Kenneth uit Suriname, Jannie uit Zwisterland en Antoinette uit NederlandKenneth uit Suriname, Jannie uit Zwisterland en Antoinette uit Nederland

Die goeie ouwe tijd

Gepubliceerd Tuesday, 3 January, 2012 in Weblogs · Weblogs Bart 4 Comments

Jerusalem, 3 januari 2012. De eerste dag van het nieuwe jaar hebben we ingeluid met een klinkende proclamatiewandeling over de muren van de Oude Stad. Een mooie groep wachters had zich aangemeld. Kenneth was zelfs speciaal uit Suriname overgevlogen om het jaar in stijl te beginnen, maar ook Jannie uit Zwitserland en Antoinette uit ons eigen Nederland wilden het nieuwe jaar beginnen met een proclamatiewandeling. Ik zou me geen beter begin van het jaar kunnen voorstellen.

We hoeven er geen doekjes om te winden, 2012 zal een bewogen en heftig jaar worden.

Met weemoed zullen sommigen terugdenken aan die goeie ouwe tijd. Afgezien van het feit dat die ouwe tijd zijn eigen besognes kende, mag je er van verzekerd zijn dat die dagen nooit meer weerkeren. We zijn voorgoed in een nieuwe, nog niet eerder vertoonde tijd aanbeland.
Het eindspel lijkt te zijn begonnen. Globalisering transformeert de wereld in een groot speelveld, waar grenzen vervagen. De belangrijkste spelers op dit toneel nemen hun posities in.

Lokale conflicten raken ons allen. Als Griekenland de kluit bedondert, zal heel Europa dat voelen. Het raakt ons allemaal. De economische- en financiële crisis zal de roep om een sterke leider of macht luider laten klinken. We lopen hopeloos vast.

Ook op het politieke wereldtoneel worden de lijnen steeds duidelijker. De door het westen bejubelde Arabische lente brengt inmiddels haar eerste vruchten op de markt. De uitslag van de democratische verkiezingen in Egypte laat weinig aan onze fantasie over. Zo’n 70% van de stemmen ging naar de moslim broederschap. ‘Op naar Al Quds’ (Jeruzalem) klonk het in de grote moskeeën van Egypte. ‘Jeruzalem moet bevrijd worden’. Deze week verscheen een bericht in de krant dat Egypte er niet over peinst om Israël te erkennen. Zo ziet islamitische democratie er zo’n beetje uit.

Oude tijden keren niet meer terug, de islamitische geest is uit de fles. Iran kan niet wachten om haar nucleaire vuurwerkbom op de ‘zionistische vijand’ af te vuren. We staan erbij en kijken er naar. Gelaten en gedwee, als de kikker in het pannetje met water dat steeds meer verhit wordt. De kikker past zich aan. Het komt niet in zijn kop op om uit het dodelijke pannetje te springen. Dat kost hem zijn kop. De kikker wordt gekookt.

Meer en krachtiger dan ooit zullen we gelovigen oproepen om uit hun pannetje te springen. Kom tevoorschijn, laat van je horen. Met grote overtuigingskracht zullen we de geestelijk leiders wijzen op hun onverantwoordelijk stilzwijgen en gedrag met betrekking tot Israël. Kom niet aan met het oneigenlijke excuus dat Israël zo gevoelig ligt in jouw gemeente. Kom nou! Je zult uit een ander, inhoudelijk, vaatje moeten tappen. Je kunt de kool en de geit niet sparen. Kiezen of delen. Voortdurend zullen we gelovigen uitdagen om de profeten te lezen.
(2 Petrus 3:1,2).

We hebben een enorme achterstand opgelopen. We zijn in Rome blijven steken. Onze kennis over de profeten is bedroevend.

We hebben geen idee hoe laat het is op Gods tijdklok. Het ontgaat geestvervulde leiders nagenoeg geheel dat God is opgestaan om zich over Sion te ontfermen. We hebben niet in de gaten dat Gods schijnwerpers volop gericht staan op het herstel van Israël. We hebben geen idee wat bedoeld wordt met profetische woorden die voorzeggen dat God de vervallen hut van David zal herstellen. (Amos 9:11) De meeste trouwe kerk- en gemeentegangers hebben nog steeds het idee dat deze woorden betrekking hebben op de kerk, of spreken over het plaatselijke lofprijs- en aanbiddingsteam. Neem me niet kwalijk. De vervangingsleer is nog springlevend. Je gelooft toch zelf niet dat Israëls rol is uitgespeeld? Je meent toch niet dat Israël door God naar de duistere krochten van de kerk is geschoven? Jeshua is juist gekomen voor de verloren schapen van het huis Israël! (Matteüs 15:24)

Ik daag je uit om dit jaar te beginnen met een serieus moment van zelfonderzoek. Waar sta jij met betrekking tot Israël? Ben jij in staat jouw houding verklaren vanuit Gods Woord en hart?
Als je sterke twijfels hebt betreffende je inzichten dan is het belangrijkste besluit dat je op dit moment kunt nemen, om dit jaar een wachtersreis te maken naar Jeruzalem.
Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Een enkele reis Rome-Jeruzalem zal tot grote voldoening leiden. Je komt thuis.

