Egypte viert feest.Egypte viert feest.

Egypte bevrijd

Gepubliceerd Sunday, 13 February, 2011 in Weblogs · Weblogs Bart 1 Comment

Jeruzalem, 13 februari 2011. Egypte viert feest. Zelden heb ik zo’n explosie van emotionele vreugde en uitbundigheid gezien als na de aankondiging van president Mubarak dat hij de pijp aan Maarten gaf. Nou ja, Maarten… Het leger heeft voorlopig de touwtjes in handen. Wat een bevrijdingsfeest.

Ontroerend om te zien.

In september zullen de eerste democratische verkiezingen gehouden worden. Dertig jaar dictatorschap kwam tot een onverwacht einde. Voor vriend en vijand kwam deze revolutie als een donderslag bij heldere hemel. Wie aan het begin van dit jaar voorspeld zou hebben dat het tijdperk Mubarak via een volksoproer beëindigd zou worden, zou breed uitgelachen worden.

De Egyptische bevolking leed onder een keiharde dictatuur.
In 1981, na de moord door moslimextremisten op toenmalig president Answar al Sadat werd in Egypte de noodtoestand afgekondigd. Deze noodtoestand gold tot vorige week nog steeds. Deze verordening gaf Mubarak de gelegenheid om de extremistische Moslim Broederschap in bedwang te houden. Maar het gaf ook de beruchte geheime dienst de vrije hand om, willekeurig, burgers op te pikken en via martelpraktijken stevig onder handen te nemen. Ze voerden een schrikbewind uit.

Mubarak stond garant voor de uitvoering van het vredesverdrag van Camp David dat Egypte in 1978 met Israël had gesloten. Egypte zette de westerse koers, die door Sadat werd ingezet voort. Dikke vrienden van buurman Israël zijn de Egyptenaren nooit geworden. Antisemitisme viert hoogtij binnen de Egyptische samenleving. Waar massa’s Joodse toeristen Egypte
bezochten, kwamen de Egyptenaren maar mondjesmaat op bezoek bij hun buurland Israël.

Uiteindelijk wierp de oude, taaie, koppige president zijn hoofd in de schoot. Hij kon geen kant meer uit.

Wat een geweldige ontlading. Wat is vrijheid toch een groot goed. Als ooggetuige, wonend in een vrije democratie, realiseer je je pas goed hoe rijk we zijn in ons vrije westen. Een mens is geschapen om vrij en creatief te zijn.
Een bewind dat deze fundamentele vrijheid beknot en frustreert, is misdadig en moet opstappen.

De euforie is groot. Alle westerse leiders zingen in koor dat de burgers van Egypte de overwinning hebben behaald. Dat is mooi. Niet alleen de westerse leiders, ook de extremistische moslimregimes delen in de feestvreugde. Hamas, de club van democratisch gekozen moslimextremisten die binnen de kortste keren de Strook van Gaza tot een mini-dictatuur hebben omgetoverd, feliciteerde de Egyptische bevolking uitbundig met hun overwinning. Hezbollah deed hetzelfde. Zelfs Ahmadinejad, de fijnzinnige dictator van de meest extreme moslimnatie ter wereld, Iran, hield een speciale felicitatietoespraak. ‘We stevenen af op een nieuwe wereld zonder Amerika en Israël,’ bralde hij. De hypocriet. Toen, nog maar kort geleden in Iran, net als in Egypte de bevolking massaal de straat opging om te protesteren tegen verkiezingsfraude en demonstreerde om het aftreden van deze dwaas, werd deze dappere volksopstand hardhandig de kop in gedrukt. Waar bleven de krachtige steunbetuigingen van de Amerikaanse president Obama toen? Waar bleven de krachtige oproepen der Europese leiders? Het Iraanse volk scandeerde in hun wanhoop: ‘Obama, where are you? Waar blijf je nou?’ Ahmadinejad zit vandaag nog steeds in het zadel. Hij lacht in zijn vuistje.

Een kleine terugblik in de tijd kan geen kwaad. In 1979 brak in Iran een vergelijkbare volksoproer uit. De shah van Perzië vluchtte het land uit. Wat een volksfeest! Ook daar heerste toen een massale euforie. Ook deze revolutie kreeg de steun van de VS. Iran eindelijk vrij! De in ballingschap levende ayatolla Khomeini keerde terug naar Iran en kaapte deze revolutie. Inmiddels weten we tot welke mondiale rampen deze moslimcoup geleid heeft. Het was Khomeini die het besluit nam de islam voortaan ook buiten haar eigen grenzen te laten heersen. Hij was het die bralde dat de hele wereld zou moeten buigen voor Mohammed en de zijnen.
Iran zou nooit meer hetzelfde zijn. Klopt, ook de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. We maakten kennis met mondiale moslimterreur.

