storm gecorrigeerd

Stilte voor de storm

Gepubliceerd Thursday, 11 September, 2014 in Weblogs Bart 4 Comments

Er hangt een vreemde stilte in Israël. Geen uitgelaten sfeer na de beëindiging van het conflict met Hamas in de strook van Gaza. Integendeel, er hangt een onheilspellende deken over Israël. De Joodse bevolking is niet gerust op de toekomst. De ontdekking van een groot aantal tunnels die tot ver onder Israëlisch grondgebied reikten boezemt de bewoners angst in. Israëlisch vinden het onbegrijpelijk dat de islamitische terreurorganisatie Hamas zelfs op veel westers begrip kan rekenen. Beschuldigende vingers wezen niet zozeer naar Hamas, maar vooral richting de IDF.

Dagelijks proclameren wachters Gods woord op de muren van Jeruzalem. Het proclameren van bijbelse woorden is een krachtig wapen in de geestelijke oorlog die wachters voeren. Maar vergis je niet, ook de vijand hanteert het krachtige wapen van proclamatie. Deze vijandelijke proclamaties gaan er in als koek, de media smullen van de overvloed aan leugenachtige uitspraken. Ze worden geloofd door vriend en vijand. Politici, maar ook onze geestelijk leiders laten deze leugens die tot hen komen via de bladen, internet en tv gewillig over zich heenkomen. Psalm 64 beschrijft heel duidelijk met welke vijand Israël te maken heeft. Lees even mee: … Ze (de vijanden van Israël) scherpen hun tong als een mes, ze richten hun pijl, een giftig woord (negatieve, leugenachtige proclamatie), uit verborgen hoeken (scholen, ziekenhuizen, moskeeën en woonwijken) schieten ze op een onschuldige (burgers), ze schieten onverhoeds, voor niemand bang. Ze wapenen zich met kwade woorden (negatieve, leugenachtige proclamatie), overwegen het zetten van een val (booby traps), en zeggen: ‘Wie zou het zien?’ ( de honderden buitenlandse journalisten hadden ‘niets gezien’…) Ze zinnen op misdaden en denken: ‘We lijken onschuldig (‘zielige’ Palestijnen), zo verborgen is ons plan. – Diep als een afgrond is het hart van de mens.’ Ik raad je aan deze Psalm nog eens rustig te lezen en tot je door te laten dringen.

Hoe nu verder? De Bijbel voorzegt dat Israël volkomen alleen komt te staan. Dat proces is in volle gang. Westerse landen verenigen zich om de strijd aan te binden met de islamitische ISIS dwazen. Eén van de onvermijdelijke gevolgen zal zijn dat verbindingen worden gelegd met islamitische aartsvijanden van Israël. Israël zal steeds meer zijn aangewezen op zichzelf. Stemmen gaan op om de IDF en de verdedigingssystemen nog geraffineerder te ontwikkelen. ‘De IDF moet professioneler worden’, las ik vanochtend. De waarheid is dat Israël haar vertrouwen niet langer op vrienden en de IDF moet stellen, maar terug zal moeten keren naar haar werkelijke Iron Dome: de beschermende hand van God! Dat proces verloopt traag maar is wel degelijk gaande. Wachters staan – ook wat deze noodzakelijke terugkeer tot God betreft – voor Gods eerstgeboren zoon in de bres.

Een groeiend aantal gelovigen ziet in dat we in beslissende dagen zijn aanbeland. Het eindspel is begonnen. Het was opmerkelijk dat veel pelgrims gedurende de oorlog met Hamas hun reis naar Israël cancelden, terwijl tegelijkertijd het aantal wachters op de muur groeide. Zij boekten juist hun reis naar Israël vanwege deze oorlog! Deze trend zal zich versterken. Het verschil tussen wachters en pelgrims zal zich duidelijk gaan aftekenen. De Gideonbende komt vanzelf bovendrijven.

Ik raad je aan om juist in deze spannende overgangsperiode Israël te bezoeken en met ons mee te wandelen over de muren van Jeruzalem. Om Sions wil niet zwijgend, de weg banend voor Israël en de Vader voortdurend zijn Woord in herinnering brengend.

Extra proclamatie wandeling

Vanaf zondag 21 september zal er naast de ochtendwandeling een dagelijkse middagwandeling plaatsvinden op de muren van Jeruzalem. Het liefst zouden we ook in de avonduren een proclamatiewandeling maken, maar vanwege technische restricties (er is geen bewaking op de muur tijdens de avonduren) krijgen we (nog) geen toestemming om avondwandelingen te maken.

God sommeert wachters om ‘Hem elke dag en nacht geen rust te gunnen’, door deze middagwandeling te starten willen we nog duidelijker en frequenter Gods woord laten klinken in de hemelse gewesten. Zegt het voort…

Middag proclamatiewandeling, verzamelen op het pleintje buiten de Jaffa Poort, om 14.45 uur. Let op: Géén wandeling op vrijdagmiddag en sabbat!

Spreektour Bart Repko, 13 – 26 november 2014

Van donderdag 13 november t/m woensdag 26 november is Bart Repko beschikbaar voor spreekbeurten. Als jij een bijeenkomst met Bart wilt organiseren neem dan contact op met Tom Thomas. tom@wachters.nu Wacht er niet te lang mee…

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

4 reacties op “Stilte voor de storm

 1. 1

  Lieve Joke en Bart
  Dat spoedig in vervulling mag gaan wat ps.107:1-9 zegt.
  Als ze gaan roepen in hun benauwdheid zal HIJ antwoorden, Halleluja !!!!
  Over 3 weken hoop ik weer met jullie mee te lopen.

  Shalom Mieke van Dijk.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Jean Schoonbroodt zei: op 15 September 2014 om 22:05

  Dit zegt GOD YHWH, de Almachtige, de Allerhoogste, de GOD van Israël :

  Zie, IK kom zeer spoedig met mijn Zoon om Onze heerschappij op te richten op aarde… en wel in mijn geliefde stad die mijn heilige naam draagt. IK BEN.

  Actuele profetie d.d. 15.09.2014.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Joke Harcourt zei: op 13 September 2014 om 09:29

  Sjabbat slalom Bart, wat een pakkend stuk heb je geschreven, als ik in de gelegenheid ben, en voldoende kilometers gespaard heb met de verkoop van Ipv spullen, kom ik weer meebidden op de muur. Volgend jaar ben ik 25 jaar consulente, dan wil ik zeker komen, misschien samen met Michel die nu weer bijna naar je toe komt. Geweldig dat er ook middag wandeling komt, en misschien s, avonds als er beveiliging geregeld kan worden. Lieve groet
  Joke. Ps. Psalm 3 weer lezen.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  A.D. (Onno ) Visser zei: op 13 September 2014 om 09:03

  Dank voor deze wake-up call.
  Passend initiatief om de dagelijkse wandeling uit te breiden.
  Eind oktober hopen we er weer te zijn.

  Moest denken aan Openbaring 8: ……..” Kwam er een stilte in de hemel van ongeveer een half uur”
  Indrukwekkend…..te lezen wat er staat te gebeuren.

  En de rook van het reukwerk steeg met de gebeden van de heiligen uit de hand van de engel op tot voor God!

  Shalom

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>