Albert en Silvia de HoopAlbert en Silvia de Hoop

Uw God is mijn God en uw volk is mijn volk

Gepubliceerd Monday, 12 December, 2011 in Weblogs Gastschrijvers 12 Comments

Weblog Albert en Silvia de Hoop

“Schrijf nog even een weblog voordat jullie naar huis gaan”… Makkelijk “ja” op gezegd, maar nu nog doen… Sowieso… waar is ‘thuis’? Dat begint een lastige vraag te worden. Ook in deze afgelopen vier weken is Jeruzalem weer meer ons thuis geworden, en we kunnen nu al met verlangen uitzien naar volgend jaar! “Thuis is waar je hart is”, ook zo’n mooie uitspraak…. hij zou wel van Ruth kunnen zijn. Want zoals zij Naomi lief had, zo is ons verlangen om het Joodse volk van vandaag lief te hebben.

Op de muur spreken we ’t regelmatig uit: “Uw volk is mijn volk en uw God is mijn God”. We willen niet alleen de God van Israel, maar ook Zijn volk! Ruth liet ’t daar niet bij, maar ging nog veel verder. “Waar u sterft, zal ook ik sterven”. Heftig!!! Dat gaat wel héél ver, om dat ook uit te spreken. We moeten er niet aan denken dat ’t ooit zo ver komt, we zijn niet levensmoe en we zijn geen helden, maar toch… ten diepste herkennen we ons in Ruth, en is “this the place to be”.

Tja… en hoe maak je dat dan concreet… Zijn volk liefhebben? Alvast niet door freakerig met een Israelvlaggetje met hen op de foto te gaan… dat is eerder tenenkrommend ? Het gaat om de gewone dingen … voor een zwangere vrouw opstaan in de bus, een gehandicapte oude vrouw een handje helpen als ze bijna de trappen in de Oude Stad niet op komt.. maar bovenal door God te herinneren aan Zijn liefde voor Zijn volk en Zijn land!! Proclameren op de muren van Jeruzalem, dat is wat we elke dag doen.

Uitroepen wat God heeft gesproken in Zijn Woord: “Ik brand van liefde voor Sion, met vurige liefde neem ik het op voor Jeruzalem. Ik keer terug naar de Sion en kom in Jeruzalem wonen”. Zoveel profetieën die over Gods Vaderhart voor Israel gaan! “Ja maar, Israel doet zoveel fout, er zijn nog zoveel zonden…” wordt er dan gezegd. Tja… net Nederlanders hé? Maar weet je… God zegt hierover in Zijn Woord: “Ik zal het volk reinigen van alle wandaden waarmee het tegen Mij gezondigd heeft. Ik zal het alle wandaden vergeven waarmee het willens en wetens tegen mij gezondigd heeft”.
Wat… staat dat in de Bijbel? (zoek maar op Jeremia 33:8). En wat hebben we hier nog tegen in te brengen… niets toch? En dan komen we bij ’t belangrijkste van alles… gelóven we wat we proclameren?! Je kunt alle teksten wel oplezen, je kunt je stem verheffen enz. maar daadwerkelijk gelóven wat je proclameert, dáár gaat ’t om! Dat is “zaken doen” en “de wijsheid van God in al haar schakeringen bekend maken aan alle vorsten en heersers in de hemelsferen”.

Goed… nu even weer met beide voeten op de grond…

We hebben genoten van de afgelopen weken, waarin we weer van alles hebben meegemaakt. We mochten vrienden uit Rotterdam dopen in de Jordaan, we hebben meegehuild bij de thuiskomst van Gilad Shalit, we hebben een tijdelijk onderkomen voor volgend jaar aangeboden gekregen (dank U Vader!), we hebben Jeruzalem verkend per bus en per tram, én… even speciaal voor de vrouwen: we hebben heerlijk gewinkeld in de grootste Jerusalem Mall! Goed om te weten dat die hier ook is, want toen wij jaren geleden van een groepsreis terug kwamen, hadden we ‘t idee dat er in heel Israel niet één winkel was?. En met heel veel vreugde en dankbaarheid verlaten we dit ‘thuis’, en verheugen we ons op het weerzien met al onze geliefden in Nederland.

Nachtvorst… here we come!

Albert en Sil

12 reacties op “Uw God is mijn God en uw volk is mijn volk

 1. 1
  Johan Zijlstra zei: op 5 April 2016 om 13:59

  Dag Albert & Silvia, mooi wat jullie mogen doen in Israël.
  Wij proberen in NL ‘op de muur te staan’ met het hart van een Ruth en ook jullie hart, “wees standvastig, onwankelbaar, steeds overvloedig in het werk van de Heer, want ik weet dat je arbeid nooit tevergeefs is in de Heer.”

