf de berichten over de komende ontwikkelingen volgen in de media…

De Wandelingen

Intussen verlopen de dagelijkse wandelingen bijzonder positief. Verleden week hadden we op zekere dag meer dan 60 mensen op de muur en enkele dagen geleden zelfs 70. Verschillende nationaliteiten waren vertegenwoordigd. Zelfs 8 chinezen die in hun eigen taal de beloften proclameerden vanaf de muur. Een schitterend feest. Bij steeds meer gelovigen, ook uit ons Nederland, begint er iets te ontwaken. Dit is het seizoen om op te staan. Dit is de tijd van de wachters die zich op de muur gaan opstellen. Wachters die voor hun Joodse broer en zus in de bres gaan staan. We zullen niet meer zwijgen, niet meer stil zijn. (Jes.62)

De oplossingen van de wereldleiders staan diametraal tegenover Gods plan met Zijn geliefde volk en land. Laat je niet langer misleiden door de media! Lees het Woord. Vraag Hem om raad en leiding. Het religieus humanisme (‘je–moet-wel-je-verstand–gebruiken-evangelie’) zal je moeten inleveren voor Gods openbaring vanuit Zijn Woord! Je zou zelfs van een bekering kunnen spreken…

Ik ben er van overtuigd dat God velen roept. Steeds vaker ontmoeten we mensen op de muur die een roepstem hebben gehoord. Sta ook jij open voor die zachte, maar doordringende stem…

Ik zie je binnenkort op de muren!

5 reacties op “‘t Wordt weer spannend.

 1. 1
  Lex Ernst zei: op 15 October 2007 om 10:51

  Bart, ik vertelde je mijn droom, ik ga steeds meer rode tulpen zien. Inge met haar bosje kunsttulpen, op het shirt dat de Nederlandse groep tijdens de mars droeg, op de banier van de Nederlandse groep, en nu blijken er ook rode tulpen te staan op het certificaat dat de deelnemers aan de mars na afloop uitgereikt kregen. Het wordt langzamerhand toch een heel veld. De alya gaat door!!!!!!!

  Groetjes, Lex.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Aart de Landmeter zei: op 15 October 2007 om 01:49

  Met de ‘sukot’ groep van de Nederlandse ICEJ afdeling had ik het voorrecht om de dag na Simchat Tora de muur op te gaan met Bart.

  Een gezelschap van 50+ personen, Nederlanders, Vlamingen en een paar Nieuw-Zeelanders.

  Ik zou de proclamatiewandeling als ‘ongrijpbaar’ en ‘krachtig’ willen definieren. Je hoeft je bijbel maar open te slaan en God spreekt ZELF. Maar dan wel door jou heen.

  Hopelijk volgend jaar weer..!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Marc en Henny de Klijn zei: op 13 October 2007 om 09:18

  Lieve Bart en Joke, Het was weer heel fijn om met zoveel mensen op de muren van Jeruzalem de beloften van God te proclameren! We mogen weten dat Hij Israël het land en het geloof weer terug gaat geven omdat Zijn beloften altijd uit zullen komen!! Veel zegen op dit mooie en noodzakelijke werk en tot weerziens in jeruzalem!
  Marc en Henny

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Ruben zei: op 10 October 2007 om 06:03

  Weet dat je 100% in de wil van God bezig bent, en God een grote zalving zal uitstorten over deze activiteiten! God`s glimlach zal blijven komen over dit oroject. Geweldig dat je een voorlopen mag zijn in deze dingen. Luister naar niemand die er zijn bedenkingen bij heeft, ga door totdat Hij komt op de wolken, vlakbij waar je bezig bent, op de Olijfberg, en iedereen zal het zien……..

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Jeannette van der Griendt zei: op 9 October 2007 om 13:19

  Lees ook de commentaren van rabbi Chaim Richman van het templeinstitute te Jeruzalem.
  http://www.templeinstitute.org
  over de werkzaamheden op de Tempelberg
  door de waqf. Dit sluit mooi aan op bovenstaand artikel!
  Gods zegen gewenst voor de wandelingen.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>