Condaleeza RiceCondaleeza Rice

Condaleeza heeft haast

Gepubliceerd Monday, 1 September, 2008 in Weblogs · Weblogs Bart 4 Comments

Jerusalem, 28 augustus 2008. De voorbereidingen van de Amerikaanse verkiezingen zijn in volle gang. De grote vraag is: Welke candidaat is de beste voor Israël? John McCain of Barack Hussein Obama?

Overigens, wie had ooit gedacht dat er ooit een ‘Hussein’ President van de Verenigde Staten zou kunnen worden? What’s in a name…

Ondertussen is de regering Bush met een ratrace bezig om tot een vredesregeling met de ‘Palestijnen’ te komen. Condaleeza Rice is deze week weer eens op bezoek geweest. Bijna dagelijks wordt door de Israëli’s onderhandeld met Mahmoud Abbas, de ‘Palestijnse’ leider die feitelijk geen gezag heeft. Niettemin wordt er een vredesregeling gewrocht onder druk van de Amerikanen; De ‘Palestijnen’ zouden 90% van Samaria en Judea (bij velen beter bekend als de ‘Westbank’) krijgen en Jeruzalem zou opgedeeld worden. Het oostelijk gedeelte zou ‘Palestijns’ worden. Ook zou er een verbinding met de Gazastrook worden gecreëerd. Zowel de Olijfberg als de Zionsberg zouden ‘Palestijns’ worden. Volgens kenners zou een vredesregeling bijna rond zijn…

Vergeet het maar…

Laat ik er maar niet omheen draaien; vergeet het maar! Samaria en Judea vormen samen het hartland van Israël! Lees wat de profeet Ezechiël zegt over deze strook:

“Dit zegt God, de HEER: ‘In het vuur van mijn hartstocht klaag ik Edom (de Arabieren) en al die andere volken aan. Hun hart was vol vreugde en hun ziel vol verachting toen ze Mijn land in bezit namen en er de weidegronden buitmaakten. Ik zal veel mensen op je laten wonen, heel het volk van Israël, en de steden zullen weer worden bewoond, de puinhopen weer worden opgebouwd.Er zullen veel mensen en dieren op je wonen, ze zullen talrijk en vruchtbaar zijn, en jullie zullen weer even dichtbevolkt zijn als in het verleden. Er zullen weer mensen over je paden gaan: Mijn volk Israël zal jullie weer in bezit nemen, jullie worden voorgoed hun eigendom.’


Ezechiël 36: 5,11,12

Met andere woorden, dit gebied behoort aan Israël! Niet de Joden bezetten ‘Palestijns’ land maar Edom (Arabisch) bezet Mijn (God’s) land. Ook in Amos 9:15 wordt dit nog eens krachtig bevestigd:

“Ik zal hen (Israël) terugplanten in hun grond, en zij zullen niet meer worden weggerukt uit het land dat Ik hun heb gegeven – zegt de HEER, jullie God.”

Klare taal, daar is geen politiek-correcte speld tussen te brengen!

Over Jeruzalem staan vergelijkbare teksten in de profeten! Wat dacht je van Jesaja 33:20 e.v.?

“Aanschouw dan Sion, de stad waar wij onze feesten weer vieren. Met eigen ogen zul je Jeruzalem zien, een oord waar je (Israël) ongestoord kunt wonen, een tent die nooit wordt afgebroken, waarvan geen tentpin ooit wordt uitgerukt en geen touw wordt losgemaakt. Daar toont de HEER ons Zijn macht.“

Heldere profetische taal! Jeruzalem blijft onaangetast…Zacharia 12:6b laat er ook geen gras over groeien:

“en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats, te Jeruzalem.”

Toegegeven, deze teksten staan lijnrecht tegenover de adviezen van de United Nations. Maar dat beklemtoont juist het belang dat jij en ik ons opstellen tegenover deze heilloze adviezen van de United ‘Nonsens’! Niet hun wil geschiede, maar Zijn wil geschiede! Ik concludeerde het al eerder; dat de seculiere wereld deze vredesregeling voor zoete koek aanneemt…nou ja, zij weten niet beter, zij hebben immers geen bron waaruit zij kunnen putten, maar dat de gelovigen, de kerken en gemeenten meedobberen in deze populistische mediamodderstroom is in feite onvoorstelbaar. Kerk, word wakker, sta op uit de dood! (Efeze 5: 14-17)

We leven in ernstige dagen. Open de profeten! Zorg dat jij, lezer, ontwaakt uit je slaap. Nogmaals, lees de profetieën! Laatst vroeg een predikant me of ik het belangrijk vind dat gelovigen juist in deze onzekere dagen een bezoek brengen aan Israël en Jeruzalem. Ik kan deze vraag krachtig beantwoorden met Jazeker! Juist nu is het van belang om naar Jeruzalem te komen. Hier in Jeruzalem zal God krachtig tot je spreken. Hier in Jeruzalem zal het je duidelijk worden waarom jij, wij, voor Israël op de bres dienen te gaan staan.

Je weet het, het zijn de levende vissen die tegen de stroom inzwemmen…

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

4 reacties op “Condaleeza heeft haast

 1. 1
  Daniëlle de Waal zei: op 11 November 2008 om 13:17

  dag Bart,
  donderdag 6 november heb ik met je meegewandeld en gebeden op de muren van Jeruzalem. bij deze wil ik je zeggen dat ik God dank dat ik dit heb gedaan en dat ik jou heb ontmoet. je doet erg mooi werk en wat je vertelde heeft mij erg geraakt. ik ben 4 dagen in Jeruzalem geweest en God heeft inderdaad krachtig tot mij gesproken.ik vond het erg bijzonder om in Israel te zijn en heb veel nieuwe dingen gehoord, maar de gebedswandeling heeft toch het meeste indruk op mij gemaakt. bedankt! en ik wens je Gods zegen in alles wat je doet. graag kom ik nog eens in Jeruzalem en dan wandel ik zeker weer mee. dus wellicht tot ziens.
  hartelijke groet Daniëlle

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Piet Luijten zei: op 30 September 2008 om 00:24

  Heerlijk dit is taal van iemand die aan de frontlinie staat.
  Moge de Eeuwige je sterken en voortdurend leiden
  groet
  Piet

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3

  Bedankt! ik wist het al. Maar het is altijd goed om een en ander nog eens helder na te lezen – en inderdaad wakker te worden en te blijven. Let’s go up to Sion. Bless you guys there. (prayer changes course in history)

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  anneke van maasdam zei: op 30 September 2008 om 00:23

  AMEN! Ik kan alleen maar zeggen: “Amen, Bart!”

  Weest gezegend en hartelijke groeten – ook aan Joke, Anneke.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>