Rome laat weer van zich horen

Gepubliceerd Monday, 16 November, 2009 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 17 november 2009. Gisteren werd Jeruzalem overspoeld door honderden Ethiopische Joden die ieder jaar hun Sigd Festival vieren.

Ze herdenken dan Gods Verbond en het eeuwenlange verlangen van de Ethiopische gemeenschap naar hun terugkeer richting Sion. Het is een schitterend en veelkleurig schouwspel. Traditioneel geklede ouderen en massa’s hippe, trendy jongeren, flirtend en flanerend over de Tajelet (Haas Promenade).

Het is voor de Ethiopische Joden niet eenvoudig om te integreren in Israël.

In Afrika wordt tegen het trotse, zelfbewuste Ethiopische volk opgekeken, in Israël is dat niet het geval. Het leger vervult ter bevordering van de integratie een onvervangbare rol. Ik ben in de bevoorrechte positie geweest om Ethiopië dikwijls te bezoeken. Zodoende koester ik voor deze Joodse bevolkingsgroep een speciaal plekje in mijn hart. Een prachtig volk!

Staat Palestina

De Palestijnen hebben het zwaar. Ik schreef het reeds in mijn vorige blog.

De tereurorganisatie Hamas neemt in kracht toe en begint zich ook te roeren onder de Palestijnen in Samaria en Judea (zgn. ‘Westbank’), de PA Leider Machmud Abbas (Abu Mazen) ziet zijn gezag afbrokkelen; het anti-Semitische Goldstone Rapport zal het Strafhof in Den Haag niet halen, Obama laat de strenge eis vallen dat Israël moet stoppen met het bouwen in Joodse dorpen in Judea en Samaria. De verzoening tussen Hamas en Fatah is mislukt. Het zit Abu Mazen niet mee. Hij dreigt met aftreden. De interne problemen binnen de Palestijnse authoriteit hebben overigens weinig met Israël te maken.

Meerdere keren hebben de Palestijnen een Israëlisch aanbod om tot een Palestijnse staat te komen hooghartig afgewezen. Premier Barak was bereid om 97% van Samaria en Judea aan de Palestijnen over te dragen, Premier Olmert ging zelfs nog verder! Hij was bereid om tot 100% te gaan via landcompensatie. Het Arabische antwoord bleef ‘nee’. Niet zo verwonderlijk, Arabieren willen helemaal geen eigen staat, hun verborgen agenda spreekt een andere taal. Reeds voor de Zes-daagse oorlog, toen de zgn. ‘Westbank’ en de Oude stad van Jeruzalem nog in Arabische handen waren piepte Ahmad Shukeiry, de oprichter van de PLO reeds:

‘We willen maar één ding; Israël moet van de kaart geveegd worden.’

Maar ook Arafat kon deze geheime agenda soms niet voor zich houden, voor een aantal Arabische diplomaten in Europa sprak hij:

"Wij zijn van plan om Israël te vernietigen…en we zullen een Palestijnse staat vestigen. We zullen het leven ondraaglijk maken voor de Joden door psychologiche oorlogsvoering…"

Er is, in de ogen van de moslimbroeders, in het Midden-Oosten geen plaats voor een niet-islamitische staat. Hoe lang er ook onderhandeld wordt, welke afspraken er ook gemaakt worden, aan het eind van de dag zullen de Palestijnen zich niet neerleggen bij een accoord. Kijk naar de Strook van Gaza. Israël heeft alle Joodse bewoners uit dit gebied teruggetrokken. Alle mogelijke hulp werd aangereikt. Zowel door de westerse staten als Israël zelf. Zie de complete chaos vandaag! Hamas voerde een burgeroorlog, schoot haar tegenstanders door de knieën of wierp hen van de hoge flatgebouwen af. Zo lossen zij hun meningsverschillen op. Ondertussen vuurden zij duizenden Qassam raketten af op het nabij gelegen stadje Sderot. Waarom? De Joden waren immers vertrokken uit de Strook van Gaza? De chaos is compleet. Van haat vervuld. Hoe zouden deze mensen ooit een land kunnen regeren?

Nu heeft Saeb Erekat, een hoge piet binnen de Palestijnse Authoriteit een plannetje bedacht; de Palestijnen roepen gewoon eenzijdig de staat Palestina uit. Of Israël het daar nu mee eens is of niet. Een dwaas plan, iedereen weet dat. Israël zal daar nooit mee accoord gaan en gepaste maatregelen nemen. Niettemin benaderen de Palestijnen op het ogenblik bevriende staten en sommige westerse landen. Wie weet is er zelfs een meerderheid te vinden binnen de Verenigde Naties. Zo ingewikkeld is dat niet, de islamitische landen vormen, samen met nog een groot aantal schurkenstaten, een meerderheid binnen de Verenigde Naties. Zo zou een Arabisch voorstel om de aarde plat te verklaren, zonder enige moeite een meerderheid behalen. Zeker als dat de islamitische zaak ten goede zou komen.

