Rampspeod in Japan ...Rampspeod in Japan ...

Die goeie ouwe tijd

Gepubliceerd Friday, 18 March, 2011 in Weblogs · Weblogs Bart 3 Comments

Jerusalem, 18 maart 2011. We worden overstelpt door dramatische beelden vanuit Japan. Beelden die zelfs de meest knappe rampenfilm uit Hollywood tot een zwakke weerspiegeling van de werkelijkheid reduceren. Hele huizen werden meegesleurd op de nietsontziende blubbertsunami. Duizenden auto’s, containers en alles wat maar los of vast zat werd de prooi van deze vernietigende stroom. Een nucleaire ramp maakt van Japan opnieuw een rampgebied.

De aarde schudt en wankelt, lezen we in Jesaja 24.

Ook in de landen die Israël omringen is de chaos compleet. Laat over het uiteindelijke doel geen misverstand bestaan; als een grote islamitische octopus trachten de omringende landen met hun slijmerige tentakels het nietige Joodse land te wurgen. Oude, decadente leiders worden aan de kant geschoven om plaats te maken voor jong, extreem islamitisch leiderschap. Het eindscenario ontvouwt zich voor onze ogen. Satan doet er alles aan om Gods meesterplan te dwarsbomen. Alle machten van de hel zullen trachten om dat kleine, onbeduidende landje Israël van de kaart te vegen. De Joodse messias Jeshua komt immers terug op aarde om voorgoed de macht naar zich toe te trekken? God Zelf zal zich op de berg Sion vestigen! (Psalm 132:13)

Wat zullen de Palestijnen daarvan opkijken. De dag is niet ver meer dat de vijanden van Israël het veld zullen moeten ruimen. Satan weet dat zijn spel is uitgespeeld. Zijn tijd zit er bijna op. Als een dwaas probeert hij te vernietigen wat hij kan.

Beestachtige moord

Afgelopen week werd Israël opgeschrikt door een beestachtige moord op de Joodse familie Vogel. Vader Udi, zijn vrouw Ruth, hun 11 jaar oude zoontje Yoav, zijn 4 jaar oude broertje Elad en hun kleine zusje, de 3 maanden oude baby Hadas werden met een mes door een moslim terrorist beestachtig vermoord. Als grote uitzondering zijn de beelden van deze slachtpartij vrijgegeven. Je gelooft je ogen niet. Hoe kan een volwassen man kleine kinderen en een babietje met een mes afslachten? Onschuldige mensen.

De beelden verraden een satanische bezetenheid. De islamitische moordenaar is als een beest tekeer gegaan. Wat drijft deze moslimdwaas? Pure haat. Van jongsafaan wordt deze Jodenhaat er bij kleine Palestijnse peutertjes ingehamerd. ‘Allahu akhbar’ … klinkt het. De religie van dood, terreur en haat.

Deze moord op een jong gezinnetje heeft een enorme indruk gemaakt in Israël. Heel Israël huilde. Wanneer stopt deze terreur?
Wanneer Joden huizen bouwen in hun eigen Samaria en Judea staan de kranten bol van verontwaardiging. Ik weet niet of dit onheilsbericht de kritisch gekleurde redacties van de Nederlandse kranten heeft overleefd. Ik vrees dat de redacties dit bericht niet passend vonden binnen hun strategie.
Deze afschuwelijke moord vertelt het verhaal. De moslimhaat ten opzichte van het Joodse volk is gigantisch. Deze haat wordt door geestelijke, demonische machten ingegeven.


De HEER brult vanaf de Sion, Hij gromt vanuit Jeruzalem, zodat hemel en aarde beven.
Maar voor Zijn volk is de HEER een toevlucht, Israël biedt Hij bescherming.
Dan zullen jullie inzien dat Ik, de HEER, jullie God, woon op de Sion, Mijn heilige berg. Jeruzalem zal een heilige stad zijn; vreemden zullen er niet meer binnengaan.


Joël 4:16,17

We zullen zien dat God langzamerhand een streep zal trekken. Het is welletjes geweest. Wie Israël aanraakt, raakt Hem aan. ‘Kom je aan Israël, dan kom je aan Mij…’ (Zacharia 2:12) De Heer zal brullen vanaf de Sion. Hemel en aarde zullen beven. De ramp in Japan zal niet langer een op zichzelf staande gebeurtenis zijn. Het schudden is begonnen. ‘Maar voor Zijn volk is de Heer een toevlucht, Israël biedt Hij bescherming.’

