Netanyahu Sarah

Netanyahu wint verkiezingen

Gepubliceerd Friday, 20 March, 2015 in Weblogs Bart 4 Comments


Tegen alle voorspellingen en verwachtingen in heeft Bibi Netanyahu, de zittende premier van Israël zijn grootste overwinning geboekt. Ondanks een beschamende lastercampagne in de linkse media en openlijke steun vanuit de Verenigde Staten voor de linkse ‘Zionistische Unie’ van ‘Buji’ Herzog en Tzipi Livni kwam Netanyahu als onbetwiste leider naar voren. Netanyahu noemde zijn overwinning ‘almost a miracle’. Obama likt zijn wonden. Hij was zo geschokt door deze onverwachte zegen dat hij niet de moed kon opbrengen om Netanyahu direct te feliciteren met zijn eclatante overwinning. Integendeel, het Witte Huis lekte subtiel het bericht dat de houding met betrekking tot Israël zou worden heroverwogen. Dreigende taal. Kortom Obama is not pleased. Ook Europa lijkt volkomen verrast en kijkt met lede ogen toe hoe Netanyahu zijn meest rechtse regering zal samenstellen.

Je kunt er donder op zeggen dat westerse ‘vrienden’ in de komende dagen geen poging onbenut laten om Israël te forceren om tot een twee-staten oplossing te komen met de Palestijnen. Een oplossing die onmogelijk is. Palestijnen doen er alles aan om zo’n twee-staten oplossing te dwarsbomen. Zowel premier Ehud Barak als Ehud Olmert boden de Palestijnen in het verleden meer dan negentig procent van Samaria en Judea aan. Hooghartig werden beide voorstellen van tafel geveegd. De nuchtere waarheid is dat Palestijnen helemaal geen eigen staat wensen! Zij willen maar één ding: Geen Joodse staat in hun midden. Palestijnen erkennen Israël niet als het thuisland van de Joden. Daar zit ’m de kneep. Het gehele Midden-Oosten moet een islamitisch kalifaat worden, in dat kalifaat is domweg geen plaats ingeruimd voor Joden.

De voltallige volkenfamilie roept dat Israël de Westbank (Samaria en Judea, Israëls hartland) bezet, maar in de Bijbel lees je toch iets anders:

‘Al je (Seïrgebergte, Jordanië, Palestijns/islamitisch) beledigingen heb Ik gehoord, alles wat je gezegd hebt over de bergen van Israël (Samaria en Judea) – dat ze verwoest waren, dat jij ze kon plunderen. Ook tegen Mij (God) heb je op hoge toon gesproken… (Ezechiël 35:12,13)

en een hoofdstuk verder:

‘Dit zegt God, de HEER: in het vuur van mijn hartstocht klaag Ik Edom (Jordaans/Palestijns) en al die andere volken aan. Hun hart was vol vreugde en hun ziel vol verachting toen ze MIJN LAND in bezit namen… (Ezechiël 36:5)

Politici, de media en Midden-O0sten deskundigen zetten de zaak op zijn kop! Niet Israël bezet Palestijns land, Palestijnen bezetten Gods land!
Binnen de nieuw te vormen regering in Israël zullen ministers plaatsnemen die de profetische woorden uit de Torah hoger inschatten dat het politiek correcte gebazel van de volkenfamilie. Dat zal tot gevolg hebben dat Israël steeds meer geïsoleerd zal komen te staan. Maar ook daarover spreekt Gods Woord klip en klaar. In Numeri lees je de woorden van Bileam, het orakel, dat tegen zijn wil in Gods Woord uitsprak:

‘Ik zie hen (Israël) vanaf de top van de rotsen, ik neem hen waar vanaf de heuvels, een volk dat afgezonderd leeft, zich niet verbindt met andere naties.’ (Numeri 23:9)

