charlie-hebdo-in-parijs

Krokodillentranen

Gepubliceerd Sunday, 11 January, 2015 in Weblogs Bart 22 Comments

Het nieuwe jaar is nog nat achter de oren, maar de toon is inmiddels gezet: islamitische terroristen pleegden een aanslag op de uitgeverij van het satirische blad Charlie Hebdo.
‘Allahu Akbar’ krijsend vermoordden zij twaalf Fransen. Op vrijdag drong Amedy Coulibaly een koosjere supermarkt binnen en vermoordde vier Joodse klanten. Inmiddels werden de ‘Allahu Akbar’ schreeuwers uitgeschakeld. Frankrijk is in rep en roer. Enorme demonstraties worden op touw gezet. Duizenden liepen opeens rond met bordjes met: ‘Je suis Charlie’. De hele westerse wereld leek zich plotsklaps te identificeren met deze anarchistische uitgeverij. Regeringsleiders struikelden over elkaar heen om hun verontwaardiging te uiten.
Ze huilen krokodillentranen want weigeren de werkelijke, ernstige situatie eerlijk onder ogen te zien.

Israël heeft al sinds haar prille bestaan te maken met islamitische terreur. Al meer dan zeventig jaar vermoorden islamieten Joden. Burgers worden opgeblazen in bussen, zelfmoordterroristen blazen zichzelf op in restaurants, winkelcentra, universiteiten en markten en smeken Allah om zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers mee te slepen in hun duivelse acties.
Duizenden raketten worden afgevuurd op Israëlische dorpen met maar één doel: hoe vermoorden we zo veel mogelijk Joden. Kinderen worden gekidnapt en vermoord. Kort geleden werden vier biddende vrome Joden vermoord in hun synagoge. Stond de westerse wereld op zijn kop? Werden er massale demonstraties georganiseerd in Jerusalem en Tel Aviv waar de gehele wereldtop verscheen en schande sprak van deze onophoudelijke reeks terroristische aanslagen op onschuldige burgers? Lopen duizenden politiek correcte burgers rond met bordjes: ‘Ik ben Sam’, en ‘ik ben Moos’?

Met de moed der wanhoop trachten politieke en geestelijk leiders de goegemeente wijs te maken dat deze terroristen slechts een kleine, extreme minderheid vormen. Nee, zij zijn zeker niet representatief voor de islam.
Mag ik je uit de droom halen? Al decennia lang wordt de westerse, vrije, wereld geteisterd door islamitische terreur. Nee, niet alle moslims zijn terroristen, maar je mag zonder te blozen concluderen dat nagenoeg alle terroristen moslim zijn. Wat is dat voor dwaasheid? Waarom zwijgt de islamitische ‘gematigde’ meerderheid in alle talen? Het enige krachtige islamitische tegengeluid in Nederland komt van Ahmed Aboutaleb, de dappere burgervader van Rotterdam. Zijn naam zal inmiddels zeker op de dodenlijst van één of ander islamitisch doodseskader prijken.

Het is oorlog
Waar we in werkelijkheid getuige van zijn is niet een politiek conflict, geen ideologisch dispuut, geen religieuze strijd maar een geestelijke oorlog! Allah, de islamitische afgod, is het willige voertuig van Satan, de grote tegenspeler van de God van Israël. Satan weet dat zijn tijd er bijna opzit. Hij weet dat de Messias zich klaarmaakt om Zijn koninkrijk te vestigen op de Sion. Satan weet – als geen ander – dat zijn spel bijna is uitgespeeld; game over!

Hij gaat als een brullende leeuw tekeer om Jeshua’s terugkeer op aarde te verhinderen. Hij tracht Israël te vernietigen. Israël is immers door God zelf uitgekozen om een sleutelrol te vervullen in Gods heilsplan met de gevallen mens! ‘Het heil is uit de Joden.’ Om zijn vileine vernietigingsplan uit te voeren heeft hij de islamieten voor zijn karretje gespannen. Satans persoonlijke doodseskaders!

Zeker, moslims willen hun eigen, satanische – sharia – koninkrijk vestigen op aarde. Het duivels alternatief voor Gods Koninkrijk. Maar hoe zit het dan met de Palestijnse staat in Israël? De nuchtere werkelijkheid is dat Palestijnen absoluut geen belangstelling hebben voor een eigen staat binnen Israël, die staat hadden zij al lang kunnen hebben als zij dat hadden gewenst. Nee, hun enige optie is de vernietiging van de Joodse staat, Israël. Nogmaals, islamieten willen geen vrede, ze krijgen spontaan hartkloppingen bij het horen van de groet: ‘shalom’.