Wie houdt werkelijk rekening met deze profetische verklaring? Alleen de zogenaamde Israëlfreaks? Het wordt overigens tijd dat predikanten en voorgangers eens ophouden om gelovigen die liefde voor Israël koesteren af te serveren met ‘extreme Israël freaks.’

Het is God Zelf die uitroept:


Dit zegt de HEER van de hemelse machten: Brandend van liefde neem ik het op voor Jeruzalem en Sion


Zacharia 1:14

Het feit dat professionele ambtsdragers met Israël in hun religieuze maag zitten zegt veel meer over hen dan over gelovigen die Gods harteklop ervaren ten aanzien van Zijn lieveling Israël.
Wat zullen veel predikanten en voorgangers op hun neus kijken als God ook onze christelijke landen zal schudden. In Obadja lees je:


Maar de dag van de HEER is nabij voor alle volken; dan zal met jou gedaan worden wat jij met hen (Israël) gedaan hebt, dan zullen je daden op je eigen hoofd neerkomen. Zoals jullie, volk van Jakob, op Mijn heilige berg de beker van Mijn woede moesten drinken, zo zal ieder volk die drinken. Ze zullen moeten drinken tot ze niet meer kunnen, en het zal zijn alsof ze nooit hadden bestaan. Maar jullie vinden een toevlucht op de Sion; de Sion wordt weer een heilige plaats.


Obadja 1:15-17

Welke gemiddelde christen houdt werkelijk rekening met deze woorden? ‘Ach, God is genadig, wat zeur je nou…? O, wat zullen velen verrast worden. Jazeker, God is genadig, maar lees je profeten, Zijn genade gaat door toorn en wraak heen. Het waren juist de christelijke landen die Israël het vuur na aan de schenen gelegd hebben. We kunnen met geen mogeljkheid om de afschuwelijke historische feiten heen.
God roept gelovigen die zich losmaken van de christelijke instituten.
Zij zullen schuld belijden. ‘Schaamte bedekt mijn gezicht,’ zal het klinken.
Hij weet wie bij Hem schuilen. Van angst zal geen sprake zijn. Vol vuur zal een Gideonsbende zich opstellen voor Israël. Onvoorwaardelijk.
Nee, die goed oude tijd keert niet meer terug. Het eindspel is begonnen. Gods wraak zal zich tegen de volken keren. De christelijke volken zullen deze wraak niet ontlopen. Buig en verzoen je.

Verlof

Joke en ik komen voor drie weken naar Nederland. Iedere drie maanden moeten we Israël even verlaten vanwege visa perikelen. Helaas hebben we voor deze periode (21 maart – 15 april) geen vervangers op de muren van Jeruzalem. We stimuleren je toch om de muur op te gaan, als je in Jeruzalem bent.

Nog nooit liepen zoveel wachters met ons mee. We verheugen ons in de snel groeiende belangstelling. We bidden om wachters die ons komen helpen. Wachters die twee of drie maanden met ons meelopen en na verloop van tijd hun eigen groepen meenemen. Dus als je in deze periode in Israël bent, beklim de hoge muren van de stad. Wacht op het pleintje buiten de Jaffa Poort, je ziet vanzelf andere wandelaars rondslenteren op zoek naar medewachters. Zoek contact met hen en vervul de wachtersopdracht! Het zal een onvergetelijke ervaring zijn.

We zullen in Nederland twee spreekbeurten vervullen. Zie de agenda.

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

( Van 1-15 Juli 2011 is een tournee gepland waar Bart spreekbeurten zal vervullen. Als jij een spreekbeurt wilt organiseren in jouw omgeving. Neem contact op met NeverBeSilent. neverbesilent@bezeqint.net

3 reacties op “Die goeie ouwe tijd

 1. 1
  tobias zei: op 26 March 2011 om 21:19

  Shalom Bart & Joke,

  Vandaag zal ik als ‘vervanger’ de muur op :-)! Gods Zegen bij het brengen van jullie boodschap aan de kerk.

  Veel liefs,

  Tobias

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Josefientje zei: op 26 March 2011 om 13:34

  Hier is een analyse van Glenn Beck.
  40′ weliswaar, maar zoals u ook al zei: Israel is in grooot gevaar, menselijkerwijs gesproken.

  http://www.youtube.com/watch?v=EKeh4ge0mEE&feature=player_embedded

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  gerard willemstein zei: op 19 March 2011 om 03:22

  Beste Bart en Joke wij zijn vanaf 25/03/2011 in Jeruzalem wij zijn met 7 personen en zullen dus een keer en misschien vaker de muur opgaan om te proclameren, we hopen dat we meer mensen zullen tegenkomen om zo met zn allen te bidden voor Israel.

  Groeten van Gerard en Bianca Willemstein

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>