Ik hoor vandaag Obama hetzelfde verklaren tijdens zijn felicitatierede; ‘Egypte will never be the same anymore.’ Ik twijfel niet aan zijn woorden. Maar ik vrees dat de toekomst van Egypte er toch anders uit komt te zien dan in de fantasieën van Obama. De VS vergiste zich volledig in hun waardering van de Iraanse revolutie. Het zou me verbazen als de VS zich niet weer opnieuw ernstig vergist.

De hele wereld hield haar adem in. Het is geen toeval dat deze Egyptische revolutie zich naast Israël afspeelt. Het is niet mijn bedoeling om de algehele feestvreugde te bederven, maar ik kan het toch niet laten om een klein (groot) waarschuwingslampje te ontsteken. Het feit dat Ahmadinejad en de zijnen zo blij zijn met deze revolutie zou menigeen achter zijn oren moeten doen krabbelen. Ahmadinejad streeft maar één doel na. De ‘twaalfde imam’ moet komen. De Mahdi, de moslim messias die via een wereldrevolutie de touwtjes in handen zal krijgen komt weer een stapje dichterbij. Voor moslims is dit een grote stap voorwaarts. Samen met deze Mahdi zullen zij de wereld onderwerpen.
Intussen leiden wij vandaag politieagentjes op in Afghanistan die zich straks keurig zullen aansluiten in deze mondiale moslimstrijd. Ze spreken vast een paar woordjes Nederlands.

‘Democratische hervormingen’ luidt het toverwoord. We lusten er wel pap van. Luid applaudiserend staan we aan de zijlijn. Ons niet realiserend dat islam en democratie elkaars aartsvijanden zijn.

Ik ontving een aantal emails van lieve christenen die beweerden dat de dagen van Egypte’s bekering tot het christendom waren aangebroken. Ik druk de tekst even voor je af:


Op die dag zal er een weg lopen van Egypte naar Assyrië. Dan zullen de Assyriërs naar Egypte komen en de Egyptenaren naar Assyrië, en samen zullen zij de HEER dienen. Op die dag zal Israël zich als derde bij Egypte en Assyrië voegen, tot zegen voor de hele wereld.


Jesaja 19:23,24

Christenen en zelfs sommige organisaties hebben deze profetische bijbeltekst als een vaandel op hun scheepje geplaatst. Je ziet het voor je ogen gebeuren. Egypte buigt voor de God van Abraham, Isaak en Jakob. De wens is de vader van de gedachte (en van veel voorbede).
Alweer moet ik een feestje verknallen. Deze tekst heeft geen betrekking op onze dagen. Straks in het messiaanse duizend-jarig rijk zal dit gaan gebeuren, maar in onze dagen zal zich een tegenovergesteld proces ontwikkelen. Lees even met me mee:


God, houd U niet stil, zwijg niet, God, zie niet onbewogen toe, Uw vijanden roeren zich, trots heffen Uw haters het hoofd.
Tegen Uw volk (Israël) smeden zij een complot, ze spannen tegen Uw lieveling samen, en zeggen: ‘Kom, wij verdelgen dit volk, Israëls naam zal nooit meer worden genoemd.’
Zij hebben samen plannen gesmeed en zich tegen U verenigd…


Psalm 83:2-6

Dan volgt een opsomming van een groot aantal islamitische volken, waaronder het Egyptische. Dat is wat er vandaag gaande is. Ik memoreerde het al. Het is geen toeval dat deze revolutie vlak naast Israël plaatsvindt. Het moslimnet wordt strakgetrokken rond Israël. Iran, Syrië, Libanon (Hezbollah), en de Gazastrook (Hamas) zijn reeds gezegend met een extremistisch antisemitisch moslimbewind. Wat gaat er in Egypte gebeuren? Zal ook deze oprechte bevrijdingsrevolutie gekaapt gaan worden door de Moslim Broederschap?
Onder het mom van ‘hervormingen’ slaan moslims hun slag. Het democratische hervormingspaard van Troje wordt juichend en feestvierend binnengehaald.
Tijd om uit je vrede-vrede slaap te ontwaken. Juist nu is het belangrijk om scherp te zijn.

Met alles wat in mij is wens ik het mooie Egyptische volk vrijheid en shalom toe. Ze smachten ernaar. Toch rinkelen er alarmbelletjes in mijn geest.
Vier met de Egyptenaren mee, maar wees op je hoede.

Tot ziens op de muren van Jeruzalem.

P.S. Van 1 – 15 juli 2011 plannen Bart en Joke een spreektournee in Nederland en Vlaanderen. Wil je hen uitnodigen, neem dan contact op via: neverbesilent@bezeqint.net

Eén reactie op “Egypte bevrijd

 1. 1
  Alewer zei: op 20 February 2011 om 02:01

  Ik dacht precies hetzelfde!Je blog is zo ontzettend waar, ik geloof namenlijk echt niet dat onze broeders en zusters in Egypte nu wel de vrijheid krijgen om christen te zijn, zonder te vrezen voor je leven.
  En we weten allemaal dat Israel alleen zal komen te staan..en dat God uiteindelijk zal ingrijpen!
  gr Alewer

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>