Minister President Ehud Olmert ...Minister President Ehud Olmert ...

Stilte voor de storm.

Gepubliceerd Tuesday, 13 November, 2007 in Weblogs · Weblogs Bart 8 Comments

Jeruzalem, 13 November, 2007. Er hangt eigenlijk een heel onwerkelijke sfeer in de stad. Op de een of andere manier is het heel rustig. Maar geen ontspannen rust. Je zou het meer een onheilspellende stilte kunnen noemen. Een soort ingehouden spanning; een wat-hangt-er-boven-ons-hoofd gevoel.

Aan het eind van de maand vinden er weer vredesbesprekingen plaats in Annapolis (USA). De Arabische landen en Amerika voeren de druk nu al op. Er worden concessies verwacht van Israëlische zijde. Israël zal Jeruzalem moeten opdelen en Samaria en Judea aan de Palestijnen overdragen. Wat krijgen ze daarvoor terug? Vrede? Kijk eens naar de Gaza strook. Een complete chaos. Dat Palestijnse ministaatje is volstrekt onregeerbaar. HAMAS terroristen rennen schietend door de straten ‘om de orde te handhaven’. Dat wordt nog wat straks, als Samaria en Judea ‘Palestijns’ gebied worden. Het zal niet lang duren of de HAMAS boys zullen ook dit gebied terroriseren. Hoe zit het dan toch met het Israëlische leiderschap? Ik liep verleden week tegen een wel heel toepasselijke tekst aan:

Ezechiël 45:9: “Dit zegt God de HEER: Zo is het genoeg, vorsten (leiders) van Israël, stop met onderdrukking en geweld, wees goed en rechtvaardig en verdrijf Mijn volk niet langer van zijn grond – spreekt God, de HEER.”

Klare taal. En heel toepasselijk. Het huidige Israëlische leiderschap is bereid om een gedeelte van Jeruzalem af te stoten aan de Arabieren. Ook zijn deze Joodse leiders van plan om het Bijbelse hartland, Samaria en Judea (zgn. ‘Westbank”) aan de Arabieren over te dragen. Terwijl in Exodus 34:12 toch helder te lezen is:

“(Israël) Wacht je ervoor een verbond te sluiten met de inwoners van het land waarheen je op weg bent, want dat zou jullie ondergang zijn…”

Daar kan toch geen misverstand over bestaan?Wij, als wachters op de muren van Jeruzalem proklameren o.a deze teksten daarom dagelijks. We zijn er van overtuigd dat Gods plan volvoerd zal worden. Intussen lijdt de bevolking onder deze onzekere spanning. Wat hangt hen boven het hoofd? Als je je dan realiseert dat de dreiging van buitenaf ook toeneemt; Iran, Syrië, Hezbollah, de HAMAS, grote vijanden van Israël die maar een doel hebben; de vernietiging van de Joodse staat…dan kun je je voorstellen welke sfeer er hier hangt in Jeruzalem. Ezechiël 37:11b omschrijft het treffend:

“Onze botten zijn verdord, onze hoop is vervlogen, onze levensdraad is afgesneden…”

Ik weet natuurlijk niet waar jij, lezer, mee bezig bent in je dagelijks leven, maar ik zou je willen uitnodigen en uitdagen om ook als wachter je plek ‘op de muren van Jeruzalem’ in te nemen. Wij, fysiek hier ter plekke, maar jij thuis, op je kamer…of waar dan ook. Natuurlijk zou het geweldig zijn als ook jij hierheen kunt komen. Ik geloof zeker dat steeds meer ‘wachters’ daadwerkelijk naar Jeruzalem zullen afreizen om ‘zichzelf en Hem geen rust meer te gunnen’. (Jesaja 62) Juist als de omstandigheden grimmiger zullen worden verwacht ik dat de wachters zullen opstaan. Een eigentijdse Gideonsbende die voor Israël en haar Joodse bevolking op de bres gaat staan!

NeverBeSilent Bootcamp

Deze zomer (21 Mei tot 3 Juni 2008) zullen we de eerste ‘NeverBeSilent Bootcamp’ organiseren. Een speciale, alternatieve Israël trip waarbij de klemtoon niet zal liggen op toerisme en informatie, maar op relatie en openbaring! Een intensieve trip waarbij je toegerust zult worden om als wachter op de bres te gaan staan. Vanwege de intensiteit zullen we slechts 12 deelnemers per reis toelaten.

Blijf de site volgen voor verdere info!

