2009, de toon is gezet…

Gepubliceerd Thursday, 1 January, 2009 in Weblogs · Weblogs Bart 10 Comments


Jeruzalem, 1 januari, 2009

In Israël merk je niet veel van de jaarwisseling. De restaurants en café’s doen goeie zaken maar er barst ’s-nachts om 12.00 uur geen nationaal vuurwerk los. (Israël volgt haar eigen Joodse jaartelling.)

Niet dat we hier op vuurwerk zitten te wachten, de Israëlische beschietingen doen de grond in de Strook van Gaza schudden. Na jaren van Hamas terreur grijpt Israël eindelijk in. Duizenden Qassam raketten werden vanuit de Gaza naar Israëlische dorpen afgevuurd. Een onwaarschijnlijke realiteit. De westerse landen oefenden jarenlang druk op Israël uit om vooral geduldig te blijven. En Israël blééf geduldig. Zelfs de eigen bevolking begreep niets meer van haar eigen regeringsbeleid van uiterste terughoudendheid.

De Arabieren kregen hun land!

Het leek allemaal zo mooi voor de Arabieren; Israël verliet de Gazastrook in 2005 en dwong 8000 Joodse bewoners het gebied te verlaten. Waar op deze wereld heb je ooit zo iets zien gebeuren? Joodse militairen die, soms huilend, hun Joodse medeburgers dwongen hun huizen en bedrijven achter te laten.

De Arabieren kregen hun land! De hele westerse wereld, Israël vooraan, stond klaar om hen te helpen met de opbouw van dit stukje land. Het zou een soort ‘Hong-Kong’ moeten worden. De commerciële poort naar het Midden-Oosten. Nederland zou helpen met de aanleg van een haven, er zou een vliegveld worden aangelegd. De hele wereld stond in de rij met rammelende beursen.

Inmiddels weten we hoe de Arabische droom eruit ziet. Er kwamen democratische verkiezingen… (de westerse waanoplossing voor een totalitair moslimregiem) en Hamas, de terroristenbeweging die maar één doel voor ogen heeft; de vernietiging van Israël en de Joden, won de verkiezingen.

Enough is enough

Tel uit je winst. Duizenden raketten vielen neer op Israël. En nu, 4 jaar later sprak Tzivi Lipni, minister van Buitenlandse Zaken beslist: ‘Enough is enough!’

Israël wil maar één ding; vrede. Anders dan de meeste westerse landen kent Israël geen traditie van oorlogvoeren. Het Israëlische leger bestaat voor het merendeel uit jongelui. Die willen dansen, studeren of reizen, maar zeker niet oorlogvoeren. Wat een verschil met de moslim vechtmachines bij de buren!

Vanaf de dag dat de Joodse overlevenden van de Holocaust in Israël terugkeerden werd het land betwist. Het Beloofde Land wel te verstaan. Ondanks tientallen profetieën waarin duidelijk voorzegd wordt dat de Joden zullen terugkeren naar hun land en het land zullen bezitten om ‘nooit meer te worden uitgerukt’ (Amos 9:11 ev) blijft de hele wereld zich maar verzetten tegen deze onvermijdelijke bijbelse realiteit. Helaas blazen veel kerken hun toetertje mee in dit kritische leger. Wat velen niet in de gaten hebben is dat het hier gaat om een geestelijk conflict. De tegenpartij maakt daar geen geheim van. Bibi Netanyahu, de mogelijke nieuwe Prime Minister van Israël, sprak gisteren op de Israëlische televisie: ‘It is their (Hamas) religious duty to eradicate Israel’. Het gaat niet om ‘Palestijns’ land, nee, de vernietiging van Israël is hun doel.

Jij kunt participeren in deze geestelijke strijd door Gods beloften aangaande Israël en het Joodse volk te proclameren. Wij zullen ook het komende jaar weer dagelijks over de muren van Jeruzalem wandelen. Je kent ons devies inmiddels: Om Sions wil niet langer zwijgen en om Jeruzalems wil niet langer stil zijn.

Dagelijks herinneren we onze Heer, de God van Israël aan Zijn woorden. Overweeg om dit jaar een reis naar Israël te maken. Sta op! Maak een verschil.