Nieuwe look

Het zal je niet ontgaan zijn dat de vormgeving van de NeverBeSilent website is aangepast. We hebben besloten de site te vereenvoudigen. Heel hartelijk dank, Reem! Ik neem me plechtig voor om wat regelmatiger weblogs te schrijven. Ik nodig jou uit om te reageren.

Ten slotte wil ik je laten weten dat we in mei een wachtersdag willen plannen. We merken steeds vaker dat de behoefte om andere wachters te ontmoeten, toeneemt.
We hebben de indruk dat zich een wachtersbeweging vormt die is teruggekeerd, of onderweg is van Rome naar Jeruzalem. Helaas worden weinigen gevoed in hun plaatselijke gemeente. Zodra we een vaste datum hebben geprikt zal ik dat laten weten via deze site.

Ook plannen we de eerste twee weken van juli een spreektoer.

Ten slotte willen wij jullie hartelijk bedanken voor de prachtige reacties en bemoedigingen. Ook de financiële support die ons in staat stelt om dit spannende wachtersavontuur te volbrengen is ronduit hartverwarmend. De zorg van God die vaak tot ons komt via jou maakt ons nederig en niet zelden verlegen.
Geniet van dit nieuwe jaar. Joke en ik wensen je Gods zegen, gezondheid, voorspoed en onderscheidingsvermogen toe.

Ik kijk naar je uit op de muren van Jeruzalem!

4 reacties op “Die goeie ouwe tijd

 1. 1
  Thamara van Dijk zei: op 9 January 2012 om 23:42

  Allereerst de complimenten voor de mooie website. Erg overzichtelijk!
  En natuurlijk weer een blog waarin je er gewoon niet onderuit kan komen dat we in een serieuze/ernstige tijden leven! Ik zag je alweer even op de muur uit je dak gaan Bart, tijdens het lezen ;)
  God’s heil en Zegen toegewenst in dit nieuwe jaar als wachter op de muren!
  Lieve groetjes van Thamara

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Onno en Wijnie Visser zei: op 9 January 2012 om 16:40

  Hallo Bart en Joke,

  Met plezier de nieuwe opzet van de site gelezen.
  Vanmorgen lazen we:

  Het recht komt weer terug:
  God der vergelding, Eeuwige. God der vergelding, verschijn! Verhef U, Rechter van de aarde, geef de hoogmoedigen hun verdiende loon. Hoelang nog Eeuwige, zullen slechte mensen, hoelang nog zullen slechte mensen snoeven? Zullen ze in een stortvloed hun brutaliteiten uiten en er prat op gaan, al die misdadigers. Uw volk vertrappen zij en Uw eigen bezit kwellen ze, weduwe en vreemdeling doden ze en wezen brengen ze om. En dan zeggen ze: God ziet het niet, Hij let er niet op, de God van Ja’akov! Letten jullie zelf maar op, jullie dommen onder het volk; dwazen, wanneer zullen jullie tot inzicht komen! (Ps: 94)

  Maar de Heer zal uitkomst geven…..

  Dat jullie inzet in de vorm van Never be silent veel vrucht mag dragen ook in 2012.

  groetjes
  Onno en Wijnie

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Henk vermeule zei: op 4 January 2012 om 11:54

  Shana Tova Bart, Joke en alle wachters te samen!
  Onze sluiers zijn weggenomen op de sion en een frisse stroom olijfolie loopt door de aderen.
  Voorlopig hebben we hier de skiberg in hillegersberg omgedoopt tot “Mount Efraim”.Ik zal eens een foto sturen.Goed om eens een echte wachtersdag te houden, waar zijn al die mensen?Waar proclameren zij, wanneer en met wie?(oh oh, er lijkt een stukje organisatie aan te komen!)
  We verwachten veel van de Vader dit jaar.
  Shalom, Henk en Judith

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
  • 4
   Yochanan Bloklander zei: op 24 January 2012 om 11:52

   Het leger van Wachters groeit gestadig. Zij die hun kerkelijk en “vrije”gemeente dienen te verlaten of eruit worden gegooid door hun leiders, om redenen dat zij er voor uit komen achter Israël te staan en te bidden zoals in Ps.122:6 onze opdracht is.
   Het is triest te bemerken dat deze leiders doof en blind zijn of hun hart verhardt hebben door wereldsgezindheid, en daardoor hun onderdanen meesleuren op de gladde weg naar Rome inplaats van naar Jeruzalem.
   Yochanan wenst dan ook, Bart en Joke incl. hun mede wachters, YHWH’s Shalom toe.

   Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>