Het is de hoogste tijd om te ontwaken uit je comfortabele genadeslaapje! Juist de gelovigen hebben nu een onvervangbare opdracht te vervullen. Israël staat volkomen alleen. Dit is het seizoen om tot je bestemming te komen.

Esther werd koningin ‘voor een tijd als deze…’ Jij en ik, gelovigen in de God van Israël, leven op deze wereld ‘voor een tijd als deze’.
Sta op! Laat je schroom varen en participeer in deze geestelijke oorlog. Niet vechtend tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden en machten in deze – onzienlijke – geestelijke oorlog.

Wil je daar meer over leren? Kom dan een weekje meelopen met wachters op de muren van Jeruzalem. Nee, het plakkaat met: ‘Je suis Charlie’ mag je thuislaten. Wat je meeneemt is het wapen bij uitstek: Het Woord Van God!

Tot ziens op de muren van Jerusalem.

22 reacties op “Krokodillentranen

 1. 1
  Ilse van Veldhuizen-Deventer zei: op 23 January 2015 om 20:24

  Hallo en bedankt voor dit verhelderende stukje over de aktuele gebeurtenissen. Wij waren in oktober 2014 met onze gemeente in Israel en voor het eerst was ik met onze middelste zoon mee op de muur. Sindsdien ben ik een regelmatige bezoeker van deze website. Het is alsof ik de Bijbel altijd met een verkeerde bril op gelezen heb. Ik ben ook nog bezig in het boek steen door de ruit. Heel verhelderend. Bedankt voor jullie werk!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Mirjam zei: op 22 January 2015 om 23:46

  Ik denk dat we ons als gelovigen zoiezo niet moeten vereenzelvigen met Charlie, die in hun respectloze blaadjes ook Jezus bespotten. Wij mogen ons hemelburgers noemen, kinderen van de levende God

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Lia van Weerden zei: op 16 January 2015 om 19:53

  Een duidelijk stuk.
  ik heb hetbop facebook gedeeld.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Aletta zei: op 15 January 2015 om 12:12

  De Geest en de bruid zeggen: “Kom”!
  En wie het hoort, zeggen:”Kom”!
  Hij, die deze dingen getuigt, zegt: Ja, ik kom spoedig.
  Amen, kom, Here Jezus!

  Openbaring 22:17,20

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  astrid 't hart zei: op 14 January 2015 om 16:36

  Dit zijn wijze woorden van een Christen die Gods Woord van binnenuit kent en die WAAKT en BIDT.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  Andries Bijkerk zei: op 14 January 2015 om 13:01

  Voortreffelijk stuk. Spijker op de kop!!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 7. 7
  Jenny Schutten zei: op 14 January 2015 om 12:32

  Shalom,

  Geweldig en bedankt.

  Liefs
  Jenny

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 8. 8

  Shalom Bart,

  Een stuk van het hart, naar het hart, recht in mijn hart!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 9. 9
  Evelien zei: op 13 January 2015 om 01:31

  Zoals altijd weer zeer doeltreffend verwoord ! Thanks !
  tot heel gauw op de muren van Jeruzalem…

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 10. 10
  Michiel de Bruin zei: op 13 January 2015 om 01:14

  Shalom Bart, wat een duidelijke stuk! En wat een zegen dat we het met geestelijke ogen mogen en kunnen zien. Laat de wereld maar een Charlie zijn, ik ben liever een wachter! Heerlijk om bij de Gideonsbende te mogen horen en onze Vader dagelijks te mogen herinneren aan Zijn beloften. Ik hoop je/jullie snel weer te ontmoeten want de muren en Gods roeping laten mij niet meer los. Ik wist niet dat heimwee zo erg kon zijn! Gods zegen en een Jeruzalemhug van mij

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 11. 11
  Jorrit zei: op 13 January 2015 om 00:51

  Helder wachter!
  CU in Jeruzalem.
  Jorrit, Nicole, Chanan & Chava

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 12. 12

  Helder als altijd! Dank en als de tijd daar is… Tot ziens op de muren van Jeruzalem.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 13. 14
  alfring zei: op 12 January 2015 om 15:19

  zeer bijzonder artikel

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 14. 15
  Steef zei: op 12 January 2015 om 12:27

  Wow!! Ik zag dit artikel op CIP.nl. Ik ben er erg door geinspireerd. Mijn ouders waren vlak voor kerst bij jou in Israel. Mijn interesse is zeker gewekt om hier meer over te leren.
  Groeten

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 15. 16
  Frans Bernet zei: op 12 January 2015 om 11:44

