3e Wachtersreis Jeruzalem – april 2012!

Gepubliceerd Wednesday, 16 May, 2012 in Weblogs · Weblogs Gastschrijvers 3 Comments

Op Schiphol begint ons reisavontuur meteen goed: pal onder de neus van de Israëlische douane deelt Tineke openlijk pakketjes uit met 2 exemplaren van het nieuwste wachtersboek “Terug van weggeweest!” Dát moet natuurlijk gecheckt worden! Gelukkig kunnen we alle boeken voor Bart zonder problemen meenemen!

Elke reisgezelschap is bijzonder maar deze groep is uniek vanwege 4 tieners van 12 tot 19, waardoor de grijsheidsfactor drastisch naar beneden wordt bijgesteld!
Ook nu is het voor de meeste mensen het 1e bezoek aan Israël of de 1e muurwandeling in deze vorm. Het kost de volgende morgen ‘even wat tijd’ maar dan zijn we allemaal in het bezit van een heuse Citypass die ons een voorproefje geeft van ‘het burgerschap van Israël’. Nú kunnen we immers net als alle Jeruzalemmers met een O.V.-pas op de tram stappen!

Die eerste muurwandeling is al behoorlijk overweldigend! De vier daarna neemt Bart ons pas echt mee de diepte in, Gods Woord in! Laag na laag komt aan het licht of komt in een totaal ander licht te staan dan we tot dan toe gedacht en gehoord hadden! Juist ook omdat we vanaf de muur, in de stad en in het land met eigen ogen kunnen zien hoe nauwgezet Vader doet wat Hij beloofd heeft! Hij láát zíjn volk niet in de steek, Hij brengt hen terug naar zíjn land, zíjn stad, zíjn berg, Sion, Jeruzalem!

Geweldig om ieder apart en gezamenlijk telkens weer de indrukwekkende ‘Ik-zal’-teksten van HaShem krachtig te proclameren, luid te roepen, als een geweldige zegen en belofte voor het Joodse volk! Ontroerend is het als juist jonge tieners dit doen, recht uit hun hart, vol overtuiging! Een nieuwe generatie is opgestaan om zich letterlijk voor Sion in te zetten!
Gelukkig komen Bart en Albert ook nog een avond langs om bepaalde onderwerpen verder toe te lichten en prangende vragen te beantwoorden. Ook Ton houdt regelmatig een verhelderende studie. Dat helpt!
Natuurlijk genieten we ook van de woestijn van Judea met in dit voorjaar ‘het groene waas’ op de heuvels, de bloeiende dadelpalmen en mangobomen en tot slot de watervallen van Ein Gedi en het dobberen in de Dode Zee.

De ontmoeting met Joodse mensen is er elke dag, zomaar op straat of in de tram, maar ook met Benjamin Philip van Hineni, Chaim Eisen, de rabbijn die een avond met ons komt praten in het hotel, en Jacov Nof, de gids die ons Yad VaShem toont door over zijn eigen familiegeschiedenis te vertellen. Al deze mensen hebben juist met hun persoonlijke verhaal onze harten geraakt.
Daar ver bovenuit stijgt Gods verhaal, zíjn brandende hart voor zijn volk, zijn hartstochtelijke oproep aan ons om naast Hem te staan en ons werkelijk te ontfermen over zijn volk en om vooral nooit meer te zwijgen!

Dat alles nemen we mee naar huis, naar onze familie, naar onze gemeente, speurend naar nieuwe openbaringen van Vader in zijn Woord, als Wachters!

Ga jij de volgende reis mee de muren op?

Ton Nennie

3 reacties op “3e Wachtersreis Jeruzalem – april 2012!

 1. 1
  wies zei: op 2 July 2012 om 16:24

  Beste Ton en Tineke,
  Via een vriendin die met jullie mee is geweest heb ik veel over jullie reis gehoord. Nu is mijn vraag, komt er dit jaar nog een wachtersreis? Wij zouden graag dan mee willen.
  Ik wacht het af.
  Wies

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Joke Domburg zei: op 4 June 2012 om 13:10

  Bart m, n vraag.
  Waar staat in de Bijbel dat de Tempel weer herbouwt zal worden?
  Wij hadden een voorganger die zei dat wij de geestelijke tempel zijn.Ik heb altijd gedacht dat de tempel weer heer bouwt zal worden, in 2 tes2:4 staat toch dat de antichrist
  in de Tempel zal zitten en doet alsof hij God is?

  Hartelijke groet Joke Domburg

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Wilma Janssen zei: op 24 May 2012 om 11:50

  Beste Ton,
  Is er al een nieuwe datum bekend van de volgende reis? Ik moet altijd zo ontzettend vroeg mijn vakanties indienen voor mijn werk. Nu kan ik misschien nog iets regelen.
  Ik hoor het graag.
  Wilma

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>