Joke en ik willen jullie danken voor al je bemoedigingen, steun en support.

We zijn echt heel erg onder de indruk van jullie reacties. Er komt echt iets op gang in ons land. Dit komende jaar zal actie worden ondernomen om gemeenten en kerken opmerkzaam te maken op de bijbelse oproep om voor Israël in de bres te gaan staan.

Ook in Duitsland zullen mensen zich full time gaan inzetten voor NeverBeSilent om wachters uit te dagen en toe te rusten.

We kunnen niet verder op dezelfde voet. We zullen keuzes moeten maken.Kerken zullen in de spiegel moeten kijken. Predikanten en voorgangers zullen zich ernstig dienen af te vragen welke woorden zij spreken tot hun gemeenteleden. Zij zullen hun klokjes gelijk moeten zetten met de klok van de God van Israël. Hun bijbel openen en onderzoeken of ze zich nog wel op dezelfde pagina bevinden als de God van Israël.

De toon is gezet! 2009 zal een heftig jaar worden. Het speelkwartier is voorbij.

Overweeg serieus of je dit jaar een wachtersreis kan maken. Het zou je leven op z’n kop kunnen zetten! Mijn speciale wens voor jou is dat je in dit komende jaar tot je bestemming zult komen. Worden wie je bent. Tot ziens op de muren van Jeruzalem.

(De eerste twee weken van juli 2009 zijn Bart en Joke Repko beschikbaar voor spreekbeurten. Beide zondagen zijn inmiddels bezet. Mail voor een afspraak of bel (+972) 547 763 820)

10 reacties op “2009, de toon is gezet…

 1. 1
  mieke van dijk zei: op 22 January 2009 om 08:31

  Er staat in ps.83: 10 doe hun als Midjan, als je dit leest in richteren 7, hoe God de overwinning al voorzegt had, weten we dat de situatie van vandaag hier veel op lijkt.
  Nu dat Gidions leger nog.
  Wij, mijn man en ik hopen met Loofhuttenfeest weer in Israel te zijn met aansluitend werken in Kades-barnea.
  We hopen ook weer met jullie op de muren te zijn.
  Wees gezegend Bart en Joke.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Alewer zei: op 10 January 2009 om 02:49

  26 mrt ga ik eindelijk voet op Gods land zetten!Zie uit naar dat moment, zie uit dat ik Gods oogappel mag aan schouwen, en mijn voeten op de muur mag zetten en mag proclameren om God aan Zijn beloften voor Zijn volk mag herinneren!Ik voel dat we een nieuw hoofdstuk zijn ingeslagen en dat satan daar graag tegenin wil gaan, wetend dat hij weinig tijd heeft en de slag al verloren heeft!Ik bid voor vrede en rust aan Gods volk, ik bid dat de Geest in Zijn volk geblazen wordt, opdat t op zal staan!!
  Be blessed,
  groetjes, alewer

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Marike zei: op 9 January 2009 om 13:21

  Ik sluit me aan bij Stefanie.
  En sowieso gebeurd er zoveel! Israël en Gaza, olie in Rusland en Oekraine, etc. De wereld rommelt!! Wat mij vooral intrigeert is dat Gaza zo buitensporig veel media-aandacht krijgt ten opzichte van ander (buitenlands) nieuws. De hele wereld kijkt mee en heeft een oordeel!

  Maar één ding weet ik zeker; God is met Zijn volk. Ik blijf het knap ingewikkeld vinden en veel geweld, maar than again; wat weten wij hier nou in NL. De nieuws-zenders zijn echt niet objectief. Steeds meer nieuwszenders (ook buiten NL) keren zich tegen Israël.