God heeft Israël ‘uit alle volken’ gekozen om zijn volk te zijn. (Deut. 7:6)
De verenigde volkenfamilie accepteert deze uitverkoren positie van Israël niet. De volken verzetten zich uit alle macht tegen deze goddelijke voorkeur.
Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar juist Israëls isolement is een voorwaarde voor Gods beslissende en wonderbaarlijke ingrijpen. Zolang Israël haar vertrouwen stelt op Amerika, Europa of op haar eigen legermacht zal God niet dominant ingrijpen. Maar zodra Israël geen enkele reddingsboei meer overheeft, zal dat voor God het teken en moment zijn om zich actief te bemoeien met Israëls redding. In het profetisch Bijbelboek Micha 7, vanaf vers 14 lees je hoe dat scenario zich verder zal ontvouwen. De wereld zal versteld staan!

Beslissende dagen
We leven in beslissende dagen. De wereld staat te waggelen op haar grondvesten, de islamitische broeders vermoorden elkaar en terroriseren de wereld. De westerse, democratische wereld blijft het antwoord schuldig, maar ook de christelijke wereld heeft geen idee welke koers ze moet varen. Christelijk correct bidt zij voor de vijanden van Israël menende God daarmee van dienst te zijn. (Jeshua: ‘Ik bid niet voor de wereld…’ Joh.17:9) Maar ook in Israël zelf is de chaos compleet. Hoe nu verder?
Ik verwacht dat Israël de komende regeerperiode een zeer bewogen tijd tegemoet gaat. Israël zal alleen komen te staan. Dreigende wolken zullen boven Israël samenpakken. Amerika zal Israël onder druk zetten. Obama zal strategische en militaire steun als machtsmiddel misbruiken. Europa zal gedwee meedeinen op de anti Israël golven. Zal ons calvinistische Nederland de Europese druk op Israël tegengaan? Zal Nederland haar stem verheffen tegen een Europese boycot van Joodse producten? De vraag stellen is hem beantwoorden, vrees ik.

In al deze chaos blijft het profetische woord recht overeind staan. De Bijbel is en blijft het richtsnoer bij uitstek. Als een baken schijnt zij haar openbaringslicht op ons pad. (2 Petrus 1:19-20) Wat een troost om te beseffen dat God zelf is opgestaan om zich over Sion te ontfermen. Niet langer vertrouwt Hij Israëls lot toe aan de onveilige handen van wereld- en kerkleiders. Vanaf nu klinkt het krachtig: ‘Ik zal!’

Zo’n negen jaar geleden beklommen wij voor het eerst de muren van Jerusalem om Gods profetische woorden te proclameren over de stad, het Joodse volk en het land Israël. Er was nog geen sprake van een islamitische ‘lente’. Westerse landen geloofden nog heilig in de vredige bedoelingen van onze islamitische medebewoners. Inmiddels zijn we ruw opgeschrikt uit onze zo gekoesterde integratiedroom.
Meer dan ooit realiseer ik me dat wachters niet langer mogen en kunnen zwijgen ‘om Sions wil, om Jerusalems wil’.

Christenen kunnen zich onmogelijk langer schuilhouden. Zij zullen een duidelijke keuze moeten maken, óf je blijft de wekelijkse zondagse rotonde rondjes lopen, óf je staat op en maakt het verschil.
Israël komt weliswaar alleen te staan, maar zorg jij er in ieder geval voor dat je onderdeel uitmaakt van de kleine Gideonsbende die zich pal naast Gods eerstgeboren zoon Israël (Ex. 4:22) opstelt. (Ezechiël 22:30).

Ik kijk naar je uit, op de muren van Jerusalem.

