Met groep bij Gouden PoortMet groep bij Gouden Poort

Verslag Profetische Wachtersreis November 2011

Gepubliceerd Monday, 12 December, 2011 in Weblogs Gastschrijvers 7 Comments

Weblog Ton Nennie

De Profetische Wachtersreis Jeruzalem van november 2011 heeft Vader weer gebruikt om 23 reizigers naar Zijn land Israël om te turnen tot Wachters!
Velen waren voor het eerst in Israël en op de muren van Jeruzalem. De verwachting bij ieder was heel groot.

Wat begon met het proclameren van Gods Woord vanuit o.a. de Psalmen en de Profeten, werd al snel gevolgd door een krachtige aanraking van de God van Israël zelf. Men raakte meer en meer doordrongen van de aanwezigheid (de Shekina) van God die hier terug zal komen op de Olijfberg om te regeren over de hele wereld.

De eenheid in de groep was er al snel en de betrokkenheid bij elkaar was geweldig.
Jeshua had al direct een paar bijzondere ontmoetingen voor ons in petto:

Vanuit het geschreven Woord werden we persoonlijk door Hem er op aangesproken dat wij de Notzrim (de gelovigen uit de niet-Joden) zijn, waar Jeremia al over sprak. Hij roept ons op om naar de berg Sion te gaan. Wij zijn die Wachters op de muren van Jeruzalem die Hem voortdurend aan zijn beloftes voor Israël herinneren, zichzelf geen rust gunnend maar Hem ook niet.

Yad VaShem gaf ons een ontmoeting met het Joodse volk. Gezichten, namen en stemmen van elke Joodse man, vrouw en kind die in deze wereld leefde en vermoord werd alleen omdat hij/zij Jood was. Stoeiend met onszelf en de Heer werden we diep geraakt vanwege het lijden van dit uitverkoren Volk. Daarom was het zo intens en indringend om pal daarna ’s avonds met Bart de diepte te zoeken van Gods hart voor Israël.

Koen Janusch nam ons mee de Oude Stad in. De Heer liet die dag het terrein en de invloed van de vijand zien; de machthebbers in de hemelse gewesten, die tot op de dag van vandaag effect hebben op de kerk en de gemeente. Ook heeft Hij de toekomstverwachting flink aangescherpt dat de Joodse Messias, de Leeuw van Juda, spoedig terugkomt.

Voor de Gouden Poort (Oostpoort) stuitten wij op een Indonesische groep. In 1948 heeft de Indonesische regering de staat Israël officieel niet alleen niet erkend maar zelfs ook vervloekt! Zij waren hier (met 600 man) om die vloek van hun land af te wenden door voorbede te doen in en voor Israël. Toen wij daarop reageerden door tegenover hen schuld te bekennen voor het kwaad dat wij Nederlanders hebben berokkend in Indonesië, kwamen aan beide kanten de tranen. Vrijwel direct spraken zij vergeving uit over ons land. Prachtig dat we elkaar konden zegenen!

In de watervallen van Ein Gedi, tijdens de excursie naar de Dode Zee, heeft één vrouw zich spontaan laten dopen. Een indrukwekkende gebeurtenis, niet alleen voor ons maar ook voor onze gids, die dit nog nooit had meegemaakt!

Aviel Schneider, van het maandblad Israël Today, sprak als messiaanse Jood met de groep over Jozef, die de blauwdruk en afbeelding is van Jezus. Op de vraag “Wat kunnen wij doen?” antwoordde hij: “Neem mensen mee naar Israël!”

De vijfde en laatste dag samen met Bart proclamerend op de muur gaf bij velen de intense hartsverandering, terug naar het hart van Vader. Het hart van de God die in deze tijd is opgestaan om zich over Sion, Jeruzalem, het land Israël en het volk van Israël te ontfermen. Zelfs in de bus terug naar het vliegveld Ben Goerion gleed op één van de wangen nog een traan neer beneden.
April 2012 hopen we weer met een groep (potentiële) wachters naar de muur te gaan. Spreekt Vader ook tot jouw hart, geef jezelf dan alvast op.
Ton Nennie

7 reacties op “Verslag Profetische Wachtersreis November 2011

 1. 1
  Joke van de Voort zei: op 1 January 2012 om 13:10

  Erg fijn om dit verslag te lezen. Gods tortelduif, Israel is ook mijn grote liefde geworden. Ik zou graag een wachtersreis meemaken. Wilt u mij informatie opsturen over de reis in april 2012.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  yvon en dick v wageningen zei: op 31 December 2011 om 02:26

  Wat is het toch steeds weer bijzonder om te lezen dat er gelukkig steeds mensen naar Israel blijven komen.

  Wat heerlijk om jullie zo in beweging te zien we genieten hier van.

  gezegende mensen zijn jullie en geliefd. Een heel gezegend nieuw jaar voor 2012.

  liefs van yvonne v wageningen watchman ( is mijn meisjes naam).
  Shalom psalm 122.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Jannie Slagboom zei: op 8 December 2011 om 14:08

  Belangstelling wachtersreis

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Dittie Zoet zei: op 27 November 2011 om 09:38

  wil je mij op de hoogte houden van de reis in april? ik ben enthousiast gemaakt en wil graag een keer mee.
  groeten, Dittie

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Anna Bolhuis zei: op 27 November 2011 om 08:42

  Mooi om dit verslag te lezen!
  Ik heb een grote liefde voor Israel, Gods oogappel en zou graag een profetische wachtersreis willen meemaken. Wilt u mij informatie over de reis in april 2012 toesturen.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Alie Ekkelenkamp zei: op 27 November 2011 om 06:59

  Graag zou ik info willen over de reis in april.
  Wat ik kan verwachten, hoeveel dagen en de kosten enz.
  Verschilt het in kosten als ik alleen een kamere heb of gedeelde kamer?

  M.v.g. Alie Ekkelenkamp

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7
  Thamara van Dijk zei: op 26 November 2011 om 11:25

  Lieve medewachters,
  Wauw, wat bijzonder om dit verslag te lezen! Hieruit maak ik zeker op dat de Vader jullie bij de hand genomen heeft tijdens deze reis. Ik krijg het er helemaal warm van! Geweldige ervaring moet dat geweest zijn met de Indonesiërs. Ik zou zeggen: Toda Raba Abba!!Hij zal zich over Sion ontfermen: Dat zie je!!
  Groetjes,
  Thamara

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>