Bezoek aan Sederot

Gepubliceerd Tuesday, 22 April, 2008 in Weblogs · Weblogs Bart 2 Comments

Jeruzalem, 22 april 2008. Gisteren heb ik, een bezoek gebracht aan het veel geplaagde stadje Sederot. Zij was nog nooit in dit Israëlische stadje geweest. Dagelijks worden vanuit de nabijgelegen Gazastrook Kassam raketten afgevuurd op Sederot. Niet gericht op militaire installaties maar met het doel om burgers te treffen.

Waar het Israëlische leger in haar acties probeert om burgerslachtoffers te vermijden richten de Arabische terroristen zich juist op onschuldige burgers. Nauwelijks klinken er protesten vanuit de westerse wereld tegen deze onwaarschijnlijke strategie.

We bezochten het plaatselijke politiebureau waar de ingeslagen Kassamraketten worden opgeslagen.

Die morgen waren ‘slechts’ vier Kassamraketten neergekomen. Gelukkig hadden ze geen schade aangericht. De datum van inslag (gisteren) staat erop vermeld… Het stadje maakt een verslagen indruk, bushaltes zijn tot schuilbunkers omgebouwd, over het dak van de scholen zijn extra bepantserde daken gebouwd, de bevolking is lusteloos. Kinderen groeien op in deze dreigende situatie en lijden aan stress en concentratieproblemen. Zelfs de psychiater die we ontmoette is aan het eind van haar latijn.

Toch wil de bevolking zich niet gewonnen geven. Dit is hun land, het Beloofde Land. God gaf het aan hen, het Joodse volk. Veel nieuwe immigranten hebben zich hier gevestigd. Maar de psychische druk wordt ondraaglijk. Er gaat geen dag voorbij waarop het alarm niet afgaat.

Dit kan zo niet veel langer doorgaan, daar is iedereen het hier in Israël wel over eens.

Velen verwachten na de feestelijkheden van de 60-jarige verjaardag van de onafhankelijke staat Israël dan ook een krachtig militair ingrijpen.

De strijd met de Arabieren gaat allang niet meer over de verdeling van land. De werkelijke strijd gaat over de aanwezigheid van Joden in dit ‘moslimterritorium’. Joden worden hier niet geduld. Voor de vorm wordt er nog wat onderhandeld over gebiedsafstand, maar Hamas, Hezbollah maar ook de leiders van Fatah volgen uiteindelijk dezelfde strategische agenda; Israël, Jeruzalem behoren aan de moslims.

Wachters

Wat is het belangrijk dat er een leger wachters opstaat dat zich hiertegen verzet. Niet strijdend tegen vlees en bloed maar hun plek innemend in de hemelse gewesten. ( Efe.2: 4-6, 3:10) Gelovigen die een ander geluid laten horen. Die niet als dode vissen met de mediastroom meedrijven maar ertegenin zwemmen. Die niet de krant citeren maar Gods Woord! Voorbeeldje:


…”In het vuur van Mijn hartstocht klaag Ik Edom (Arabieren) en al die andere volken aan. Hun hart was vol vreugde en hun ziel vol verachting toen ze Mijn land in bezit namen en de weidegronden buitmaakten…” (Ezech.36: 5)

De media zullen je vertellen dat Israël de ‘Westbank’ bezet, maar de werkelijk toedracht is precies andersom; Arabieren bezetten het Beloofde Land! Die zgn. ‘Westbank’ ligt precies in Samaria en Judea, het Joodse ‘hartland’. Geen populaire tekst op een gezellige receptie, ik weet het…toch zullen de gelovigen een ander, bijbels geluid moeten laten horen. “Om Sions wil niet langer zwijgen, om Jeruzalems wil niet stil zijn…” (Jes.62:1)

Nederland

Er lijkt in veel kerken en gemeenten in Nederland toch wat beweging te komen. Steeds meer mensen gaan Gods Woord zelf onderzoeken. Het Oude Testament (Eerste Verbond) wordt steeds vaker geopend. Dat is een goede zaak. We gaan een drukke en spannende zomer tegemoet. Ik spoor je aan om naar Israël te komen! Ervaar zelf wat het is om Gods beloften voor Israël en het Joodse volk vanaf de muren over het land en volk te proclameren.

Tot ziens op de muren!

2 reacties op “Bezoek aan Sederot

 1. 1
  Joel zei: op 1 May 2008 om 15:13

  Hoi Bart.
  K heb al een tijd niets meer van me laten horen, maar heb zowieso even snel een leuk nieuwtje..
  Half Juni kom ik naar je toe!
  Met de werkreis van Isreality.
  Groetjes en Veel zegen
  Joel visser.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Vivian zei: op 1 May 2008 om 13:46

  …pfff…waar moet ik uberhaupt beginnen nadat ik dit gelezen heb???

  ‘Arabieren die het beloofde land bezetten’….uuhmm…hier valt niet eens aan te beginnen, want deze uitspraak is te belachelijk voor woorden!

  En het israelische leger dat actief probeert burgerslachtoffers te vermijden? Kom op zeg, er zijn GENOEG rapporten verschenen waaruit blijkt dat dat NIET zo is: de manier waarop zij aanvallen, hun wapen arsenaal..etc.

  Jullie zouden je diep moeten schamen. Er is blijkbaar van jullie geen enkel greintje steun voor de christenen in Palestina die OOK onder de israelische bezetting leven en dagelijks lijden.
  en daarnaast: sinds wanneer is het voor christenen ‘okay’ dat moslims (burgers, vrouwen, mannen en kinderen) lijden, maar joden…nee, niet de joden. Schande voor de christelijke godsdienst.

  Ik zou zeggen: bezoek eens de ‘West Bank’ (zoals jullie het benoemen) en oordeel dan zelf. Wie bezet nu wie?

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>