israel-flags_2512066b

God, kom haastig, Heer, wacht niet langer. (Psalm 70)

Gepubliceerd Tuesday, 30 December, 2014 in Weblogs Bart 2 Comments


Jerusalem, december 2014

Het afgelopen jaar 2014 zal de boeken ingaan als een bewogen jaar. Nederland werd getroffen door de terroristische aanslag op 17 juli op de Boeing 777 van Malaysia Airlines-vlucht MH17. Alle andere zaken vallen in de schaduw van deze afschuwelijke ramp.

Het jaar 2014 werd internationaal ook getekend door de IS opmars. Opeens werd de westerse wereld opgeschrikt door video’s van schaamteloze onthoofdingen en massale executies. Ook uit Nederland vertrokken jihadstrijders naar Irak en Syrië om daar mee te vechten tegen hun islamitische broeders. Bebaarde moslimdwazen laten er geen gras over groeien; de hele wereld zal binnenkort zijn knieën moeten buigen voor de afgod Allah.

In Israël tekende de tunneloorlog in Gaza het jaar 2014. Hamas terroristen graven talloze tunnels naar Israël met maar één doel: het plegen van aanslagen onder de Joodse burgerbevolking. De IDF werd gedwongen de strook van Gaza binnen te trekken om een eind te maken aan deze terreur. Hamasstrijders voeren hun aanvallen uit vanuit dichtbevolkte woongebieden. Ze verschuilen zich in huizen, scholen, moskeeën en ziekenhuizen. De westerse media houden wijselijk hun mond en doen alsof zij deze verwerpelijke strijdwijze niet zien (Psalm 64:6,7). Verontwaardigd reageren westerse politici als burgerslachtoffers vallen. Zij richten hun woede niet naar de daders, de Hamasterroristen, maar naar de soldaten van het Israëlische leger. De wereld op zijn kop.

Het jaar 2014 werd ook getekend door een stormachtige opkomst van westerse anti-Israël sentimenten. Nooit eerder werd zo’n stijging van antisemitische acties gemeten binnen onze beschaafde, westerse samenleving. De geest is uit de fles. Ik maak me geen enkele illusie, deze trend zal zich voortzetten. Israël zal volkomen alleen komen te staan. Slechts een handjevol gelovigen zal – onvoorwaardelijk – achter Israël blijven staan. Overigens zullen gelovigen die zich pal achter Israël opstellen ontdekken dat zijzelf ook steeds meer geïsoleerd zullen raken. Helaas zal dat ook binnen veel kerken en christelijke gemeenschappen het geval zijn. Nautuurlijk zegenen we de uitzonderingen.

Ik verwacht dat 2015 een toename van terreuracties in onze westerse wereld zal laten zien. Onze vaderlandse jihadgangers keren terug in ons land met bloed besmeurde handen. Volkomen geïndoctrineerd door hun islamitische leiders zullen zij tekeer gaan. Blinde haat zal hen ontoerekeningsvatbaar maken. We kunnen onze borst natmaken.
Anti-Israël sentimenten zullen toenemen. De islamitische chantage en agressie zal zich steeds meer doen voelen. Onze trotse democratische waarden blijken scheuren te vertonen. Islamieten zullen deze aloude westerse verworvenheden misbruiken en met voeten treden. De chaos zal toenemen.

Hier, in Israël, wordt met spanning uitgekeken naar de nieuwe verkiezingen. De tegenstellingen zijn nog nooit zo groot geweest. Links stelt zich vierkant op tegen rechts, seculier tegenover religieus. Ook in Israël lijkt de chaos compleet. Men weet het niet meer. De bevolking smacht naar een krachtige leider. Een leider die het niet bij woorden laat, maar een leider die handelt naar zijn woord.

De Leider die werkelijk zal handelen naar Zijn Woord zal hopelijk binnenkort zijn opwachting maken. Heel Israël lijkt uit te kijken naar Zijn komst!

Er woedt een oorlog op leven en dood. Dan spreek ik niet over een religieuze, of politieke oorlog, maar over een geestelijke oorlog. Gelovigen worden uitgenodigd om te participeren in deze oorlog. Het besef zal moeten doordringen dat wij, gelovigen juist leven ‘met het oog op een tijd zoals deze’ (Ester 4:14b).
Ook in 2015 zullen wachters dagelijks de God van Israël herinneren aan Zijn Woord. Onophoudelijk zullen zij het zwaard hanteren en het geschreven recht voltrekken in de onzienlijke wereld. (Psalm 149) Niet strijdend tegen ‘vlees en bloed’ (Efeziërs 6:12), maar tegen de demonische machten in de onzienlijke wereld. Het religieus speelkwartier zit er op! Aan jou de keus, blijf je afwachtend toekijken hoe de geestelijke oorlog zich ontwikkelt, of sta je op en besluit je om te participeren in deze geestelijke oorlog?

Ik wens je in het komende jaar alle goeds, gezonds en voorspoed. Blijf dicht bij Hem. Wat er ook gebeurt, De God van Abraham, Isaak en Jakob is opgestaan om zich over Sion te ontfermen, Hij houdt te touwtjes strak in handen!

Tot ziens op de muren van Jerusalem!

2 reacties op “God, kom haastig, Heer, wacht niet langer. (Psalm 70)

 1. 1
  Jaap en Suus zei: op 11 January 2015 om 20:53

  Bart, jouw voorspellingen zijn helaas zeer snel uitgekomen. Terreur van de islamitische kant kent geen grenzen gezien de aanslagen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden in Parijs. En wat staat ons nog te wachten in 2015. Gelukkig hebben we een God die ons vast houdt, dwars door alle moeilijke omstandigheden heen. Ook voor jou en Joke sterkte en veel wijsheid toegewenst. We bidden voor jullie.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2

  Voor 2015 alvast het beste!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>