4 reacties op “Netanyahu wint verkiezingen

 1. 1
  Ruud Meeuws zei: op 27 March 2015 om 13:54

  Betse Bart,

  Jij schreef: “Zolang Israël haar vertrouwen stelt op Amerika, Europa of op haar eigen legermacht zal God niet dominant ingrijpen. Maar zodra Israël geen enkele reddingsboei meer overheeft, zal dat voor God het teken en moment zijn om zich actief te bemoeien met Israëls redding.”
  Feitelijk is het bijna zover dat Israël geen medestanders meer heeft. Er zijn nog wat landen die om economische redenen Israël huichelachtig te vriend houden. (bv. India), maar verder kan ik alleen maar op Australië en vooral Canada komen, als landen die achter Israël staan. Dat kan bij volgende verkiezingen of anderszins zomaar omslaan. Welk land welke regering is nog een echte vriend voor Israël, door dik en dun? We staan dus ook hier vlak voor een cruciaal punt, namelijk dat ALLE landen volken en talen, zich tegen Israël keren. Maar dat betekent ook dat het niet lang meer zal duren voordat de HEER gaat ingrijpen. Ook voor de gelovigen, die in Yeshua geloven zal het zeer moeilijk worden. Nu al merk je in het gesprek met de meeste mensen, dat ze onze “mening”over Israël afkeuren. Al het terrorisme kan niet voorkomen dat mensen, in hun eigen nadeel, de kant van de palestijnen kiezen. Hieraan kan je duidelijk zien dat die “keuze” eigenlijk een “keuze” tegen de God van Israël is. Ik zet “keuze” tussen aanhalingstekens. Het is juist dat de grote massa nooit keuzes maakt en de voor hen gemakkelijkste weg gaat. Ongeïnteresseerd voor de waarheid en gerechtigheid. Dat blijkt ook uit het feit dat niet gebeden wordt voor Israël, maar ook niet voor de (“eigen”) vervolgde Christenen. Alleen maar als het nou eenmaal op de voorgeschreven gebedsbrief voorkomt. Onverschilligheid en zelfzucht. Daarom heeft God ze verblind en kan je praten als Brugman, het zal niet helpen. Het komt gewoon niet aan. Ze zeggen bijvoorbeeld: “Ja je hebt gelijk, we moeten vaker voor Israël bidden in de kerkdienst.” Maar na twee weken, is het “enthousiasme” alweer weg.
  Niemand wil worden lastiggevallen met zo’n heikel thema. Zal er nog een omkeer komen? Ik denk alleen in de zin van openbaring 2:11 en 12: “Wie onrecht doet, laat hij nog meer onrecht doen. En wie vuil is, laat hij nog vuiler worden. En wie rechtvaardig is, laat hij nog meer gerechtvaardigd worden. En wie heilig is, laat hij nog meer geheiligd worden. En zie, Ik kom spoedig en Mijn loon is bij Mij om aan ieder te vergelden zoals zijn werk zal zijn.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  tulp zei: op 21 March 2015 om 22:37

  hierop zeg ik AMEN, AMEN, AMEN!
  SHALOM JERUZALEM, SHALOM ISRAEL!!

  He that keepeth Israel neither slumber nor sleep…….

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Johan Bouwer zei: op 21 March 2015 om 21:35

  In september (Loofhuttenfeest) hopen we de muur op te gaan.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Anja & Bas zei: op 21 March 2015 om 12:56

  Shalom Bart,

  Dank voor je mooie weblog. Inderdaad, God neemt nu zelf het heft in handen. Bijna tweeduizend jaar leefde Zijn volk in grote nood en had Hij zijn gelaat voor hen verborgen. Maar sinds 1948 brengt Hij hen weer in groten getale terug naar het land, dat Hij hen heeft beloofd [Ezechiël 34:11-12]. God maakt Zijn volk klaar voor de taak waarvoor Hij hen eertijds geroepen had.

  “Hij die jullie onderricht gaf, zal zich niet langer verbergen. Met eigen ogen zul je je Leermeester zien, met eigen oren zul je een stem achter je horen zeggen: ‘Dit is de weg die je moet volgen. Hier moet je rechts. Ga daar naar links.'” [Jesaja 30:20-21]

  We kunnen niet wachten om weer mee te wandelen op de muren van Jeruzalem! Tot gauw, Bart!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>