  Bart en Joke, heel veel zegen in jullie werk. Ook al hou ik van Arabieren in Beit Jala, ik bid Gods volk van harte ladingen vol zegen toe!
  liefs, Marike

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Stefanie zei: op 8 January 2009 om 12:53

  Wat een bizarre situatie… En dan is op het NOS journaal eerst het schaatsen en dan het conflict (gisteren). De aanvallen op de VNschool en hulpkonvooien, beelden van zielige kinderen etc zijn koren op de molen van de anti-Israel campagne, en simpelweg ook niet zo tactisch politiek gezien. Ik bid voor Israël, voor wijsheid voor de politieke leiders en alle jonge soldaten in Gaza. Wat een consequenties heeft zo’n actie op de gehele samenleving, al deze jonge mensen in een vechsituatie!
  Hoe is de stemming in Jerusalem, en tussen de Arabische en Joodse inwoners?
  Lieve groeten, be blessed on the walls, Stefanie

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
  • 5

   Hi Stefanie, Zeker, heel bizar. Vanochtend tijdens onze wandeling op de muur kon je het diepe gerommel van de ontploffingen in de Gazastrook horen. Juist nu is het zo belangrijk om pal te blijven staan. Tegen de eenzijdige media-en politieke waan in. De stemming is behoorlijk zwaar. Veel inwoners zien geen echte oplossing voor dit conflict. Zeker niet op de langere termijn.
   Bedankt voor je betrokkenheid! Bart

   Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 6
  Joanneke zei: op 8 January 2009 om 11:22

  Lieve Bart en Joke lieve mensen van het land, we zegenen jullie met de shalom van jullie G’d, voor de kinderen, de bomen, de planten, de dieren, de mannen, de vrouwen, de opaas, de omaas, de harde werkers, de bidders bij de muur: Jullie Licht komt. De Vader ziet Zijn kinderen, Zijn volk, Zijn Land. Zachte harten voor de woorden van G’d en Zijn oneindige liefde en trouw….

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 7
  margreet zei: op 3 January 2009 om 08:42

  Juist nu is het zo nodig om te zegenen zoals in Numeri 6 vers 23 staat
  Alzo zult gijlieden de kinderen Israëls zegenen, zeggende tot hen:
  De HEERE zegene U, en behoede u!
  De HEERE doe ZIJN aangezicht over u lichten, en zij u genadig !
  De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!
  Alzo zullen zij MIJN NAAM op de kinderen Israëls leggen; en Ik zal hen zegenen.

  veel liefs margreet

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 8
  S.C.M Broeken zei: op 3 January 2009 om 02:01

  Inderdaad de toon is gezet.Bovenstaand stuk geeft duidelijk weer hoe de politieke situatie in elkaar zit en waar het geestelijk op aan komt. Het sprak mij zo aan dat ik het aan een v/d oudsten v/d kerk heb doorgemaild. Er is positief op gereageerd.In Rom 11:23 staat dat God bij machte is weder te enten. Dus is er hoop! Als de kerk tot een gezonde Israël visie komt en in geloofsgehoorzaamheid haar positie inneemt en deel uitmaakt van de saprijke wortel.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 8. 9
  Rik Bokelman zei: op 2 January 2009 om 01:50

  Ik vind het in de berichtgeving in Nederland opmerkelijk dat niemand eigenlijk hardop zegt: “Groot gelijk dat Israël Hamas een klap probeert uit te delen.” Wanneer mensen zich voor de acties uitspreken, gebeurt dit meestal zeer voorzichtig.

  Politici lijken een soort van middenweg te bewandelen, een middenweg die je beter kan omschrijven als een illusie. Je kan niet tegelijk voor de raketten van Israël en de Palestijnen zijn, simpelweg omdat die raketten tegen elkaar zijn gericht. Daarom moeten we inderdaad kiezen.

  Tegelijkertijd moeten we uitkijken dat we (zeker als christenen!) Israël niet te eenzijdig benaderen, door in werkelijk elke (politieke) situatie hen te steunen; natuurlijk zijn er ook Israëlieten die haat koesteren ten opzichte van de Palestijnen. Ik geloof niet dat elke bom zichzelf rechtvaardigt: laat het er 99 van de 100 zijn. Daarom bid ik graag voor (het geestelijke) Israël. Laten we ook bidden dat de fouten die Israël nog maakt, klein of groot, dat ze deze laten. Op die manier zullen ze een goed getuigenis hebben.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 9. 10

  Netanyahu on Gaza situation

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>