Triest

Gepubliceerd Tuesday, 15 September, 2009 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment


Jeruzalem, 15 september, 2009. Gisteren is Kapitein Assaf Ramon, de zoon van de eerste Israëlische astronaut Ilan Ramon met zijn F-16 neergestort in de heuvels ten zuiden van Hebron.

Zijn vader Ilan verongelukte 6 jaar geleden toen het ruimteveer crashte tijdens de terugvlucht naar de aarde. Assaf (21) had maar één wens; net als zijn vader astronaut worden…

Een enorm familiedrama.

Heel Israël leeft mee met dit getroffen gezin. Assaf stond, ondanks zijn jeugdige leeftijd, bekend als een uitmuntend piloot.

Gilat

Ook wil ik nogmaals aandacht vragen voor de Israëlische soldaat Gilat Schalit, die nu reeds 3 jaar gegijzeld wordt door terroristen van Hamas in de Strook van Gaza. Voor zijn ouders is het een onophoudelijke nachtmerrie. Je moet er niet aan denken dat je zoon 3 jaar vastgehouden wordt door terroristen die overlopen van haat t.o.v. Joden. Het Rode Kruis krijgt geen toestemming van deze Hamas terroristen om Gilat Schalit te bezoeken. Een brute schending van de Rechten van de Mens.

Waar blijven al die Human Right bewegingen?

Terwijl Gilat gegijzeld blijft, wordt van Israël verwacht dat zij inschikkelijk zijn. Als good-will actie heeft Israël Palestijnse terroristen vrijgelaten, stelt het leger (IDF) zich terughoudend op, wordt een onmiddellijke bouwstop in Samaria, Judea en Oost Jeruzalem geeist… enz. Israël moet van alles… Wat is hier mis! Welke consessies doen de Palestijnen?

Bid voor Gilat en zijn ouders!

Israël, de lieveling van God, de oogappel van God, komt steeds meer alleen te staan. Dit is het seizoen dat de gelovigen dienen op te staan.

Zwijg niet langer om Sions wil, om Jeruzalems wil. Wees een wachter op de muren van Jeruzalem. We zijn onder de indruk van het aantal bijzondere mensen dat met ons meewandelt. Voor velen is deze ‘muurervaring’ het begin van een zoektocht naar Gods wil in hun leven. Juist nu zul je tot je bestemming moeten komen. Waar elders wordt opgeroepen tot ‘voorzichtigheid’, mag jij juist ontdekken wat Gods wil voor je leven is. De ‘bezorgde voorzichtigheid’ voorbij, zal ik maar zeggen. Als je je geroepen weet laat je je niet langer door angst en bezordheid leiden. God recruteert een ‘Gideons Gang’ van gelovigen die zich door de Vader geroepen weten om voor Israël en dus eigenlijk voor de God van Israël, in de bres te gaan staan. Wachters die toegerust worden om juist met gezag te spreken. Niet in eigen kracht, maar zich realiserend dat ze krachtig in Hem, Jesjoea zijn.

Ik geloof dat steeds meer wachters zich aangesproken zullen gaan voelen om voor langere tijd mee te proclameren op de muren van Jeruzalem. Ik zei het reeds eerder; in de toekomst zullen meerdere teams per dag en nacht de muren beklimmen. Teams die in verschillende talen Gods beloften zullen laten klinken op de muren van Jeruzalem. Vaak wandelend in de brandende zon, soms in de regen, soms in de nacht, verlicht door zaklampen. Ik verwacht dat meerdere wachters zich voor langere tijd zullen vestigen in Jeruzalem.

Voor de zomermaanden in 2010 hebben we in ieder geval besloten om naast de ochtendwandeling om 09.00 uur ook een avondwandeling in te plannen! Die zal dan om 19.30 uur van start gaan. Noteer maar vast…

Tijdens onze laatste verlofperiode heb ik een aantal spreekbeurten vervuld. De toespraak gehouden in Drachten plaatsen wij één dezer dagen op de website.

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

Eén reactie op “Triest

 1. 1
  Corinne van der Plas- Jurg zei: op 20 September 2009 om 04:08

  Mijn man, jongste zoon en ik zullen een week in Jerusalem zijn (1- 9 oktober)en ik wil heel graag lijfelijk ondervinden wat ik geestelijk thuis doe: als wachter voor Israël, op de muren ‘Jerusalem vrede toebidden’.
  God zegene jullie werk en zet engelen rondom jullie ter bescherming.
  groet vanuit mijn hart,
  Corinne

  Dank je wel Corinne. Ik denk vast dat het een onvergetelijke ervaring zal worden. We zien naar jullie uit!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>