Joke en ik zullen weer even naar Nederland vliegen vanwege onze driemaandelijkse visum perikelen. Vanaf 4 tot 17 December staan we dus niet bij de Jaffa Poort! Maar mocht je in Jeruzalem zijn… Aarzel niet en ga de muren op!

Ik zie je in Jeruzalem!

8 reacties op “Stilte voor de storm.

 1. 1
  Esther zei: op 9 June 2009 om 23:52

  Hallo,

  Ik vond het lopen op de muren van Jeruzalem een moment om nooit meer te vergeten! Het heeft me emotioneel geraakt, omdat de woorden van de Vader van Abraham, Isaak en Israel zijn uitgekomen!

  De Anti Christ heeft zich zelf ook al bekend gemaakt:

  Obama wilt seksvoorlichting geven aan kinderdagverblijven
  http://www.youtube.com/watch?v=4pO1dIKgfPw&feature=PlayList&p=7DC38AEE9DD19628&playnext=1&playnext_from=PL&index=24

  Obama strijd voor 1 godsdienst, 1 macht, 1 wereld..
  Creepy hoor
  http://www.youtube.com/watch?v=uANm1gF1qSI&feature=related

  Obama wilt mensen achter tralies zetten, die misschien een misdaad gaan plegen..
  http://www.youtube.com/watch?v=5jshogbjtYs

  Waar moet de anti-christ aan voldoen?

  1. Hij heeft alle kleuren van alle volkeren in zich.
  2. Hij heeft alle religies in zich
  3. Hij is Joods en heeft diep Joods Bloed in zich, Barack Obama heeft dat vanuit zijn moeder.
  4. Hij komt met liefde en nederigheid, maar hij is ook zeer arrogant.
  http://www.nujij.nl/obama-the-zntichrist.5468207.lynkx

  De genade van Yeshua Ha-Mashiach zij met allen!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2

  Beste Bart en joke,

  Omtrent 9 nov en de daarop volgende dertig dagen maakt God me bewust van Ez 37, op allerlei manieren. Ik had van onze God de opdracht gekregen dit bijbelboek te lezen wat ik in oktober gedaan heb. Ik begin me bewust te worden van mijn roots en ben zoals vorig jaar weer door Hem bepaalt bij Israel en wat ik kan doen voor Zijn volk.
  Dat brengt me bij een vraag of ik bij jullie in dienst kan staan. Ik ben op zoek naar manieren om me nuttig te maken. Ik heb contact met HIP, het israel projekt waar ik opteer om 3 maanden vrijwilligers werk te gaan doen. Kunnen jullie nog mensen gebruiken in jullie werk?
  Ik hoop dat ik in 2008 naar Israel kan komen wat me in 2007 niet is gelukt omdat de organisatie Youth with a mission me te oud (42 j)achtte in de dts groep, wat ik beaam. Ik ben een heel praktisch ingesteld mens die geleerd heeft te dienen in hospitalty.

  Vriendelijke groeten,
  een zegenrijk gebedsjaar toegewenst.
  Greet Vanneste

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3

  ?

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Anneke van Maasdam zei: op 29 November 2007 om 02:40

  Bart,
  In deze dagen van speciaal gebed en proclamatie i.v.m. de ‘vredesbesprekingen’, sprak de HERE deze morgen door Zijn Woord: “Geeft Gode sterkte; Zijn majesteit is over Israël, Zijn sterkte in de wolken. Geducht zijt Gij, o God, uit Uw heiligdom;
  Hij, Israëls God, verleent sterkte en volheid van kracht aan Zijn volk.
  Geprezen zij God!
  (Psalm 68:35-36)
  Hartelijke groeten, Anneke

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Hilde Schalk zei: op 21 November 2007 om 05:49

  Wij hebben om de week een bidstond in Breda om voor Israel te bidden. Wij hebben gisteren over de stilte voor de storm gebeden, niet wetende dat dit artikel op jullie site staat.
  Best apart

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Sien Tjapilon zei: op 21 November 2007 om 02:21

  Beste Remco en Joke,
  Wil je me op de hoogte houden betreffende de komende Bootcamp. Wat geweldig! Ik zie er naar uit!
  Ondertussen blijven we ook hier op de bres staan voor God’s volk en land en zijn we in Yeshua met elkaar verbonden.
  Shalom,
  Sien

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7

  Beste broeder,
  graag wil ik meer weten over de het aankomende Bootcamp. Houd me op de hoogte, aub.
  God zegene jullie! En allen die voorbede doen voor Israel en Jeruzalem.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 8. 8

  cu next week Bart! Heb er ongelovelijk veel zin an weer in Jeruzalem te zijn.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>