IN MEMORIAM

Gepubliceerd Wednesday, 3 April, 2019 in Actueel 6 Comments

Na een kort ziekbed is onze dierbare vriend Bart Repko op 17 maart 2019 overleden in het Hadassah ziekenhuis, in zijn geliefde Jeruzalem. Donderdag 28 maart is hij in besloten kring in Soest begraven.

In 2006 werd Bart door Vader geroepen om als wachter op de muren van Jeruzalem zijn positie in te nemen (Jesaja 62:6-7). Vele tienduizenden gelovigen zijn sindsdien door hem wakker geschud en zijn samen met hem de muur op gegaan om Gods beloften van herstel en overwinning voor Israël en het Joodse volk te proclameren en om voor Israël in de bres te staan. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep: omwille van Sion niet te zwijgen, omwille van Jeruzalem niet stil te zijn.

Vader herinneren is een opdracht en tegelijk een lofprijzing, want door Vader te herinneren wordt Zijn hoogste macht en soevereiniteit erkent. Als we Gods Woord proclameren, aanbidden we Hem en springen we in de bres voor Zijn volk.

Psalm 149:5-9 – Laten zijn getrouwen juichen in triomf, nog jubelen als zij te ruste gaan, met lofzang voor God uit hun kelen, een tweesnijdend zwaard in hun hand. De volken laten boeten, de naties bestraffen, hun koningen in boeien slaan, hun leiders met ketenen binden, het geschreven recht aan hen voltrekken: dat is de glorie voor al zijn getrouwen.

Efeziërs 6:12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

Bart mag nu rusten van het vele werk dat hij in dienst van Vader heeft gedaan en dat zoveel heeft betekend voor zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden en voor zoveel andere mensen. Maar als Jeshua straks terugkomt zal Bart een nieuwe taak krijgen in het Koninkrijk en zullen we weer met elkaar herenigd worden. Laat dát een troost zijn voor ons allen tot díe Grote Dag aanbreekt!

Bart zijn taak zit erop, maar Vader gaat verder met degenen die Hij door Bart heeft wakker geschud. Zoals Albert de Hoop, die jarenlang samen met Bart dagelijks de muur op klom om Vader te herinneren. En Albert doet dat nog steeds elke dag, omdat Vader ook hem heeft aangesteld om een wachter voor het volk van Israël te zijn. Ook de trouwe wachters, die het voorrecht hadden om de afgelopen jaren met Bart en Albert op te trekken, zullen hun positie op de muren blijven innemen. Zij zullen Albert ondersteunen en assisteren waar nodig is.

Dat de herinnering aan Bart gezegend mag worden!

Tot ziens op de muren van Jeruzalem!

6 reacties op “IN MEMORIAM

 1. 1

  Lieve Joke en familie.
  Heel heel veel sterkte met het verlies van jullie
  Vader en geliefde .
  Liefs,

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 2. 2
  Willem-Peter de Porto zei: op 22 April 2019 om 11:38

  Enorm dankbaar dat wij Bart een aantal keer hebben mogen ontmoeten. Dat heeft onze levens totaal veranderd. Wij wensen de familie, vrienden en wachters veel sterkte met het grote verlies.
  Wij zullen om Sions wil niet zwijgen en zijn omwille van Jeruzalem niet stil!

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 3. 3
  Leen de Jong zei: op 17 April 2019 om 00:31

  Heb heel veel van Bart geleerd en had nog veel meer van hem willen leren.
  Wil Joke en de kinderen veel sterkte toewensen.
  Mis ook heel erg de vlogs op YouTube van Bart.
  Kan er iemand deze vlogs naar mij mailen?

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 4. 4
  Anna Maria de Volder-Dikkeboom zei: op 7 April 2019 om 03:49

  In 2007 ben ik op de muur geweest met Bart en in 2016
  met Albert de Hoop. Beide ontmoetingen hebben een blijvende herinnering achtergelaten . De dood heeft niet het laatste woord. Bij G’d zijn we veilig , nu en later, we zien elkaar terug. Aan ons de taak om in zijn sporen verder te gaan, samen, in liefde voor G’d en Israël.

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 5. 5
  Frans zei: op 6 April 2019 om 19:13

  Verdrietig maar met medeleven voor Joke en de kinderen zijn we dankbaar dat we Bart hebben mogen leren kennen als een dicipel die de geest van openbaring verstond.Hij heeft door het levend maken van de profetieen veel mensen de ogen geopend voor de tijd van het hier en nu. Om Sions wil niet zwijgen Jesaja 62. Mijn dank daar voor !

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie
 6. 6
  F.Frankenhuis zei: op 6 April 2019 om 17:48

  Gecondoleerd met het overlijden van Bart Repko Veel sterkte in dit grote verdriet voor Fam.en vrienden, Gods nabijheid toegebeden

  Beantwoord reactie | Je beantwoordt nu deze reactie

Reageer

Je email adres is nooit zichtbaar. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>