  Dit is de zoveelste laffe, smerige daad van islamieten, geïnspireerd door de koran, geschreven door Mohammed, in opdracht van de satan in hoogst eigen persoon. Maar het zijn de laatste stuiptrekkingen van satan, want het Koninkrijk van Jeshua staat voor de deur! Glorie voor Hem, Die was, en Die is en Die komen zal.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 16. 17
  bowil zei: op 12 January 2015 om 11:41

  bedankt voor het neerpennen van wat hopelijk de meeste wachters en anderen al enkele dagen denken, voelen en uitspreken. het westen schreeuwt om pies en democratie, wat een maskerade, terwijl een van de grootste terroristenleiders vooraan naast Tusk loopt. Europa hand in hand met de aartsvijand van Israel. duidelijker kan het toch niet. het ganse ‘charlie’ gedoe is een welgekome publiciteitsstunt voor de Franse president wiens populariteit gedaald was tot het vriespunt. de toekomst zal snel duidelijkheid brengen aangaande het entertainmentsgehalte van vorige zondag, opgevoerd door een dwalende beschaafde bevolking in de greep van humanisme.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 17. 18

  Beste Bart. Dezelfde pijn en veronwaardiging voel ik ook in mijn hart. Het is een geestelijke macht al bij de schepping begonnen en toen God een nazaat van Sem ( Abraham) ( toen dus al het woord antisemitisme wat opstand is tegen Gods keuze) koos om de wereld zijn heil te brengen, vanaf dat moment gaat de satan te keer. Ja en nu het dichterbij komt (mondiaal wordt)schreeuwt heel de wereld moord en brand. Je noemt Abutaleb maar ook Sisi heeft zich kortgeleden uit gesproken dat moslims aan zelf reflectie moeten gaan doen….. Ik weet dat neemt de haat en het werk van de satan niet weg hij zal doorgaan tot Jezus komst, maar met gevaar voor eigen leven heeft hij toch op de universiteit van Caïro gezegd dat de gemeenschap van ” gelovigen ” verloren gaat door eigen handen. Bron Bruce Thornton Californië State unuversity. Dat joden het slachtoffer zijn is vreselijk het is onze oudste broeder maar voor satan een speerpunt in de aanval. De wereld en zelfs de kerk ziet het niet. Na Chr antisemitisme daarna ” verlichtings” antisemitisme ( ras) nu het mondiaal delegitimeren en isoleren van Israël ( antisemitisme) het is vreselijk. Maar wij weten dat onze God de hemel en de aarde bestuurd en hij nooit laat varen wat zijn hand begon dat moet betekenen dat de schepping weer hersteld zal worden in SION (God laat zijn schepping niet afpakken!!!!) daar wachten wij op jij in Jeruzalem ik in Nederland SHALOM Bart tot ziens.!!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 18. 19
  Sean Skelfileg zei: op 12 January 2015 om 07:44

  “Siebzehn mann auf ein todesmannkiste…” Sheikh Harith al-Nadhari en imam Abu Saad al-Ansari vechten om de auteursrechten.
  Opkomen voor vrije meningsuiting is de voorbije dagen burgerplicht geworden.
  Ondanks alle tekortkomingen en gruwelijkheden; diep in ons geworteld zit – en om die reden verweven met onze joods-christelijke cultuur – een geloof dat ons, ondanks alle excessen en brandstapels, de leer van Jezus van Nazareth, die zei: ‘Geef Caesar wat Caesar toekomt en geef God wat God toekomt.’, maar het juk van een geloof dat niet het onze is, dat geen deel uitmaakt van ons cultureel erfgoed, dat geen liefde brengt maar haat en geen vrijheid maar slavernij en dat Caesar (lees: Kalief) tot God(s’ stem) verheft – dienen wij te weerstaan. Er zal veel moed voor nodig zijn.
  Wij moeten de kracht van de Logos (Woord, Rede) terugvinden en aanwenden in deze geestelijke strijd.
  Een vaste Burcht is onze God.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 19. 20
  Daniel zei: op 11 January 2015 om 23:31

  Ik vraag me af hoeveel voorgangers de moed hebben om dit van kansel en spreekstoel te preken? Het wordt tijd!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 20. 21
  frans zei: op 11 January 2015 om 22:00

  Het was een racistische daad om G-d’s oogappel te raken, Israël
  en ons de mond te snoeren.
  Het vrije woord is G-d’s woord
  En onze opdracht is !!! Jesaja 62….

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 21. 22
  Margriet zei: op 11 January 2015 om 19:10

  Qui, yes, si, jaah….tot vrijdag…..met bijbel….;-)

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>