Rome

Als een duveltje uit een doosje komt het Vaticaan weer eens om de hoek kijken. Monseigneur Celestino Migliore heeft een officieel verzoek ingediend bij de VN om bij zaken als genocide, oorlogsmisdaden of andere zware schendingen van het internationale humanitaire recht, het vetorecht van de permanente leden van de Veiligheidsraad te beperken. Volgens bisschop Migliore is maar al te vaak gebleken dat het vetorecht een ,,obstakel voor de vrede” is. Een hervorming van het vetorecht zou transparantie, gelijkheid en rechtvaardigheid bevorderen en de waarden van democratie en wederzijds vertrouwen weerspiegelen in het werk van de Veiligheidsraad”, aldus Migliore.

De vijf permanente leden van de raad – VS, Rusland, Frankrijk, China en Verenigd Koninkrijk – kunnen hun veto gebruiken om besluiten van de meerderheid tegen te houden. Zo neemt Washington geregeld Israël in bescherming tegen een veroordeling wegens schending van de rechten van de Palestijnen. God zij dank… zou je zeggen. Stel je voor dat de, door de moslimlanden gemanipuleerde, Verenigde Naties niet meer zouden kunnen worden gecorrigeerd door ‘normale’ landen, dan is het einde echt zoek.

In plaats dat ‘Rome’ glashelder deze misstanden binnen de Verenigde Naties aan de roomse kaak stelt, komt ze met een, voor Israël, draconisch voorstel. Waar halen ze de moed vandaan? Lees je geschiedenisboekjes nog eens door, monseigneur Migligiore. Lees eens over de rol die uw kerk speelde in de Joodse geschiedenis. Het is de hoogste tijd dat u buigt en als ‘Permanente Waarnemer’ van de VN verklaart dat de dramatische geschiedenis van eeuwenlange Roomse doctrine t.o.v. Gods uitverkoren volk u vervult met grote schaamte. Niet eenmalig, het is de hoogste tijd dat u en uw weleerwaarde medebisschoppen zich een houding aanmeten van nederigheid en terughoudendheid. Concentreer u op geestelijke misstanden binnen uw eigen poorten.

God roept ons op om ‘om Sion en Jeruzalem niet langer te zwijgen’. Hij heeft wachters aangesteld die ‘nimmer zullen zwijgen, dag noch nacht’. (Jesaja 62) Het is de hoogste tijd, dat na lange eeuwen stilzwijgen deze profetische woorden ook in Rome doorklinken.

Tot ziens op de muren van Jeruzalem.

Joke en Bart Repko komen weer naar Nederland voor hun periodieke verlof. Op 12 december wordt een NeverBeSilent dag georganiseerd. Geef je op! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Zie elders op de site.

Overigens zal Bart Repko tijdens ons verlof in december ook een bijbelstudie geven in Aalsmeer. (www.begraaalsmeer.nl) Datum, 14 december, 20.00 uur, Aktiviteitencentrum Heliomare, Zwarteweg 98, Aalsmeer.

Ook zal Bart nog een avond spreken in Waddinxveen, zondag 20 december aanvang 19.30 uur, Youth Events, Toos Plaza, Staringlaan 10. info: http://youthevents.nl.

Eén reactie op “Rome laat weer van zich horen

 1. 1
  j.hoogendoorn zei: op 23 November 2009 om 03:12

  Bart, je schreef: Rome, als permanente waarnemer bij de VN. Die monseigneur moest zich schamen met zijn voorstellen.
  Voor de duidelijkheid, de naties, zijn zij reeds onder bestuur van Zijn Gezalfde? Rome, is zij in Openb. 13, niet het beest met de tien hoornen? Wat staat er in Openb. 17:5? Het Vaticaan doet niet anders dan de feiten verdraaien en Zijn Naam lasteren. Rome is er altijd op uit geweest Gods plan te verijdelen. Wat de heidense keizers niet gelukte deed Constantijn de Grote. Hij voerde het Christendom in en liet de Joodse wortels los. En wat de Apostel vertelt over de komende antichrist, is bij hen in vervulling gegaan. Géén koninkrijk Gods op aarde; een Paus zal Zijn stedehouder zijn. De Joden die niet in Christus geloofden werden niet meer geduld en dwong men in Chrstus te geloven.
  Paulus zag hem (de Paus) in de tempel (de Gemeente) zitten. De Christelijke Gemeente welke niets anders is dan de Gemeente van Israel, is het profetisch Woord gaan verlaten. Zij die de antichrist nog verwachten. wat is dat?!
  J. Hoogendoorn

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>