Sneeuw in Jeruzalem

Gepubliceerd Wednesday, 30 January, 2008 in Weblogs · Weblogs Bart

Jeruzalem, 31 februari 2008. Buiten jaagt een sneeuwstorm door de straten van Jeruzalem. Het stormt al enkele dagen en eindelijk valt de lang verwachte regen en sneeuw. Heel Jeruzalem ligt plat. Bussen rijden niet (terwijl de wegen vandaag best redelijk begaanbaar waren). Maar in Jeruzalem heerst de ongeschreven regel; bij sneeuw, hoe gering ook, sluiten de scholen, bussen rijden niet, veel werknemers blijven thuis, er wordt voedsel gehamsterd … terwijl het na een dag weer wegsmelt.

Morgenvroeg moeten Joke en ik per taxi naar het vliegveld. Zal me benieuwen of we Jeruzalem uitkomen…We moeten voor een korte periode in Nederland zijn. 11 februari keer ik weer terug naar Israël. Joke blijft wat langer om wat practische zaken af te wikkelen.

De wandelingen op de muur verlopen goed. Hoewel het een stuk rustiger is vanwege de winter, heb ik nog maar enkele keren in m’n eentje gewandeld. Meestal word ik vergezeld door medewandelaars. Steeds weer ervaren we de kracht die schuilt in het hardop proclameren van Gods beloften.

Bootcamp

{mosimage width=200}

Ik wil in deze weblog nog even je speciale aandacht vestigen op de NeverBeSilent Bootcamp die we gaan organiseren van 4 juni – 16 juni. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Als jij echt een speciale band met Israël ervaart en zelf meer betrokken zou willen zijn bij het Joodse volk, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid voor je. We zullen uitgebreid stistaan bij de rol die jij en ik kunnen (en zouden moeten) vervullen in onze relatie tot Israël. We leven in heel belangrijke dagen. Israël komt steeds meer alleen te staan. Waar de profeet Jesaja het uitroept; ”Om Sions wil niet te zwijgen en om Jeruzalems wil niet stil te zijn…” Lijken veel gelovigen zich juist van Israël af te keren. Terwijl jij en ik, gelovigen, juist de enigen zijn die zich rondom Israël en het Joodse volk zullen moeten opstellen. Niemand anders zal dat doen. Gelovigen zullen voor Israël in de bres gaan staan…. God roept een Gideonsbende.

Tijdens dit NeverBeSilent Bootcamp zul je toegerust worden om een wachter op de muren te worden. Vol van Gods Geest zul je toegerust worden om je plek in te nemen. Natuurlijk zullen we schitterende trips maken door het land met prachtige ontmoetingen, maar de klemtoon zal liggen op een groot aantal wandelingen over de muren van Jeruzalem.

Op de homepage van deze site kun je meer informatie vinden.

Denk en bid erover, en wacht niet te lang met inschrijven want we laten slechts 12 deelnemrs toe!

Ik zie er naar uit om met jou deze avontuurlijke Israëlreis te maken!

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>