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Myrna Bijlenga -Brinkman zei: op 12 February 2015 om 20:37

  Beste Silvia ik weet niet of je mij nog kan herinneren ,
  Jaren geleden gingen we leuk met elkaar om
  Ik ben erg benieuwd hoe het met je gaat
  Ik ben al weer bijna 25 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen Daniel van 23, Nathan van 20 en Mirjam van 16 jaar . Verder werk ik nog 16 uur in een verzorgings huis maar dat gaat veranderen naar een verpleeghuis
  We wonen in Apeldoorn
  groeten van Myrna

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Hanneke van de Kamp zei: op 4 May 2012 om 18:07

  Dag Albert en Sylvia,
  Zo onder onze voornaamgenoten schrijf ik een berichtje van ons uit Beverwijk. Ik ben nog steeds in gedachten bij jullie op de mooiste plek van de wereld. Heb al veel verteld aan ieder die het horen wil. Mijn kleinzoon is ook wakker geworden: oma ik wil daar ook zijn. N.a.v. het verhaal van Achitofel toen David moest vluchten , vertelde ik wat er nu op die heuvel staat, maar zoals toen Achitofels raad niet werd opgevolgd zo zullen nu de verenigde nonsens niet het laatst woord hebben. Het raakte mijn kleinzoon van 13 jr. Prachtig om te zien, Gods Geest werkt door en ik mag een middel zijn. Dank zij Hem en jullie waar ik deze geweldige boodschap van heb ontvangen. Gods Naam wil ik prijzen en voor jullie Shalom en heel veel dank. Hanneke en Jan van de kamp.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Barend van den Bosch zei: op 20 November 2011 om 15:02

  Dag Albert en Sylvia,

  Inderdaad we moet blijven proclameren.

  God is trouw ! Dat heeft hij bewezen en dat is de zekerheid die we hebben in deze tijden.

  Mooi om te zien dat Jeruzalem/Israel jullie zo geraakt heeft !

  Hartelijke groet,

  Barend van den Bosch

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Gerbrig Arends zei: op 8 November 2011 om 22:55

  Hoi Albert en Sylvia, er komt een heerlijke golf ‘Jeruzalemgevoel’ met jullie blog mee. En idd, winkels krijg je tijdens een groepsreis niet te zien he, hooguit souvenirwinkels. Israel blijkt op ieder gebied elke keer weer zoveel meer te zijn dan je gedacht had!
  Heel hartelijke groeten, en toch hopelijk nog een keer tot ziens op de muren van Jeruzalem! Gerbrg
  PS Januari hoop ik er weer te zijn.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Jaap en Aartje zei: op 30 October 2011 om 10:43

  Hoi Albert en Sivia
  Wat leuk om jullie weblog te lezen, bijna jaloers. Voor ons gevoel horen jullie daar helemaal.
  We wensen jullie een fijne tijd in Nederland. Als jullie zin en tijd hebben zijn jullie welkom om een keertje te komen eten. Liefs Jaap en Aartje

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7

  Hoi Albert en Sil,
  Net met plezier jullie log gelezen (net als de nieuwsbrieven).
  Ik wens jullie een goede terugreis.
  Tot volgende week, liefs, Joke

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 8. 8
  Christien zei: op 29 October 2011 om 03:48

  Prachtig verwoord en ik heb jullie gezien op de Muren.
  Veel wijsheid en Zegen toegewenst in Nederland!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 9. 9
  jannie zei: op 28 October 2011 om 11:16

  Ha Albert en Silvia,

  Ik wens jullie een goede reis en tot ziens, horens,

  Liefs, Jannie

  Als dit goedgaat, heb ik weer wat geleerd.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 10. 10
  Georg&Tineke zei: op 28 October 2011 om 10:38

  Hallo Albert&Sil

  Het was fijn om jullie te ontmoeten in Jeruzalem en om met jullie mee te lopen met de proclamatiewandeling(richting Damascuspoort).
  WE leven in roerige tijden en we weten dat het hele wereld gebeuren uiteindelijk draait om Israel.
  Het is dan ook geweldig om op de bres te mogen staan voor Gods volk en niet zomaar wat teksten op te lezen. We zijn er van overtuigd dat God Zijn plan met Israel zal uitvoeren.
  WE wensen jullie van harte Gods zegen toe en wees welkom in ons mooie Lemmer

  Shalom

  Georg&Tineke Deuling

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 11. 12
  Hanneke en Jan Ruijters zei: op 28 October 2011 om 09:58

  Jullie weten het al:Ook wij voelen en weten ons “Ruth”! Met alle konsekwenties van dien…Tot ziens op de muur! See you next year!

  Groetjes, liefs, en kom goed terug (niet kom goed “thuis”, want dat is voor goed veranderd, toch?)
  Shalom shalom, Hanneke en Jan

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>